Misiune in Malawi
Adăugată de ovicornea in 09/03/2010, citită de 3.231 ori
Autor: Ovi Cornea, Categorie: Misiune
Misiune in Malawi
Pace și salutări din Malawi,

Prin harul și bunătatea Domnului am trecut prin primul an al nostru aici în Africa. Dacă la început totul a fost un șoc, acum ne place și ne bucurăm de fiecare zi. Îmi aduc aminte de primul șoc atunci când avionul a aterizat în Kenya. Toți oamenii din aeroport erau ... negrii ... cu excepția soției și fetiței mele! Parcă eram într-o altă lume!

Nu după mult timp, am trecut prin al doilea șoc. Dacă primul avea de a face cu oamenii din jur, și cu faptul că sunt negrii la piele, al doilea șoc a avut de a face cu mine, cu faptul că eu sunt alb! O simplă plimbare prin sate sau prin oraș te transformă într-o ”atracție turistică”. Îmi aduc aminte ce șocat am fost să-i văd pe toți cum se uită la mine, cum se uită după mine. Copiii strigau: ”Azungu! azungu”, ceea ce înseamnă ”om alb, om alb”. Micii negustori fugeau cu tot felul de obiecte de vânzare, sperând să cumpăr ceva de la ei. În piață la fel, nici nu intram bine pe poartă, și vânzătorii săreau pe mine cu banane, pești, mango, cartofi, roșii etc. Îmi aduc aminte că mi-a fost greu să mă adaptez la această situație.

În lucrare, îmi aduc aminte de frumoasa impresie pe care mi-a lăsat-o biserica din Ntyia 2! Oameni simplii, săraci, unii chiar foarte săraci, însă care îl iubesc pe Dumnezeu. La prima impresie mi-au plăcut cântările, bucuria de pe fețele lor că un misionar alb e în biserica lor, și dragostea exprimată la ieșire când, cu mic cu mare, fiecare vroia să-mi strângă mâna.

La cluburile de copii bucuria a fost la fel de mare; nici nu apucam să intru bine în sat, și o mulțime de copii îmi strigau numele și dansau în jurul meu.

A trecut un an de bucurii, împliniri și promisiuni împlinite de Dumnezeu. A trecut un an de când dumneavoastră, fiecare în parte, ne-ați ajutat și sprijinit de departe. Rugăciunile, suportul financiar și mesajele de încurajare au făcut posibilă lucrarea și traiul nostru zilnic, pentru mai bine de 365 de zile. Pentru un an, dumneavoastră ați sprijinit o familie tânără de misionari în Africa. Domnul să vă răsplătească.

În tot acest timp, Dumnezeu a făcut ca lucrarea de aici să înflorească. Am început cu câteva cluburi de copii, acum sunt mai multe, și avem în plan ca până în luna Martie să mai începem unul!

La închisoare, dacă la început se vizitau doar 1-2 deținuți în camera destinată vizitelor, acum Dumnezeu a deschis ușa pentru predicarea Evangheliei în curtea închisorii, unde toți cei peste 2200 de deținuți pot auzi Vestea cea Bună. Dăm slavă lui Dumnezeu că El a adus și roade. Grupul de creștini din închisoare s-a mărit, și până și 2 gardieni s-au arătat interesați. Chiar la început, Dumnezeu mi-a dat șansa să pun în mâna șefului peste toate închisorile din Malawi o Biblie. L-am rugat să o citească. Din păcate, după numai câteva săptămâni, acest om a murit. Sper să fi fost salvat!

Tot la acest subiect, aș dori să mulțumesc tuturor celor care s-au arătat interesați de această parte a lucrării. Știu că mulți s-au rugat, și unii chiar au ajutat financiar. Astfel, am reușit să duc aprox. 20 de Biblii și peste 30 de Noi Testamente deținuților. Rugați-vă pentru ei!

Tabere de câteva ori pe an și, slavă lui Dumnezeu, copii și tineri sunt schimbați pentru eternitate. Anul trecut un manager de bancă, împreună cu soția și cele 2 fetițe, au venit la tabără și au rămas profund impresionați.

Tot anul trecut am început Școala Biblică. Pentru moment, Școala merge la studenți, din pricina cheltuielilor. Împreună cu aprox. 20 de studenți, am trecut prin majoritatea doctrinelor biblice. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că acești studenți învață și sunt interesați. Dacă la început nu știau nici câte cărți are Biblia, acum înțeleg doctrinele biblice ca mântuirea, botezul etc. Rugați-vă pentru această lucrare. Acum lucrarea e mică, un învățător și 20 de studenți! Însă dacă acești studenți cunosc Biblia, ei devin 20 de învățători care vor învăță sute de alți studenți și tot așa mai departe.

Tot anul trecut am început și lucrarea cu studenții de la Universitate. E o lucrare frumoasă, iar studenții sunt interesați să cunoască voia lui Dumnezeu. Acum sunt în vacanță până la sfârșitul acestei luni, însă deja mi-au spus că abia așteaptă să ne întâlnim iar. Rugați-vă pentru ei. Sunt tineri cu nevoi, cu probleme, cu planuri de viitor, însă și tineri foarte ispitiți de cel rău. Ei stau într-o formă de campus, sute de băieți și sute de fete în același campus, și ispitele sunt mari.

Pe plan familial, anul trecut Dumnezeu ne-a dăruit pe Aimee, fetița noastră născută aici în Malawi. Dăm slavă lui Dumnezeu că amândouă sunt sănătoase-tun, pline de energie și viață. Dumnezeu e mare și bun!

Aș dori să închei această scrisoare, reamintindu-vă că noi suntem tot aici, și avem nevoie de rugăciunile și sprijinul dumneavoastră. Fără dumneavoastră, lucrarea de aici ar fi imposibilă, vă rugăm nu uitați lucrul acesta.

Așa cum am spus la început, acum avem internet tot timpul, și ne-am bucura să ne scrieți sau să ne contactați!

Fiți binecuvântați!

Ovi, Lita, Jessica și Aimee - misionari în Malawi, Africa Centrală

[email protected]

ID Yahoo Messenger: ovi.cornea

telefon: 00265-995802184

Ioan 10:27: ”Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc și ele vin după Mine”


Știre preluată de pe www.mission2malawi.com
Superb
Domnul sa va binecuvinteze in ceea ce faceti acolo. Rasplata voastra va fi mare!
Adăugat în 09/03/2010 de BenHur
Multumim
Multumim pentru incurajare. Fie ca Domnul sa Isi primeasca toata gloria pe care o merita din vietile noastre.
Adăugat în 09/09/2010 de ovicornea
¡fiti binecuvantati!
DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE SI SA SE INGRIJEASCA EL DE TOATE NEVOILE VOASTRE.SA VA PAZEASCA SI SA VA CALAUZEASCA IN TOT CEEA CEA FACETI.
Adăugat în 09/11/2010 de ANGELAPETCU
Opțiuni