Iran: Condamnarea la moarte mentinuta pentru Youcef Nadarkhani
Adăugată de Dany82 in 07/10/2011, citită de 2.032 ori
Autor: infoCrestin.com, Categorie: Internațional
Iran: Condamnarea la moarte mentinuta pentru Youcef Nadarkhani

Curtea de Apel  menţine pedeapsa cu moartea pentru Youcef Nadarkhani. Pastorul iranian poate fi executate în orice moment.

De patru ori judecătorii i-au cerut să renunţe la credinţa lui şi să se întoarcă la islamism el refuzand de fiecare data.

Astazi audierile au fost finalizate şi toate căile de atac sunt epuizate. Youcef poate fi executate în orice moment. Comunitatea internaţională se mobilizează pentru achitarea lui. Pe data de 30 septembrie 2011 chiar si secretarul S.U.A Hillary Clinton a reactionat si si-a exprimat îngrijorarea cu privire la soarta  lui Youcef.

Franţa  a declarat de asemenea ca : ” prin condamnarea lui Youcef Nadarkhani statul Iranian  încălca Pactul Internaţional privind Drepturile Civile şi Politice la care Iranul a intrat în mod liber şi Constituţia Iranului, care garantează libertatea de religie ” a declarat Bernard Valero, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Aceste presiuni diplomatice jeneaza  regimul iranian iar acuzatia  a fost schimbată brusc,Youcef nu mai este condamnat la moarte pentru ca sa lăsa de Islam ci pentru viol şi extorcare de fonduri.

Youcef  Nadarkhani este pastor al bisericii  numită  Biserica din Iran. Această mişcare include aproximativ 400 de creştini aproape toti sunt de origine musulmană. În septembrie 2010, în conformitate cu sharia (legea islamica), el a fost condamnat la moarte de către instanţa în Rasht (nordul Iranului), pentru convertirea sa la creştinism.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni