Cutremur Noua Zeelanda - 400 de morti si disparuti
Adăugată de BenHur in 23/02/2011, citită de 5.470 ori
Autor: Carla Dinu, Categorie: Semnele sfârșitului
Cutremur Noua Zeelanda - 400 de morti si disparuti

Noua Zeelanda trebuie sa accepte ca bilantul victimelor cutremurului din Christchurch va creste, a spus miercuri prim-ministrul, intr-un interviu la TVNZ, scrie Reuters. 

Intrebat daca tara ar trebui sa se astepte la mai multe decese, John Key a spus "probabil ca da".

Intre timp, autoritatile au decretat stare de urgenta in regiunea unde s-a produs cutremurul, iar echipele de salvare continua sa caute supravietuitorii celui mai devastator cutremur produs in aceasta tara in ultimii 80 de ani.

Ultimul bilant al autoritatilor indica circa 400 de morti si disparuti. Pana acum au fost recuperate de sub daramaturi 75 de morti si 300 de persoane sunt inca date disparute, scrie AFP.

Pagubele seismului de marti din Christchurch se ridica la 11,5 miliarde de dolari, circa 6,3 miliarde de euro, potrivit calculelor AIR Worldwide, o societate care evalueaza pagubele financiare in urma unor catastrofe.

Un puternic seism s-a produs marti dimineata in Noua Zeelanda. Seismul a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter si s-a produs la numai 4 km adancime. Cutremurul a avut loc in apropiere de Cristchurch si la 305 km de Wellington.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, numeroase cladiri au fost daramate.



Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni