DARWIN SI DARWINISMUL - Credinta biblica si perspectiva crestina asupra lumii
Adăugată de torch in 14/04/2012, citită de 2.698 ori
Autor: Ian McNaughton si Paul Taylor, Categorie: Recenzii cărți
DARWIN SI DARWINISMUL - Credinta biblica si perspectiva crestina asupra lumii

În 1859 Charles Robert Darwin a publicat lucrarea On the Origin of Species (Originea speciilor), o carte care încă de la apariţie a avut un impact profund asupra lumii apusene. De ce a avut parte de atâta notorietate cartea respectivă și ideile propagate de ea? Răspunsul nu poate fi altul decât acela că publicul din Marea Britanie era dispus să accepte o alternativă la relatarea biblică despre creație. În lucrarea de față, Ian McNaughton și Paul Taylor analizează ideile religioase ale lui Charles Darwin, le plasează în contextul educației și familiei sale și examinează afirmațiile sale evoluționiste în lumina Bibliei, care ne pune înainte o perspectivă fidelă credinței în Dumnezeu.

  RECOMANDARI

Fie ca Dumnezeu să le binecuvânteze eforturile menite să arate [tuturor] celor care vor citi această carte că într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu este caracterizat de acuratețe și de autoritate în societatea noastră contemporană.

       Ken Ham, președinte, Answers in Genesis/Muzeul Creației, SUA

 Această excelentă carte explică faptul că evoluția teistă nu reprezintă o armonizare între știință și Biblie, ci mai degrabă o unire păguboasă între umanism și Biblie.

       Stuart Burgess, profesor de Design și Natură, Marea Britanie, și autor al cărțiiHallmarks of Design

 În această carte, Paul Taylor și Ian McNaughton prezintă modul în care filosofia evoluționistă a schimbat concepția științifică și paradigma secolelor al XIX-lea și al XX-lea. De asemenea, ei arată îndepărtarea de temeliile solide a înaintaşilor lui Darwin, care au fost puternic influenţaţi de unitarianism, îndepărtare ilustrată mai apoi în viaţa lui Darwin, prin respingerea încrederii în autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu. Gândirea evoluționistă a dat naștere necredinței, și doar printr-o întoarcere la perspectiva biblică asupra creației putem înțelege din nou în mod corect mesajul Scripturilor și învățătura despre cădere și răscumpărare.

       Andy McIntosh DSc, FIMA, CMath, FEI, CEng, FInstP, MIGEM, FRAeS, Profesor de termodinamică și al teoriei combustiei, Universitatea din Leeds și autor al cărțiiGenesis for Today.

Mulţumesc lui Dumnezeu pentru susținătorii AIG (Answers in Genesis) și pentru poziția lor consecventă față de argumentațiile haotice tot mai sporite ale născocitorilor darwinismului.

      Ray Comfort, CEO al Living Waters Ministries, California, și autor al cărții The Way of the Master

Pentru standul tot mai mare de literatură care dă în vileag erorile din teoria evoluției lui Darwin, această carte accesibilă și de mici dimensiuni reprezintă o contribuție valoroasă. Critica directă și convingătoare a darwinismului, împreună cu perspectivele neglijente susținute de unii creștini pe care acesta le-a generat, este țesută într-o alternativă bazată pe autoritatea Bibliei, caracterizată de o logică profundă și care nu intră în conflict cu știința bună.

      Brian H. Edwards, autor, vorbitor și fost președinte al Fellowship of Independent Evangelical Churches

În vreme ce domnii Dawkins, Hitchins și Harris câștigă milioane prin vânzarea unor publicații impregnate de înverșunare, cartea Darwin și darwinismul prezintă adevărul pe înțelesul tuturor, la un preț modic.

      Todd Friel, prezentator la Wretched Radio (www.wretchedradio.comDESPRE AUTORI

Paul Taylor este lector principal la Answers in Genesis (Marea Britanie). El a predat timp de șaptesprezece ani știință și deține un master în educație științifică. Este autor al lucrărilorThe Six Days of Genesis, Truth, Lies and Science Education și In the Beginning. Paul este căsătorit și are cinci copii.

 Ian McNaughton deţine funcţia de președinte la Answers in Genesis (Marea Britanie/Europa). A obţinut diplome în teologie și în teologie istorică, iar în prezent este pastor al bisericii West Worth Evangelical, Marea Britanie. El și soția lui au împreună un copil.

 

CUPRINS

Înainte de Darwin

Primii ani

Anii descoperirii

Evoluţia teoriei evoluţiei

Concepţia despre lume şi viaţă a lui Darwin

Darwinismul din perspectiva biblică

Creat de Dumnezeu

Evoluţia teistă

Concluzie 


Știre preluată de pe www.faclia.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni