O organizatie misionara se pregateste sa lanseze o campanie de evanghelizare ca raspuns la criza din Japonia
Adăugată de Katarina in 05/08/2010, citită de 2.572 ori
Autor: MNN, Categorie: Misiune
O organizatie misionara se pregateste sa lanseze o campanie  de evanghelizare ca raspuns la criza din Japonia

Criza datoriei Japoniei ar putea oglindi-o pe cea a Greciei. In ultimele doua decenii, guvernul a cheltuit mai mult si pentru a compensa a imprumutat mai mult de la cetatenii ei. Ca urmare, datoria Japoniei catre PIB este cea mai mare din lume, a declarat Mission Network News. Un nou raport arata ca problemele financiare au  impact asupra sanatatii mintale şi a bunastarii populatiei. Acesta releva ca in 2007 a existat o crestere de 2,9 % a cazurilor de suicid, ceea ce inseamna ca Japonia este tara cea mai predispusa la sinucidere desi face parte din tarile cu cel mai inalt nivel de trai.


Noua tendinta in Japonia: adultii in floarea vietii lor sunt cei mai expusi riscului de suicid. De ce? Printre altele motive care duc la sinucidere, depresia legata de munca (ore multe de munca, nesiguranta locurilor de munca, lipsa locurilor de munca conforme cu pregatirea profesionala) este un factor semnificativ si in curs de dezvoltare. O economie falimentara ridica rata sinuciderilor la proportii epidemice. Aceasta asociata cu  problema copiilor care sufera de sindromul latch-key/shut-in* si a familiilor dezintegrate, viitorul pentru aceasta naţiune este sumbru.

 

 Joe Handley impreuna cu organizatia Asian Access  spune ca Dumnezeu i-a chemat sa raspunda intr-un mod specific. "In cele din urma, viziunea noastra este de a extinde misiunea, sa colaboram cu alte biserici din intreaga Japonie pentru a identifica biserici  care au o viziune in plantarea de noi biserici, care sa trimita misionari in tara si, in sfarsit, sa se implice in proiecte misionare in toata tara." Handley a spus ca inca mai lucreaza la detalii. "Suntem doar la un pas de a lansa un efort cu totul nou, dar nu suntem destul de pregatiti sa anuntam planul nostru. Asta va fi peste cateva luni." Este un efort mare care are nevoie de rugaciune. Rugati-va ca Dumnezeu sa pregateasca resursele necesare pentru a putea fi posibila aceasta extindere a lucrarii”

 

 

* Shut-in - este un termen ce descrie o reactie a personalitatii copilului  manifestata printr-o copilarie furtunoasa si o adolescenta caracterizata prin retragere, indiferenta, incapacitatea de a comunica cu alti copii si adesea prin supraprotectie si anxieate din partea parintilor. Specialistii in psihologie si neurologie afirma ca site-uri precum Facebook, Twitter sau Bebo produc un fenomen de izolare in randul tinerilor utilizatori fideli ai acestor site-uri. De acest fapt sunt afectati milioane de copii, care isi ghideaza interactiunea cu alte persoane numai prin intermediul Internetului. Pentru intelegerea fenomenului shut-in sau hikikomori (in termeni japonezi) si consecintele pe care le are asupra societatii recomand http://www.hartford-hwp.com/archives/55a/547.html sau http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dosar/hikikomori-generatia-pierduta-a-japoniei-100757.html

 

 


Știre preluată de pe www.christiantelegraph.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni