Foamete în Africa
Adăugată de dor.de.cer in 28/11/2011, citită de 4.425 ori
Autor: Anonim, Categorie: Internațional
Foamete în Africa

Milioane de vieţi riscă să-şi piardă viaţa în cornul Africii


În cea mai mare criză de hrană din lumea de astăzi, mii de oameni au murit şi alte milioane de oameni se lupta să rămână în viaţă. În unele părţi din Somalia, Etiopia şi Kenya este secetă foarte mare de doi ani de zile. Naţiunile Unite au declarat că în anumite părţi din sudul Somaliei este foamete.


Mii de somaleji traversează graniţa ilegal să meargă la taberele de refugiaţi din Kenya şi Etiopia. Unii oameni merg zile în şir pe jos pentru a căuta ajutor. O femeie a spus că pe drum şi-a piedut trei copii.


Cei care supravieţuiesc călătoriei ajung la nişte tabere supraaglomerate care nu au suficiente resurse. Cea mai mare tabăra de refugiaţi din Dadaab, Kenya a fost construită să poată adăposti 90 000 de oameni. Acum adăposteşte peste 400 000 de oameni.


Accesul în zonele de nevoie este blocat de militanţii musulmani şi cei care duc ajutor umanitar sunt opriţi de rebelii care cer "taxe" pentru a-i lasă să treacă.

CAM are o echipă pe teren care face cercetări să vadă ce nevoi sunt şi caută metode prin care să colaboreze cu alte grupuri pentru a duce mâncare şi a organiza anumite proiecte de dezvoltare. Aceste echipe vor monitoriza şi asigura integritatea acestor proiecte.


Mulţi oameni din aceste zone secetoase sunt păstori.

Animalele sunt baza economiei de aici, a spus echipa noastră de cercetare. Când mor animalele (vacile, cămilele, caprele), oamenii le urmează.

Membrii echipei au discutat cu oamenii disperaţi, care au călătorit cinci sau şase zile pentru a căuta surse de apă, unde să-şi adape caprele şi vitele. Aceste cămile beau apă doar de două ori pe lună şi călătoresc aproape 70 de km de la păşune până în locul unde le adapă.

Sunt camioane care duc apă în unele sate, dar cei săraci nu-şi permit să o cumpere. Echipa noastră a vizitat o fântână din apropiere de Marsabit, Kenya care mai avea puţină apă. Câţiva bărbaţi au coborât pe peretele fântânii, pe o scară improvizată din nişte beţe mari şi formau un şir de oameni care să scoată apă din fântâna. Au scos aproximativ 120 l şi apoi au aşteptat 20 de minute până s-a mai adunat puţină apă pe fundul fântânii. Treizeci de femei aşteptau să-şi umple găleţile cu apă. Multe aşteptau toată noaptea şi toată ziua până le venea rândul.

În nordul Kenyei de-a lungul graniţei cu Etipia, ehipa CAM-ului a fost informată că 80% din vite şi 40% din cămile au murit de foame. Şi 80% din populaţia din această zonă au nevoie de hrană pentru a supravieţui.

Oxfam, o altă agenţie de intr-ajutorare a avertizat că această criză de hrană iese de sub control şi numărul de oameni aflaţi în nevoie ar putea în scurt timp să ajungă la peste 15 milioane.

Nevoile sunt foarte mari. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi ajutorul dumneavoastră, vom face tot ce putem să ajutăm la susţinerea vieţii şi să oferim speranţa oamenilor disperaţi de acolo. Dorinţa noastră e de a strânge 1 000 000 dolari. În primul rând vrem să ajutăm pe fraţii noştri aflaţi în nevoie (Gălăteni 6:10). Dacă simţiţi călăuzirea lui Dumnezeu să ajutaţi, darul dumneavoastră şi rugăciunile vor fi mult apreciate.

Domnul să vă binecuvânteze.

Christian Aid Ministries

Telefon 0230 533 032


Cum poţi ajuta...

Dacă Dumnezeu va pune pe inima să ajutaţi oamenii din Africa puteţi trimite donaţii:


a) prin MANDAT POŞTAL către Asociaţia International Christian Aid Ministries, la adresa O.P. 1, Gh. P. 1, C.P. 1 SUCEAVA, cod 720300, cont RO47 BTRL 0340 1205 I420 1303, C.U.I 15339650

b) sau direct în CONTUL BANCAR RO47 BTRL 0340 1205 I420 1303 deschis la Banca Transilvania, Suceava.

c) Cei care doresc să facă donaţii în valută sunt rugaţi să ne contacteze telefonic la 0230-533032 sau email la [email protected].

Vă rugăm să notaţi "Africa" pe mandat sau transferul bancar.


100% din donaţia dumneavoastră se va folosi pentru Proiectul Foamete în Africa. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru dărnicia dumneavoastră.


Asoc. International Christian Aid Ministries, Str. Lipoveni Nr. 10, Suceava, România 720084, Telefon: +4-0230-533032

Filiala Europeană a organizaţiei Christian Aid Ministries, P.O. Box 360, Berlin, Ohio 44610


 


Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni