Pakistan: Puterea de a ierta
Adăugată de BenHur in 13/07/2011, citită de 2.380 ori
Autor: Compass Direct News, Categorie: Internațional
Pakistan: Puterea de a ierta

 

Zguduita si inca simtind efectele atacului in timpul serviciului de inchinare, biserica prezbiteriana Numseoul, a iertat in public barabatii care i-au atacat Miercuri, 1 Iunie, 2011. Inarmati, nepotul fostului legislator, Muhammad Shoaib, si alti patru barbati au perturbat serviciul de inchinare la biserica desfasurat cu 3 zile mai devreme.

 

 "Erau scapati de sub orice control", a spus pastorul Asrah Masih. "Shoaib si oamenii lui au spart altarul de sticla al bisericii,au aruncat copii ale bibiei in pereti si au profanat crucea." Au batut chiar si trei batrani crestini cu baturi de bambus.

 

 "Atacatorii au acuzat congregatia pentru perturbarea linistei cantand in difuzoare", a spus Masih. Insa biserica foloseste difuzoare numai in interiorul bisericii, situata intr-o zona rurala in afara orasului Lahore. "Difuzoarele in moschee sunt folosite toata ziua pentru rugaciuni si predici", a spus el. "Nu inteleg de ce acest om s-a intors impotriva noastra in ultimele luni."

 

 Dupa ce gasca a plecat, Masih a chemat politia si a aratat ofiterilor daunelor. Crestinii au mers mai tarziu la politie pentru a face reclamatii. Masih a declarat ca politia a fost reticenta la inceput in inregistrarea unui raport de impotriva lui Shoaib si au acuzat adunarea de acuzatii false. Masih le-a spus cum colegii sai au asistat la atacuri, jurnalistii au fotografiat,iar crestinii locali vor organiza proteste publice in cazul in care ofiterii nu inregistreaza cazul.

 

 Dupa o lunga negociere intre reprezentantii crestini,politie si familia lui Shoaib,grupul s-a pus de acord  ca Shoaib sa isi ceara iertare in public. "Actul de iertare al bisericii a fost mai puternic decat razbunarea- o declaratie puternica intr-o tara in care legile pentru blasfemie sunt folosite pentru a persecuta crestini". Gasca a comis blasfemie asupra a 3 crestini, dar noi putem da un exemplu de iertare si pace. Prin asta putem arata ca ei pot ierta oameni ca Asia Bibi si isi pot arata curajul.

 

Pakistan a inceput ca o republica islamica care a permis libertate religioasa minoritatilor. Initial,guvernul pakistanez a permis practicarea credintei, dar grupurile islamice si politicienii au profitat de ambiguitatea Constitutiei, transformand Pakistan intr-un stat islamic pur. Ca urmare, crestinii si alte grupuri religioase minoritare se confrunta adesea cu discriminarea si violenta.

 

 Legile din sectiunea 295 din Codul Penal din Pakistan, "Infractiuni referitoare la religie", cunoscute sub numele de legile blasfemiei, sunt des folosite pentru a da in judecata crestinii. Legea prevede "Cine distruge,strica sau pangareste orice loc de inchinare,...cu intentia de a insulta religia oricarei categorii de persoane,...va fi pedepsit." Sectiunea 295a spune ca nimeni nu poate indigna oricare grup religios intentionat. In conformitate cu sectiunea 295b, distrugerea sau pangarirea Coranului este pedepsita cu inchisoarea pe viata, iar 295c cere pedeapsa cu moartea sau inchisoare pe viata pentru cei care il insulta pe profetul Mohamed. 

 

  Conform legislatiei pakistaneze, politia poate face arestari pe baza unei singure plangeri si fara un mandat. Asia Bibi, prima femeie comdamnata la moarte din cauza blasfemiei, a fost arestata in 2009 pentru hula impotriva lui Mohamed si mai tarziu condamnata la moarte. In ciudat apelurilor multiple si prostestelor internationale, ea ramane inca condamnata la moarte. 


Știre preluată de pe www.persecution.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni