Un istoric agnostic demonstrează existenţa lui Isus
Adăugată de VJAndrei in 06/04/2012, citită de 3.023 ori
Autor: www.semneletimpului.ro, Categorie: Apologetică
Un istoric agnostic demonstrează existenţa lui Isus

 Cartea scrisă de istoricul american Bart D. Ehrman se numeşte Isus a existat cu adevărat? („Did Jesus really exist?") şi are 3 părţi. Prima parte curpinde dovezi istorice ale existenţei lui Isus Hristos, a doua parte demontează cele mai multe dintre argumentele misticilor care afirmă că Isus nu a existat, iar a treia parte creionează portretul persoanei istorice Isus Hristos.
 Ehrman declară că argumentele misticilor sunt plauzibile, dar reuşeşte să aducă contra-argumente. Ehrman admite că Isus nu a fost menţionat în sursele istorice romane ale vremii, dar el argumentează că nici persoane mai importante, cum este Pilat din Pont, nu apar. Astfel, acesta ar putea constitui cu greu un argument împotriva existenţei Sale. 
 Cu privire la sursele creştine în care este prezentat Isus şi în care este relatată viaţa Sa, misticii susţin că evangheliile au fost scrise la mult timp după moartea lui Isus şi că alte cărţi ale Noului Testament au fost scrise de oameni care nu L-au cunoscut pe Isus personal. 
 Ehrman răspunde acestei afirmaţii cu faptul că apostolul Pavel Îl cunoştea pe fratele lui Isus, Iacov, şi pe cel mai apropiat ucenic al Lui, Petru. „Dacă Isus nu ar fi existat, s-ar înțelege că fratele Său ar şti lucrul acesta, nu? Cred că însăşi existenţa lui Pavel este un argument pentru existenţa lui Isus", a declarat Ehrman pentru National Public Radio. 
 La argumentul că Isus ar fi fost copiat după zeii păgâni ai vremii, istoricul răspunde cu faptul că nu există dovezi că alţi zei ar fi fost născuţi din fecioară, că au murit ca să mântuiască lumea de păcat sau că au fost înviaţi din morţi.  
  Ultimul şi cel mai important argument pe care îl aduce istoricul este acela al caracterului lui Isus. „Era de aşteptat ca Mesia să-şi înfrângă duşmanii - şi dacă inventezi un Mesia, ai face unul puternic. Nu cred că ai inventa un Mesia care este umilit, torturat şi ucis de duşmanii Săi", a afirmat Ehrman pentru Fall from Grace.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Este extraordinar! Si autorul inca nu e crestin? Cum poate fi agnostic?
Isi va da seama cat de curand ce contradictie este intre filozofia sa si concluziile sale istorice.
Domnul sa-l ajute si sa-l binecuvanteze!
Adăugat în 05/01/2013 de loredanam
Opțiuni