Vesti din Kenya
Adăugată de user necunoscut in 20/02/2010, citită de 2.249 ori
Autor: Lucratori-Romani.ro, Categorie: Misiune
Vesti din Kenya
“Noi muncim, în adevăr, și ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor”

2 Timotei 4:10

Trăiesc promisiunea lui Dumnezeu împlinită. Mi s-a umplut inima de bucurie cand am ajuns in Kisumu, Kenya pentru a treia oară. Mă dureau obrajii de zâmbetul pe care nu

mi-l puteam stăpâni. Mă uitam în jur, și revedeam locuri cunoscute, oameni care trăiau în aceeași sărăcie, și totuși fără atâtea griji ca și europenii. Copii mici, aproape dezbrăcați, jucându-se în praful de pe marginea străzii, mașinile vechi zăngănind în gropile de pe șosea. Totul părea familiar, deși e așa de departe de ceea ce noi cunoaștem ca și civilizație. Un lucru îmi copleșea ființa de bucurie: sunt în voia lui Dumnezeu!

Am ajuns din nou la orfelinatul Salem. Copiii și tinerii ne știau numele. Nu era ușor pentru ei sa uite niște albi, care le-au arătat afecțiune poate pentru prima dată în viață, printr-o îmbrățișare, sau o bomboană.

Știam că fiecare experiență pe care o trăisem cu Dumnezeu până atunci, era un fel de ucenicie, și ca acum venise momentul să dăruim. Eram entuziasmate și voiam să începem lucrarea din prima zi. Doar că în Africa timpul e văzut puțin diferit. Aici nimeni nu se grăbește, conceptul de grabă e inexistent. În Africa, secolul vitezei încă nu a început. A trecut o săptămână fără să avem vreun program stabilit; ne-am ocupat timpul, însă, cu relaționarea cu tinerii de aici. Am căutat să-i cunoaștem și să învățăm puțin din limba lor maternă. Se bucurau ca niște copii când reușeu să ne învețe câteva cuvinte de bază. Erau importanți, ei ca și persoană, erau valoroși.

Am văzut că se confruntă cu stimă de sine scăzută, inferioritate, cu frică și lipsă de încredere în ce va aduce viitorul pentru ei, niște orfani. Am rezervat sâmbăta și duminica seara pentru întâlniri cu tinerii și adolescenții din orfelinat. Am privit în urmă la binecuvântările pe care noi le-am primit, și la comoara din Cuvânt pe care o avem, și am hotărât că suntem aici ca să fim o binecuvântare pentru ei.

Ne-am rugat pentru idei, și am încercat să facem serile creative și interesante, cu scopul ca tinerii să rămână cu o învățătură sănătoasă din aceste întâlniri. Am abordat până acum teme ca și identitate în Hristos, a-L cunoaște pe Dumnezeu, și a-L face cunoscut, un fundament tare în Hristos, importanța intimității în relația cu Dumnezeu.

Ni s-a confirmat astfel direcția slujirii noatre aici: tinerii. Voiam să ajungem la liceul Salem, liceu înființat în 2004 de către misionarii organizației Salem, pentru tinerii orfani, si cei crescuți in slum-uri, in acele cartiere atât de sărace și mizere, care nu aveau posibilități de a studia.

Ne-am rugat să avem trecere înaintea conducerii, și Dumnezeu ne-a mai dovedit încă o dată că El e in control. Cu două săptămâni în urmă am început munca noastră voluntară la liceu. Ne-am folosit amândouă, darurile pe care le avem. Eu am început să predau business, și Cami și-a deschis un birou de consiliere creștină, lucru nou în liceul Salem. Am fost uimite să vedem sârguința tinerilor de la orfelinat, și rezultatele lor foarte bune la învățătură. Cu siguranță știau că e nevoie de multă muncă pentru ca să poată beneficia de suport financiar pentru studii, și de asemenea ca să-și facă un rost în viață, atâta vreme cât parinții nu sunt acolo să-i susțină.

Am reușit să începem, ca și opțional, predarea unui seminar creștin de descoperire a darurilor, talentelor fiecarui individ, a direcției în viață, a chemării. Vrem să ne implicăm direct, în viața de zi cu zi a acestor tineri, și să-L prezentăm pe Hristos în fiecare acțiune a noastră.

Au trecut doar trei săptămâni de când suntem aici, și știm că suntem doar la început. Mai avem încă cinci luni ca să aducem Împărăția lui

Dumnezeu în Salem, în liceu, în viața acestor tineri. Suntem binecuvântate că am fost alese să-L slujim pe Rege in acest loc, și ne rugăm ca El să ne protejeze, și să facă această lucrare să rodească.

Cu mult drag, Laura F.

- Pentru cei care doresc sa ne susțină în această lucrare în orice mod, pot sa-mi scrie pe adresa de e-mail [email protected]

- Iar cei care doresc sa se implice financiar în susținerea unui tânăr orfan la facultate, o pot face cu doar 35 de Euro lunar. Dumnezeu le-a promis și lor un viitor și o nădejde. Tu poți fi parte din împlinirea planului lui Dumnezeu. Pentru detalii va rog sa ma contactați pe e-mail.

Pentru mai multe informatii despre Kenya,
click aici


Știre preluată de pe www.lucratori-romani.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni