Creştinii din Siria cer sprijin în rugăciune
Adăugată de Dany82 in 27/02/2012, citită de 1.670 ori
Autor: infoCrestin.com, Categorie: Internațional
Creştinii din Siria cer sprijin în rugăciune

Timp de un an, protestele şi violenţa au adus multă suferinţă locuitorilor Siriei. Acum creştinii sirieni spun că cea mai mare nevoie a lor este rugăciunea, relatează organizaţia Open Doors.

Pericolul a determinat bisericile din Siria să se întâlnească doar pe timp de zi şi doar duminica. Vinerea, când este ziua de adunare a musulmanilor, multe şcoli creştine sunt  închise. Din cauza omorurilor agresive, a furturilor şi a răpirilor de copii, unii părinţi nu îşi mai trimit copiii la şcoală. Siria  suferă şi de lipsă de petrol şi curent electric, economia este în declin şi sunt puţine locuri de muncă.

Dr. Carl Moeller, preşedintele şi administratorul Open Doors SUA, spune că, în ciuda condiţiilor dure de viaţă, mulţi creştini refuză să îşi părăsească locuinţele. ,,Mulţi credincioşi ne spun că Siria este locul de care aparţin şi unde vor rămâne, chiar dacă aceasta înseamnă că vor muri acolo” a spus el.

Peste 80% dintre creştini au plecat din Homs, oraşul în care luptele sunt cele mai dure. Jefuitorii au invadat locuinţele celor care au fugit. Situaţia oamenilor care au rămas este instabilă, nu au resurse sau provizii şi se tem pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

,,Creştinii se tem că dacă Preşedintele Assad este dat jos din funcţie, situaţia lor se va înrăutăţi dramatic, dar găsesc  totuşi putere în credinţa lor”, spune Moeller.

Denisa Bulzan

Sursa: Charisma News via mediacbee.ro


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni