Biblia răstignită
Adăugată de sorinpetrache in 25/04/2011, citită de 11.867 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Semnele sfârșitului
Biblia răstignită

Biblia răstignită

 

Nimic nu părea să tulbure dimineaţa însorită a comunei bihorene Mădăras. Bucuria Sărbătorii pascale a fost răscolită, însă, de un gest greu de încadrat în tiparul convieţuirii multiconfesionale din vestul României. La poarta micuţei biserici a comunităţii baptiste din zona Salonta creştinii erau aşteptaţi de o Biblie răstignită de o minte întunecată.

 

Evenimentul nefericit s-a petrecut, potrivit vecinilor Bisericii creştine baptiste „Credinţa” din Mădăras, duminică, 24 aprilie, puţin după ora 7:30, când un localnic întărâtat şi manipulat de o grupare de fanatici religioşi din localitate a vărsat în curtea bisericii conţinutul rupt în bucăţi al Bibliei. Sfânta Scriptură a Vechiului şi Noului Testament în traducerea fostului preot ortodox Dumitru Cornilescu şi tipărită de Societatea Biblică Interconfesională din România în anul 2010 a fost sfâşiată pagină cu pagină, iar cele 1.227 de pagini mototolite, cu blasfemii scrijelite cu pixul şi comentarii insultătoare atent detaliate în anumite pagini, au fost aruncate în curtea bisericii. Coperta Sfintei Cărţi a fost torturată cu o furie greu de explicat pentru o societate rurală modernă: pe coperta-spate a fost lipit cu scotch un text cu injurii şi blasfemii iar în interiorul coperţilor texte produse de o minte chinuită confirmau şi contraziceau totodată cuprinsul smuls, mototolit şi rupt în bucăţele.

„Este o acţiune care ar vrea să tulbure bucuria Sărbătorii Învierii Mântuitorului Isus Hristos, ne-a declarat ing. Florin Cociubei, unul dintre pastorii bisericii. Extremul şi fanatismul care caracterizează acest gest fac parte dintr-o altă perioadă istorică, cel mai probabil din Evul Mediu. Comuna Mădăras este o localitate europeană în care convieţuirea interconfesională întregeşte cartea de vizită a Bihorului. Ştim cine este autorul, nu ştim cine se ascunde în spatele lui, fiindcă acest personaj a fost manipulat şi provocat să arunce cu noroi pe obrazul comunei. Dar noroiul se va usca şi se va curăţa iar buna convieţuire între ortodocşi, catolici şi baptişti se va întări şi va birui răul. Noi, baptiştii, spunem ce ne învaţă Isus Hristos, Domnul nostru chiar prin Biblia care a fost distrusă cu atâta furie: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!” (Luca 23:34)”. Autorul acestei fapte reprobabile este abonat la conflictele religioase din comună. Personajul este în proces cu preotul ortodox şi, în umbra unei false mândrii naţionale, reuşeşte doar să răspundă unor comenzi obscure care frizează ridicolul.

Biblia distrusă în comuna Mădăras, în dimineaţa primei zile de Paşte, face parte din prima serie de 1.100 de cărţi sfinte pe care Fundaţia Mission Without Borders România (Misiune Fără Frontiere), cu sediul în Sibiu le-a donat Centrului de Misiune Creştină al Cercului Pastoral Salonta coordonat de pastorii Aurel Galchiş, Mihai Cociubei, Florin Cociubei, Flaviu Tocai, Cristian Vidican şi Ioan Marişcaş, în care sunt incluse bisericile baptiste din municipiul Salonta şi din localităţile Mădăras, Avram Iancu, Ghiorac, Ianoşda, Homorog, Mărţihaz, Bălnaca, Sântelec şi Hidişelu de Sus, pentru a fi distribuite gratuit în şcoli, spitale, instituţii publice şi societăţi comerciale, unităţi bancare şi secţii de poliţie, precum şi în biserici ale Comunităţii baptiste bihorene. Acţiunea de evanghelizare prin distribuirea gratuită a Cărţii Cărţilor a demarat în ziua de 8 Martie şi s-a încheiat marţi, 15 martie. Într-o singură săptămână, cele peste o mie de biblii s-au epuizat cu rapiditate, impactul acestei misiuni de evanghelizare fiind apreciat la superlativ de primari, poliţişti, directori de instituţii publice, profesori, elevi şi părinţi. Dana Ţîrle, consilier al Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor s-a implicat cu multă dăruire în această acţiune de evanghelizare. Personal şi prin intermediul unor asociaţii şi fundaţii creştine, Dana Ţîrle a distribuit gratuit câteva sute de biblii pentru copii, biblii standard şi cărţi creştine în aşezăminte umanitare din judeţul Bihor şi în Penitenciarul Oradea.

Creştinii din Cercul Pastoral Salonta, urmând îndemnul Sfintei Scripturi, nu vor face demersuri legale pentru pedepsirea celui care a sfâşiat Biblia. Cu toate acestea, Codul Penal românesc pedepseşte cu închisoarea sau cu amenda infracţiunile contra libertăţilor religioase. Potrivit Capitulului III, articolele 381 şi 382: “Împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios, care este organizat şi funcţionează potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă” iar “Profanarea unui lăcaş sau a unui obiect de cult, aparţinând unui cult religios care este organizat şi funcţionează potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”. Din cele 1.100 de Biblii distribuite gratuit în zona Salonta, una a fost răstignită la Mădăras. „Ne-am rugat în Biserica din Salonta şi continuăm să ne rugăm lui Dumnezeu pentru iertarea celui şi a celor care au săvârşit acest gest reprobabil. Dumnezeu să aibă milă de sufletul lor. Cuvântul Domnului este viu şi adevărat iar misiunea noastră este să-l facem cunoscut tuturor oamenilor, buni şi răi”, ne-a declarat ing. Aurel Galchiş, pastorul senior al Bisericii creştine baptiste „Betel” din Salonta şi al Bisericii din Mădăras.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Nu am cuvinte
Nu stiu ce sa mai zic dar chiar daca afacuto Dumnezeu sa-l ierte,dar insa stiu un verset biblic,(GROZAV LUCRU SA CAZI IN MAINILE DUMNEZEULUI CELUI VIU)......INSA DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT...
Adăugat în 27/04/2011 de gabor2888
raspuns pentru Stefan
Amin. Psalmul 19:9
Adăugat în 27/04/2011 de sorinpetrache
COMENTARIU
TATĂ IARTĂ-I CĂ NU ŞTIU CE FAC.
EXODUL 20:7, DEUTERONOM 5:11
Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.

Adăugat în 29/04/2011 de michliviu
Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa faptele lui !!!
Adăugat în 29/04/2011 de dyanashine
Dupa ce l-au terorizat si apoi l-au rastignit pe Policarp (ucenic de-a lui Ioan, crestin din Biserica Primara), Policarp a spus: Mantuitorul Isus nu mi-a facut nici un rau ca sa renunt la El, apoi s-a rugat pentru ei:"Tata iarta-i ca nu stiu ce fac"! si ,iertarea lui Isus a adus multi oameni la Dumnezeu. Cred ca gestul acelui om care a rastignit Biblia este glasul (trompeta) lui Dumnezeu care striga in localitatea Madaras si imprejurimile lui. Hristos prin dragoste a castigat o samanta de urmasi care ii poarta numele. Slava Lui. Acum voi cei din Madarasi sunteti chemati in mod special sa fiti lucratori impreuna cu Dumnezeu. Lucrati, lucrati, lucrati tot prin dragoste.
de Petru C
Adăugat în 14/08/2011 de comanpetru
Este dureros si pentru CARTE si pentru sufletele duse in eroare de asa zisii "preoti" care poarta o mare raspundere pentru invatatura pe care o dau . Un caz asemanator sa intimplat si in localitatea de unde vin, in centrul Moldovei de dupa Prut. La o evanghelizare din localitatea respectiva , la sfirsit sa anuntat ca cine vrea sa aiba un Nou Testament, sa se apropie sa-l ia. Au fost multi doritori si fiecare si-a primit cadoul. Numai ca nu dupa mult timp si satan si-a facut lucrarea. La slujba de dimineata de la biserica ortodoxa, preotul anunta ca : "Daca Sfinta Scriptura n'are sfinta cruce pe ea iar inlauntru nu este iscalita de patriarh,nu este nimic"
Intr'o discutie cu un cunoscut de-al meu, acesta imi spune ca la cineva a vazut un Nou Testament folosindul la WC ca si hirtie igienica. Din spusele dinsului,persoana in caz a facuto din bataie de joc. Sa intimplat exact ca pe vremea Domnului Isus. pina la rastignire erau ascultatori, la rastignire erau impotrivitori, iar in final pentru necredinta lor au fost nimiciti si o mare parte dusi in robie. Tot asa si aici. In timpul predicii de Evanghelizare plingeau, dupa evanghelizare se impotriveau, iar finalul este si mai dureros. In familia respectiva erau 3 copii si toti baieti. Unul mai frumos ca altul. In urma acestei intimplari, tatal lor sa imbolnavit de cancer de piele si a devenit alcoolic. Mama a decedat ceva ani in urma , bolnava de cancer la cap. Fiul mai mare divortat nu stiu de cite ori. Al doilea fiu nici nu a apucat sa se casatoreasca ca a devenit alcoolic si el. Al treilea este cel cu pricina. Sa dus in satul vecin sa-si petreaca varul la armata, sau imbatat cu vin dupa "bunul" obicei ortodox, si de la o tigara sa aprins patul de sub ei si au ars de vii. Lucru ciudat este ca toate sau inceput de la fiul mai mic, si tot asa pina la parinti . De ce am scris asa? Tatal lor se traje dintr'o familie de gospodari. Imi povestea tatal meu ca bunelul baietilor in caz, a murit de batrinete si stia pederost Ps.49 , dar nu a stiut sal transmita si urmasilor lui dupa el. Ca rezultat o familie distrusa.
Cum sa spus in comentariul de mai sus " Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit". Nu vam povestit toate acestea cu parere de bine, dar cu nadejdea ca toti cei ce vor citi aceste rinduri, sa-si dea seama ca avem de-aface cu un Dumnezeu viu. Distrugind literatura ori locasurile de inchinare nu facem rau oamenilor, ci Celui caruia ii apartin. Oamenii pot sa disruga carti si locasuri, dar nu niciodata nu vor distruge ceia cei mai scump si mai de pret inaintea lui Dumnezeu "BISERICA ".
Poate ca Dumnezeu a pastrat ceva din cartea distrusa si pentru persoana in caz. Domnul sal binecuvinteze cu pocainta, Amin.
Adăugat în 16/10/2011 de radionvacarciuc
Cu adevarat semnele sfirsitului! Cu ochii mei am experimentat si mai groaznice feluri de abordare a cartii venite din cer!!!
Adăugat în 20/10/2011 de Teologul
TATA IARTA-I, AI MILA DE EI, LUMINEAZA-I, IESI INAINTEA LOR, CA NU STIU CE FAC!
Adăugat în 27/10/2011 de Evlavia
Si totusi prin faptul acesta Cuvantul lui Dumnezeu se face si mai mult cunoscut, ajungand pana la marginile pamantului...... si atunci va venii sfarsitul. Vino Doamne Isuse.
Adăugat în 06/04/2012 de valliva
nu mai au oamenii din ziua de azi respect pentru Cuvantul Domnului.....
Adăugat în 22/05/2013 de lidiutza_13
Opțiuni