O noua traducere a Bibliei in limba romana moderna - FIDELA
Adăugată de user necunoscut in 25/01/2010, citită de 5.723 ori
Autor: CrestinulAzi.ro, Categorie: Evenimente
O noua traducere a Bibliei in limba romana moderna - FIDELA
O noua traducere a Bibliei în limba romana a aparut recent. Aceasta noua traducere a fost realizata la Cluj-Napoca de o echipa condusa de Brian Nibbe pastorul bisericii baptiste Lumina Evangheliei. "Fidela", asa cum este intitulata aceasta noua traducere a Bibliei in limba romana, a fost finalizata pe 19 aprilie 2009 dupa 8 ani de munca.

Prin "Fidela" s-a dorit producerea unei traduceri noi care sa aiba ca origine grecescul Textus Receptus pentru Noul Testament. In 2005 a fost tiparita prima editie continand Noul Testament si Cartea Proverbe.
Vechiul Testament este mai mult o compilatie si revizuire a mai multor traduceri, la baza fiid traducerea de la Iasi din 1874.

Textul acestei traduceri se poate cita, copia, tiparii, vinde sau raspandi gratuit fara nici o problema. AICI gasiti textul in format PDF.

Știre preluată de pe www.crestinulazi.ro
Aceasta traducere a Bibliei in limba romana este una dintre cele mai nereusite. In fond, este o traducere fidela din limba engleza a Bibliei King James Version, ori, pe noi ne intereseaza in primul rand originalul!

Va recomand Noua Traducere a Bibliei in limba romana (Biblita NTR) care este o traducere dupa original!

Tot ce-i bun!
Adăugat în 30/01/2010
Opțiuni