Cutremur de 8,8 grade in Chile
Adăugată de user necunoscut in 27/02/2010, citită de 2.911 ori
Autor: BenHur, Categorie: Semnele sfârșitului
Cutremur de 8,8 grade in Chile
UPDATE: Ultimul bilant oficial provizoriu arata ca peste 700 de persoane si-au pierdut viata. Peste 2 milioane de oameni au fost afectati de seism, iar 1.5 milioane de case au suferit stricaciuni.

Cel putin sase persoane au murit in urma unui cutremur de 8,8 grade produs in Chile sambata dimineata (27.02.2010). Institutul Geologic din SUA (USGS) a anuntat ca seismul a generat un tsunami, despre care sustine "ca s-ar putea sa fi avut efecte distrugatoare pentru zona de coasta din apropiere de epicentrul cutremurului".

USGS nu a oferit detalii despre marimea tsunamiului.

Presedintele tarii a anuntat ca cel putin sase persoane au murit in urma cutremurului.

Autoritatile anuntasera alerta de tsunami in Chile si in Peru, dar si un avertisment pentru Ecuador, Columbia, Panama, Costa Rica si Antarctica.

Institutul Geologic american (USGS) a precizat ca seismul s-a produs la ora locala 03:34:14, la o adancime de 35 de km. Initial, intensitatea cutremurului a fost estimata ca fiind de 8.5 grade. Seismul s-a produs la 115 km de Concepcion, al doilea oras ca marime din Chile, unde traiesc peste 290.000 de oameni, si la 325 km sud-vest de capitala Santiago.

Martori oculari citati de Reuters au declarat ca seismul a produs pene de curent in capitala Santiago de Chile, iar imobilele s-au clatinat pentru 10-30 de secunde. De asemenea, unele cladiri s-au prabusit la pamant. Din cauza interuperii comunicatiilor, nu se stie exact care sunt stricaciunile provocate de seism.

Seismul a fost resimtit si in Argentina.

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni