Nigeria:17 liceene crestine disparute
Adăugată de Dany82 in 13/04/2012, citită de 1.944 ori
Autor: infoCrestin.com, Categorie: Internațional
Nigeria:17 liceene crestine disparute

Sunt sase luni de cand parintii unor liceene crestine  nu mai stiu nimica de ele.Fetele cu varste cuprinse intre 15 si 22 de ani  au disparut in momentul in care se indreptau spre un noul liceu.

Politia suspecteaza gruparea islamista Boko Haram.

Intre timp intreaga comunitate crestina din oraşul Tafawa Balewa,deja devastat de atacurile extremistilor,se reunesc cu liderii bisericilor pentru a discuta despre aceasta disparitie.

În septembrie 2011, Ministerul Educaţiei din Bauchi (nordul Nigeriei) a decis să închidă şcoala publică  mare pentru fete din oraşul  Tafawa Balewa. Cele 17 fete creştine au fost transferate la o şcoală nouă în afara oraşului. Acestea au fost rapite în timpul acestui transfer.

Potrivit unei surse disparitia fetelor creştine sunt frecvente în ţările nordice, unde musulmanii trăiesc un adevărat război sfânt (jihad) împotriva comunităţii creştine. În 12 state din Nigeria de nord  radicalii islamisti din  gruparea Boko Haram urmăreşte prin atacuri din ce in ce mai violente sa inlature crestini din regiunea lor.

Week-end-ul de Paşti de asemenea  a fost marcat de atacuri cu bombe împotriva a două biserici din oraşul Kaduna soldandu-se cu cel puţin 38 de morţi. Din nou Boko Haram a revendicat atacul.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni