[VIDEO] Cutremur in Haiti - zeci de mii de morti
Adăugată de user necunoscut in 13/01/2010, citită de 6.179 ori
Autor: BenHur, Categorie: Semnele sfârșitului
[VIDEO] Cutremur in Haiti - zeci de mii de morti
Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter a lovit Haiti, marti, 12 ianuarie 2010, la ora 16.53 ora locala (23.53 ora Romaniei), anunta AFP. Cutremurul a fost urmat de trei replici cu magnitudinea de 5.9, 5.5 si, respectiv, 5.1 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la 10 kilometri adancime, la o distanta de 16 kilometri de capitala haitiana Port-Au-Prince.

Un avertisment de tsunami a fost emis pentru Haiti, Cuba, Bahamas si Republica Dominicana. Martorii au declarat ca mai multe cladiri s-au prabusit si ca populatia a fost cuprinsa de panica.

Un jurnalist de la postul de televiziune Haitipal a declarat intr-un interviu telefonic ca palatul prezidential, cladirea Parlamentului si cele apartinand Ministerului Finantelor, Ministerului Lucrarilor Publice, Ministerului Comunicatiilor si Ministerului Culturii au fost afectate de cutremur.

Raymond Alcide Joseph, ambasadorul haitian in SUA a declarat ca aceasta a fost o "catastrofa de proportii".

Deocamdata nu a fost precizat niciun numar al mortilor, dar agentiile de presa internationale scriu ca sute de persoane si-au pierdut viata in seismul produs in jurul orei locale 17.00 (24.00 ora Romaniei).

Palatul prezidential s-a prabusit.

200 de persoane sunt date diparute dupa ce un important hotel s-a prabusit, au anuntat autoritatile locale.

Puternicul seism a fost urmat de circa 25 de replici importante, cu magnitudinea de pana la 5,9 pe scara Richter.

Mai multe tari au anuntat ca vor trimite ajutoare umanitare victimelor dezastrului.

La cateva ore de la cutremur, Presedintele Obama a declarat ca este dispus sa trimita ajutoare in Haiti. "Ma rog pentru persoanele afectate de cutremur. Acum monitorizam indeaproape situatia si suntem gata sa ii ajutam pe oamenii din Haiti", a declarat presedintele american potrivit AFP.

Haiti este cea mai saraca tara americana si are una dintre cele mai vulnerabile economii din lume. 70% din populatie traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi, iar jumatate din locuitori sunt someri.

UPDATE: Aproximativ 3 milioane de oameni au ramas pe drumuri. De morti, toata lumea vorbeste cu teama, pentru ca numarul lor ar putea ajunge la 100.000.


Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Pace tuturor!
M-am ingrozit cand am vazut imaginile si suferinta acestor oameni...si ma gandesc,cu ce am fost noi mai buni ca am fost feriti? si ,din nou imi dau seama ca numai bunatatea lui Dumnezeu care se innoieste fata de noi in fiecare zi, ne mai fereste de astfel de catastrofe si nu meritul nostru.
Multi au nevoie de rugaciunile noastre,sa se indure Dumnezeu de eisi sa-i binecuvinteze.
Adăugat în 16/01/2010
Haiti
Tot ce se intampla ne arata ca DOMNUL ISUS HRISTOS are sa revina mult mai repede decat credem noi.Este foarte adevarat ca nu suntem cu nimic mai buni decat ei.Sa ne rugam pentru ei ca DUMNEZEU sa I intareasca si sa i mangaie.DOMNUL ISUS sa le mantuiasca sufletele celor ramasi in viata.HAR si multa Pace.
Adăugat în 20/01/2010
Haiti
Nu stiu daca se poate spune despre Haiti caci s-a intamplat datorita unui pact cu cel rau. SFANTA SCRIPTURA ne instinteaza caci in vremurile din urma: pe alocurea vor fi MARI CUTREMURE DE PAMANT (MATEI 24:7, LUCA 21:11). Ne rugam pentru cei din Haiti ca DUMNEZEU sa-i intareasca si sa-i aduca la mantuire, iar pentru noi sa-i multumim BUNULUI DUMNEZEU c-a fost si este de partea noastra, caci: DE N-AR FI FOST DOMNUL DE PARTEA NOASTRA, -SA SPUNA ISRAEL ACUM!-Ps.124:1. Domnul ISUS sa va binecuvinteze pe toti!
Adăugat în 21/01/2010
jerfa necurmata
dumnezeu sa binecuvinteze poporul sau pina la marginile pamintului
Adăugat în 26/01/2010
este ceva ingrozitor!!!trebuie sa i multumim Domnului pentru bunatatea Lui,si sa ne inchinam Lui zi de zi!!!!!!Domnul sa fie binecuvantat!
Adăugat în 09/03/2010 de 3manu3lla
Opțiuni