Pastorul Nicu Iliesi impreuna cu doi copii, au trecut in vesnicie
Adăugată de BenHur in 13/05/2010, citită de 23.786 ori
Autor: Cristian Boariu, Categorie: Editoriale
Pastorul Nicu Iliesi impreuna cu doi copii, au trecut in vesnicie

Aseara (12 mai 2010)  in jurul orei 22, am auzit doua ambulante trecand in viteza pe langa casa noastra, la intrarea din Arad. Aveam sa aflu mai tarziu ca, pastorul Nicu Iliesi impreuna cu 2 dintre copii sai si-au pierdut viata intr-un accident de masina petrecut pe D 7 intre localitatea Conop si Lipova. Pastorul si cei 2 fii se intorceau acasa de la un program la biserica din localitatea Conop, biserica unde Nicu Iliesi era pastor. Accidentul a avut loc miercuri, 12 mai 2010, in jurul orei 21.30.

Pastorul Nicu Iliesi, s-a nascut la 26 septembrie 1959, era licentiat in teologie si a predat la Scoala Biblica Christos pentru Romania din Timisoara si era un puternic sustinator al tinerilor evanghelici din Romania. Nicu Iliesi era casatorit cu Geta si aveau impreuna 4 copii: Paul, Alex, Adrian si Astrid. Alex si Adrian si-au pierdut viata alaturi de tatal lor.

 

Nicu Iliesi - Nu te vom uita

 

Mi-amintesc de ultima predica pe care am auzit-o rostita de dansul, la o inmormantare, despre venirea Domnului in urma cu doua saptamani. Mi-amintesc ca a strigat cu toata puterea la un moment dat "Maranata", rupand parca "traditia inmormantarii" de a face totul linistit, fara a "deranja pe nimeni". L-am vazut putin ofensat ca nimeni nu a zis Amin la acel strigat. Probabil era singurul pregatit pentru cer...

Cu jumatate de ora inainte de accident predicase in biserica din Conop despre "Ce ne pregateste Dumnezeu in cer"...

Mi-amintesc ca in urma cu o luna, cand am terminat de slujit impreuna, m-a imbratisat cu sinceritate. Nu prea am intalnit pastori atat de apropiati de cei cu care slujesc...
 
In urma cu 5 zile am inceput sa pregatim cu orchestra, intr-una din bisericile pastorite de dansul, cantarea: 
 
Cand am pacea Domnului in inima,
Poate veni orice vifor,
Isus a facut totul pentru mine,
Bine e, bine e, in Domnul...

Aceasta cantare a fost scrisa de un tata in momentul in care, pe ocean, a ajuns la locul unde vaporul, cu cele trei fiice ale lui, s-a scufundat... Nu stiam ca aveam sa o cantam spre mangaierea unei biserici si familii lovita de vifor... Unde doar Tatal ceresc mai poate lasa pace in inimi si mangaiere...

Doar Domnul poate cantari durerea sotiei lui. Sa ai 3 sicrie de dus la cimitir in aceeasi zi. Doi copii sa-ti plece si doi sa ramana.

Nu inteleg inca de ce oamenii care nu fac nimic in biserica, traiesc linistiti. Si altii care se ocupa de n biserici, intr-o zona unde nu sunt lucratori, sunt luati acasa. Cu copii cu tot.

Rugati-va. Vom intelege toate intr-o zi.

Plangeti cu cei ce plang.

Maranata...
 
Anunt: Vom incerca in urmatorele zile sa punem la dispozitia vizitatorilor programele de priveghi impreuna cu cel de inmormantare, pe aceasta pagina.
 
O cantare de mangaiere din partea echipei resursecrestine.ro pentru familie, aici
O poezie dedicata acestui eveniment: La mormantul pastorului Nicu Iliesi
 
Inmormantarea in format VIDEO:
 

Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Domnul sa mangaie familia indoliata...
Adăugat în 13/05/2010 de BenHur
Fratele Nicu a plecat Acasa, la Cel pe care-l slujea cu atata daruire si dragoste. Clipele petrecute cu el sunt un adevarat tezaur, am invatat multe de la acest titan al credintei.La revedere frate Nicu , ne vom revedea in curand !
Dumnezeu sa mangaie si sa intareasca familia greu incercata.
Adăugat în 13/05/2010 de ILEGILE
trecem prin momente foarte grele.d-zeu sa intareasca pe cei ramasi din familie.
ne vom aminti cu drag de voi.

cu lacrimi in ochi RUBEN ,DAVID, TABITA SI JONY ILIESI
Adăugat în 13/05/2010 de rubeniliesi
Domnul sa va mangaie si sa va intareasca in aceste clipe cand nimic nu pare ca ar putea sa va mai umple golul din inima.....,ne rugam sa va intareasca Domnul Dumnezeu.
Adăugat în 13/05/2010
Sunt inmarmurita...fara cuvinte si plina de durere.Un noian de intrebari forteaza poarta mintii mele.Lacrimile imi umplu ochii iar neputinta ma sileste sa ridic ochii spre cer...Ratiunea cauta cu disperare sensul lucrurilor..."Piere cel neprihanit,...se duc oamenii de bine...Si, Doamne, cata nevoie mai aveam de ei ! Te rog, D-zeul meu , cuprinde-I in bratele Tale pe cei ramasi si tine-i strans la pieptul Tau pana trece furtuna...Maranata... Voi intelege totul intr-o zi...
Adăugat în 13/05/2010 de monikszabo
Cutremurati pana in adincul sufletului la auzul vestii primite in zorii zilei despre cel ce a fost un frate iubit un orator puternic un profesor si un bun prieten al Bisericii noastre fratele Nicu Iliesi. Pentru munca lui depusa aici la Neudau pentru cuvintele adanci si inalte pentru gratia cu care ne-a invatat sa urmam Cuvantul dorim sa-i multumim Domnului care a gasit in El unealta cea mai potrivita pentru noi. Stim ca va veni ziua cand ne vom intalni odata cu toti in Cer. Dumnezeu sa mangaie pe sora Geta, copii si intreaga Familie..!!

"Iti multumim ca ne-ai ales Isuse,
suntem ai tai pentru vecii!!!
Chear de-au ramas in urma lacrimi,
Tu sprijin de-astazi sa le fii."

Pastorul Chira Traian impreuna cu Biserica din Neudau.
Adăugat în 13/05/2010 de ushu024
Domnu sa binecvinteze fam indoliata ,ma rog pentru sotie si copii ramasi in urma , a fost un frate minunat a predicat la nunta noastra .
Adăugat în 13/05/2010 de FULGER
Nicu Iliesi... un om deosebit, un erou al lui Dumnezeu, un titan al credintei, un slujitor al Adevarului, un om atat de drag mie, atat de drag Lui si facand o lucrare atat de frumoasa in care se vedea doar Dumnezeu. A invatat sa fie atat de mic, atat de nevazut si neinsemnat incat nici nu il vedeai pe el, ci doar pe Cel in Numele Caruia se ridica, in Numele Caruia indraznea sa vorbeasca, sa predice, sa scrie, sa recite si sa slujeasca. El a inteles ceea ce majoritatea dintre noi nu am inteles si unii nu o sa inteleaga niciodata... bucuria slujirii. El a inteles ca chiar si acolo in cerul Sau noi vom sluji, iar daca pentru cineva Raiul a inceput de pe pamant ... pentru el cu siguranta a inceput, pentru ca a inteles ca Raiul incepe de aici de jos.
Trist si dureros e ca "se duc oamenii de bine...", se duc oamenii care si-au inteles chemarea si care au lucrat pentru slava Sa, iar unii nici atunci cand se duc ei nu se pot opri din ai blama, ai injosi, a le "murdari" numele.
Cu mare stima si respect pentru un mare om al lui Dumnezeu, fratele Nicu Iliesi
Te-am iubit si te voi iubi mereu OM AL LUI DUMNEZEU, frate Nicu Iliesi

cu sincere regrete si pareri de rau.... a plecat la Cel pe care l-a iubit si slujit cu atata ardoare, desi as fi preferat sa ramana intre noi pentru cel putin inca o viata..... sa ne invete, sa ne inspire, sa ne indrume........ sa iubeasca si sa slujeasca cum numai el stia pe Domnul
Adăugat în 13/05/2010 de gabifodor
mi-l imaginez pe fratele Nicu in drum spre casa, in masina, vorbind cu cei doi baieti ai lui despre "ce ne pregateste Dumnezeu in ceruri", visand impreuna cu ei lucrurile minunate de acolo sus, vazand cununa pt care au luptat si au alergat... imi imaginez bucurie in sufletele lor si o dorinta arzatoare de a-L vedea pe Mirele nostru sosind... iar deodata, la clipeala, sa se trezeasca din vis vazandu-l implinit, vazandu-L pe Cel pe care L-au iubit si L-au slujit intreaga lor viata... la fel va fi si ziua rapirii... la o clipeala de ochi. faca Domnul ca ziua aceea sa ne prinda si pe noi vorbind despre "ce ne pregateste Dumnezeu in ceruri". Maranata, vino Doamne Isuse!
Adăugat în 13/05/2010 de andra4jess
domnul sa va mangaie
mai puneti ceva poze cu copii,si cu el,daca se poate.Domnul sa mangaie pe sotia si cei 2 copii ramasi, fiti binecuvantati
Adăugat în 14/05/2010 de Damaris321
Inmormantare Nicu Iliesi arhiva video si site comemorativ
Puteti urmari inregistrarea completa a inmormantarii pe http://www.nutevomuita.ro la zona Arhiva Video. Multa pace,
Valentin Vesa
Adăugat în 16/05/2010 de tinuzzo
Condoleante
Este adevarat ca ne-a miscat moartea celor trei si o regretam profund...insa imi este sincer rusine de faptul ca in ziua de azi nu se mai aplica Scriptura si ca NIMENI din cati slujitori ai Domnului au luat parte la serviciile de priveghi si de inmormantare nu au avut curajul sau mai bine spus CREDINTA sa se ridice in NUMELE LUI ISUS si sa cheme duh de viata peste trupurile neinsufletite................lucru care in lumea intreaga se practica dar in Romania nu...si dureros este ca toti s-au resemnat asa de repede.......asa cum spunea un slujitor al Domnului: "de ce au ingropat oamenii vii"?????
Cred ca se putea face o minune,dar nu s-a ascultat de Glasul Duhului Sfant........
Adăugat în 18/05/2010 de bekky.diana
Diana, au trait printre noi si ... probabil ca multora nu li s-a parut ceva iesit din comun. Asa, probabil ca Tata a considerat ca moartea lor ne poate vorbi mai mult decat viata lor.

Ps: - Dumnezeu nu face spectacol; in Biblie invierile au fost rare (sub 10 consemnate in cateva mii de ani).

Ps2: - Luca 16:31
Şi Avraam i-a răspuns: ,Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi."
Adăugat în 18/05/2010 de BenHur
Opțiuni