Iran: crestiniilor nu le este permis sa marturiseasca despre credinta lor si altora
Adăugată de Katarina in 02/10/2010, citită de 2.251 ori
Autor: Nycodem, Categorie: Internațional
Iran: crestiniilor nu le este permis sa marturiseasca despre credinta lor si altora

Intr-o incercare de oprire a raspandirii crestinismului, autoritatile iraniene interzic convertitilor de origine musulmana sa explice conationalilor sai de ce au parasit islamul. Cei implicati risca pedeapse grele cu inchisoarea. Pe 18 iulie, 15 crestini de origine musulmana au fost arestati la Mashad, in timp ce se indreptau catre Bojnoord, un oras in nord-estul tarii, unde sperau sa se intalneasca cu alti crestini. Politia de securitate i-au scos afara pe cei 15 ocupanti ai microbzului si i-a condus la politie pentru a fi interogati. Dupa o saptamana, 13 dintre ei au fost eliberati pe cautiune contra unei sume si prin semnarea unui document in care ei se angajau sa nu faca dezvaluiri cu privire la credinta lor. In Republica Islamica Iran, crestinii convertiti de la islam sufera presiuni din partea autoritatilor.

Stephane Reza si Ehsan Behrooz au refuzat sa semneze acel document si sunt inca in detentie. Politia a perchezitionat apartamentul lui Eshan Behrooz si a confiscat calculatoarele si carti acestuia. Ehsan Behrooz, 23 de ani, este student si membru al unei comunitati crestine din localitatea Mashad. Stephane Reza,48 de ani, este casatorit si tata a doi copii. Familia sa nu a primit nici o informatie despre acesta si ii este interzis orice contact cu acesta. Situat la 850 km la est de Teheran, orasul Mashad numara 2,5 milioane de locuitori si este unul dintre  cele mai importante centre religioase islamice shiite in care se perinda in fiecare an peste 100.000 de pelerini musulmani.

  1. Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru curajul si determinarea lui Stephane Reza si Ehsan Behrooz.
  2. Sa ne rugam pentru ca acestia sa fie incurajati si in final eliberati.  Sa ne rugam de asemenea si pentru cei 13 conationali eliberati, dar aflati sub supravegherea politiei.
  3. Sa ne rugam pentru crestinii de origine musulmana din Iran. In ciuda pericolului pe care acestia il intampina atunci cand parasesc islamul pentru a imbratisa credinta in Dumnezeu, ei continua sa se intalnesca cu regularitate in bisericile de casa.

Știre preluată de pe www.nycodem.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni