In Uzbekistan, trei crestini acuzati pentru ca au organizat o tabara crestina
Adăugată de Katarina in 29/08/2010, citită de 2.405 ori
Autor: JournalChretien, Categorie: Internațional
In Uzbekistan,  trei crestini acuzati pentru ca au organizat o tabara crestina

In Uzbekistan,trei crestini au organizat o tabara de vacanta pentru 500 de copii. Din pricina politicii religioase represive a acestei tari islamice, ei sunt acuzati de delicte nefondate si risca mai multi ani de inchisoare, precum si o amenda considerabila.

In Europa, bisericile crestine nu intampina probleme in organizarea de tabere de vacanta pentru copii. Altfel sta situatia in Uzbekistan: in acest an, Pavel Peichev, Dmitri Pitirimov si Yelena Kurbatova, toti trei baptisti, au organizat o tabara de vara pentru 500 de copii. Ca in toate bisericile, invatatura religioasa este inclusa in program. Acum organizatorii tabereii sunt dati in judecata, dar autoritatile par a fi stanjenite de aceasta situatie. Acestea refuza sa comunice data procesului si interzice jurnalistilor sa ia interviuri. Cei trei crestini sunt acuzati de frauda fiscala, violarea reglementarilor in materie de incendiu, precum si de invatatura religioasa facuta copiilor in ciuda opozitiei parintilor. In Uzbekistan legea este severa pentru toti aceia aflati in aceasta situatie: judecatorul poate pronunta sentinte mergand pana la trei ani de inchisoare, precum si amenzi substantiale. El poate in aceasi masura sa ordone confiscarea bunurilor bisericii.Conform declaratiilor lui Dmitri Pitirimov , directorul taberei de vacanta, acuzatia este nefondata. “Acest caz ilustreaza politica religioasa represiva a Uzbekistanului. Inainte de toate exista biserici evanghelice care sunt victime ale discriminarii. In plus toti parintii si-au dat in scris acordul privind participarea copiilor lor la invatamantul religios. Documentele dovedesc ca nu era obligatoriu.”

Agentia de presa “Forum 18” au dorit sa-l intervieveze pe Begzot Kadyrov, directorul Biroului pentru Afaceri Religioase precum si pe procurorul care ancheteaza cazul cu privire la acuzatiile absurde aduse acestora, dar autoritatile au refuzat  aceasta intalnire.

NB: In fotografie Dmitri Pitirimov si sotia acestuia


Știre preluată de pe journalchretien.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni