Scrisoare de Informare - septembrie 2012
Adăugată de ovicornea in 22/09/2012, citită de 2.235 ori
Autor: Ovi Cornea, Categorie: Misiune
Scrisoare de Informare - septembrie 2012

Mult har si pace din Malawi, inima calda a Africii!

Doresc sa incep prin a va multumi la fiecare dintre dumneavoastra pentru ca sunteti parte cu noi in aceasta lucrare de a duce Evanghelia in acest colt de lume. Fara sprijinul dumneavoastra, noi nu am fi putut face nimic aici, si pentru acest lucru va suntem mai mult decat multumitori. Bineinteles, ii multumim Bunului Dumnezeu, pentru ca prin El avem totul, prin El va avem pe dumneavoastra, si toata puterea vine de la El. Glorie Lui!!!

Dorim sa ne cerem mii de scuze pentru ca blogul nostru, pe care deja v-ati obisnuit sa intrati si sa cititi ultimele stiri, nu functioneaza din data de 11. Nu suntem singurii afectati, am inteles ca mii si sute de mii de bloguri sunt la ora aceasta offline, insa suntem increzatori ca cei care trebuie sa rezolve problemele sunt la lucru. Dorim sa va rugam sa incercat cel putin o data pe zi, si cat de repede speram ca totul sa revina la normal: mission2malawi.blogspot.com

FAMILIA:
In familia nostra totul este ok din punctul de vedere al sanatatii. Dam slava Domnului pentru ca El ne protejeaza la fiecare pas. In urma cu ceva vreme eu era sa calc pe un scorpion; era seara si ma pregateam de culcare si eram descult, iar scorpionul era chiar pe podea langa pat. Nici unul din scopionii din Malawi nu este periculos pt om, insa veninul tot pot provoca dureri mari si umflaturi.

In urma cu cateva zile am avut o alta experienta in care am vazut mana Domnului cum ne poarta de grija. Eram in masina, in timp ce il asteptam pe un prieten sa vina, si afara era cald si eu stateam in soare. La cativa metri am vazut un loc la umbra unde as fi putut sa stationez pentru cateva minute, insa "ceva" nu mi-a dat pace si m-am decis sa nu ma duc, in ciuda faptului ca transpiram de caldura in masina. La doar cateva minute dupa aceea decizie, o creanga mare s-a rupt si a cazut exact in locul unde eu dorisem sa parchez. Creanga a fost destul de mare sa rupa unul dintre stalpii de inalta tensiune si sa aduca cu ea cablurile de curent care nu sunt protejate. Daca o masina din apropiere a fost usor avariata, cred ca va imaginati cum ar fi fost aratat masina noastra, ca nu mai mentionez faptul ca puteam si eu sa fiu grav ranit. I-am multumit Domnului pentru calauzirea Lui si pentru faptul ca noi suntem in mainile Lui. 

ORFANII:
Lucrarea cu orfanii merge bine si suntem multumitori Domnului pentru aceea dintre dumneavoastra care v-ati decis sa fiti parte cu noi in aceasta lucrare. Toti cei 18 copii vin in fiecare zi si se bucura de cate un mic dejun si un pranz. Cuvantul Domnului este predat de catre o sora din biserica, si copiii invata si versete biblice si cantari crestine pentru copii. Am o bucurie asa de mare in suflet de fiecare data cand ma duc acolo si cand ii vad, pentru ca ii vad pe ei fericiti si, mai mult, stiu ca Domnul este bucuros pentru ceea ce facem. Toti cei 18 au primit cate o pereche de papuci noi, papuci de care ei sunt foarte mandri. Recent le-am cumparat si cateva mingi ca sa se joace in timpul liber si dorinta mea este ca in viitorul apropiat sa le pot cumpara si cateva haine. Incepand de luna aceasta, 17 dintre ei au inceput sa mearga la scoala, o mare parte dintre ei abandonasera scoala din pricina lipsei de bani, iar pentru unii (cei mai mici) Septembrie 2012 a fost inceputul primului an scolar!!!

BISERICA:
Asa cum bine stiti, suntem gata cu constructia bisericii din Kachere si ne bucuram Domnului de fiecare data cand ne intalnim in noua casa de rugaciune. Mai sunt catev lucruri mici de facut, insa toate la vremea lor. Am dorit mult sa avem un botez, insa problema mare este ca toate raurile au secat si nu avem unde sa oficiem acest botez. Am cazut deacord cu pastorul ca sa facem botezul atunci cand sezonul ploios va incepe si cand raurile se vor umple din nou. 

In acest moment avem undeva la 50-60 de frati si surori care vin in mod regulat, insa pe hartii sunt peste 100. 

In zilele trecute ne-a vizitat fratele Bonongwe din Kachere; fratele sufera de SIDA si, asa cum va spuneam intr-un articol pe blog, el este foarte dedicat in lucrarea pe care o facem in Kachere. Printre altele, fratele ne-a spus ca tot satul Kachere vorbeste de noi si de ceea ce facem acolo. Daca la inceput am fost priviti cu suspiciune, acum satenii vorbesc intre ei si s-au decis sa ne ajute atunci cand vom avea fondurile suficiente pentru a ridica cladirea pentru orfani - si totul fara bani, ceea ce este un lucru mare aici in Malawi. Oamenii din sat sunt profund impresionati de lucrarea cu orfanii si unul dintre ei a spus, citez "acestia sunt crestini adevarati". Cand am auzit mi s-au umezit putin ochii, si asta din recunostinta fata de Dumnezeu - pentru ca El ne-a ajutat la fiecare pas. Scopul nostru acolo este tocmai acesta: Dumnezeu sa fie glorificat prin tot ceea ce facem. Am dorit ca biserica sa fie o lumina pentru Isus in acel loc, si unde crestinii sa poata veni sa aiba partasie unii cu altii si cu Dumnezeu. Am dorit ca orfelinatul sa fie lucrarea bisericii, astfel incat oamenii din sat sa vada un crestinism demonstrat, nu doar explicat in predici. Am dorit si doresc ca fratii din Kachere sa isi dea seama de marea responsabilitate care se afla pe umerii lor - aceea de a fi mainile si picioarele lui Isus pe pamant, facand lucrarea Lui, asa cum El o doreste si, la final, El sa fie glorificat! 

Fratele Bonongwe mi-a spus ca in fiecare duminica exista cel putin o persoana care vine cu o scrisoare de transfer de la o alta biserica. I-am spus ca va trebui sa ne gandim serios la cati vor fi acceptati si cum, pentru ca altfel va trebui sa daramam biserica pt a o face mai mare acum cand abia am terminat-o de construit :) Normal ca am glumit, insa vad ca lucrurile sunt deja destul de serioase... Bancile pe care le-am dus si care erau mai mult decat suficiente, acum nu mai sunt si multi stau pe jos.

CLUBURI:
Cluburile de copii merg si ele inainte asa cum este bine. Doreen, Gloria, Misozi sunt 3 invatatoare foarte dedicate si suntem multumitori Domnului pentru munca pe care o depun in Numele Lui. Va mentionez ca ele fac totul voluntar si nu primesc nimic de la noi, dar lucreaza pentru ca au o dorinta vie ca acei copilasi sa auda si sa invete Cuvantul Domnului.

Astazi trebuia sa avem un club in Old Naisi, insa a trebuit sa il amanam. Fratele Singano, cel care si-a deschis casa pentru noi ca sa avem club de copii acolo, a incetat din viata ieri dimineata. Din pacate, el s-a spanzurat din pricina unor probleme de familie, iar inmormantarea a avut loc astazi. Este un lucru extrem de trist si inima noastra este mahnita pentru ca l-am cunoscut indeaproape pe acest frate, si i-am vazut dedicarea si inima deschisa pt propovaduirea Evangheliei; fratele isi punea masa, scaunele, rogojinele - tot ceea ce avea in casa -  la dispozitia noastra in fiecare Sambata pentru a fi folosite la club, iar moarte si mai ales felul in care el a murit ne-a adus multa durere si suferinta. Sotia dansului este devastata, si va rog pe aceasta cale sa va rugati pentru dansa ca Domnul sa ii aduca mangaiere. Numele ei este sora Singano.

La final, as dori sa sumarizez cateva motive principale de rugaciune:

-Rugati-va pentru biserica din Kachere, si pt fratele Mtambo, pastorul. El trece prin perioade de incercare, insa ne bucuram pentru el ca sta tare langa Domnul. Dansul si sotia lui sunt unii dintre cei mai dedicati oameni pe care i-am vazut aici in Malawi, si lucrul acesta imi aduce multa multa bucurie in suflet.
-Rugati-va pentru lucrarea cu orfanii. Avem nevoie constanta de mancare, precum si de alte lucruri: taxe scolare (care inca nu sunt platitie), caiete, creioane, unii dintre ei au haine foarte vechi, etc.
-Rugati-va pentru cluburile de copii. Lucrarea aceasta este una dintre cele mai importante, pentru ca atingem cel mai mare numar de suflete o data. Avem cateva sute bune de copii carora le vorbim despre Dumnezeu, din Biblie si despre Isus in fiecare saptamana, si dorim din toata inima ca lucrarea noastra sa aduca roade - la timpul lor.
-Rugati-va pentru familia noastra. Trecem printre niste probleme, pentru ca cel rau nu doarme si ataca in special atunci cand noi ii "furam" oamenii din imparatia lui. Avem nevoie constanta de rugaciunile dumneavoastra si de intelepciune din partea lui Dumnezeu.
-Rugati-va pentru Jessica ( 4 ani) si Aimee (3 ani). Lita a inceput sa faca scoala cu ei in fiecare zi, lucruri simple: numerele, alfabetul, culori, forme etc. Rugati-va pentru rabdare pentru sotia :) si pentru pricepere pentru fetite.
-Eu doresc sa incep un studiu biblic cu barbatii in Kachere, si pentru acest lucru am nevoie de calauzirea lui Dumnezeu.
-Rugati-va si pentru Malawi. Situatia de la fata locului nu este una prea buna. Benzina s-a scumpit cu 11%, apa s-a scumpit cu 40% iar curentul electric s-a scumpit in urma cu cateva luni cu 50%. Oamenii devin din ce in ce mai saraci, pentru ca puterea de cumparare scade. 
-De Craciun am dori sa avem o tabara (nu uitati ca aici va fi extrem de cald atunci cand la dumneavoastra va fi rece :)). In tabara la Sighet in anul acesta s-au strans o buna parte din bani, si noi va mai trebui sa cautam inca o parte si astfel dorim sa avem tabere si, cu ajutorul Domnului, sa reluam taberele in fiecare an.
-Rugati-va si pentru Scoala Biblica din Sighetu Marmatiei, de la Speranta pentru Viitor. Traim in zile in care tot mai putini tineri se dedica in totalitate Domnului, iar nevoia pentru lucratori si misionari este tot mai mare. Domnul Isus a pus o intrebare care inca rasuna si in anul 2012: "Secerisul este gata, dar unde sunt seceratorii...?" Nu sunt multe scoli de misiune in Romania, si nu sunt multi tineri gata de misiune, insa acei putini care sunt gata au nevoie de rugaciunile dumneavoastra. Asa cum va rugati pentru noi, dorim sa va rugati si pentru studentii de la Scoala de Misiune din Sighet, dar si pentru fratii care se dedica in fiecare zi pentru ei. 

Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpînire, mai înainte de toţi vecii, şi acum şi în veci. Amin (Iuda 1: 24-25)

Domnul sa va binecuvanteze

Din Malawi, cu toata dragostea,
----------------------------------------------------
Ovi, Lita, Jessica & Aimee CORNEA


Știre preluată de pe www.mission2malawi.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni