14 crestini eritreeni eliberati; altii arestati
Adăugată de BenHur in 28/03/2010, citită de 2.312 ori
Autor: Anonim, Categorie: Semnele sfârșitului
14 crestini eritreeni eliberati; altii arestati

Pe 5 februarie, 12 crestini au fost eliberati pe cautiune dupa ce au fost retinuti in ultimii doi ani in tabara militara Adi-Nefase din Assab, Eritrea. Crestinii, membrii ai bisericii Kale-Hiwot, au ajuns doar la varsta adolescentei in momentul arestarii lor. Dupa eliberare, ei au fost avertizati ca vor fi executati daca vor lua parte  la activitatii religioase.

Pe data de 15 Februarie, alti doi crestini, Aklilu Tesfamichel si Gebru Tesfayon, au fost eliberati pe cautiune de catre Centrul Militar de Arest. Barbatii, membrii ai bisericii Rhema din Adi-Kuala, au fost retinuti in tabara pentru ultimii ani, iar o jumatate dintre ei, dupa ce au depus marturia credintei lor in Hristos s-au imprietenit cu soldatii.

Pentru eliberare, crestinii au fost trimisi inapoi la unitatiile militare unde acestia le-au slujit inainte de arestarea lor.

In 18 Februarie, pe undeva prin tara, autoritatiile de securitate Eritreene au arestat sapte crestini stransi impreuna pentru ca se rugau intr-o casa particulara din Asmara. Cei sapte crestini Nagassi, Dawit, Nahum, Ghebreab, Alem, Eden si Rigbe, au fost dusi intr-un loc necunoscut. Sursele crestine din interioarul Statului Eritrea estimeaza ca peste 2000 de crestini au ramas intemnitati in centre cu inchisori severe pentru ca au refuzat sa se opreasca sa-L laude pe Dumnezeu cu toate ca Guvernul a sanctionat comunitatiile religioase. In timpul arestului, cel putin 38 de lideri crestini ai bisericilor subterane au ramas in inchisoare fara acuzatiile formale. 17 dintre ei au si-au petrecut mai mult de 5 ani inchisoare.

Multumiti Domnului pentri eliberarea celor 14 crestini. Rugati-va ca Dumnezeu sa ii ghideze pe acestia ca sa poata sa se adapteze la viata din afara inchisorii. Rugati-va ca pacea si mila Domnului sa ii sustina pe ceilalti mii de crestini care au ramas retinuti in Eritrea.


Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni