Marsul crestinilor pakistanezi din Anglia pentru Justitie
Adăugată de user necunoscut in 08/01/2010, citită de 2.000 ori
Autor: RadioFiladelfia.ro, Categorie: Internațional
Marsul crestinilor pakistanezi din Anglia pentru Justitie
Creştinii pakistanezi din Regatul Unit al Marii Britanii au defilat prin centrul Londrei sâmbătă într-un apel pentru justiţie pentru fraţii şi surorile lor care se confruntă cu persecuţia în Pakistan. Participanţii la marş au predat petiţii la ambasada Pakistanului şi de la 10 Downing Street, în timp ce vorbitorii de diferite credinţe şi origini etnice au făcut prezentări. Marşul a fost condus de lideri creştini din Pakistan şi alte comunităţi din Asia de Sud pentru a face presiuni asupra guvernului pakistanez pentru a aduce autorii atacurilor brutale asupra creştinilor în faţa justiţiei. Zeci de creştini în Pakistan locuiesc încă în corturi după ce casele lor au fost arse de extremişti musulmani în Gojra în luna august anul trecut. Atacul asupra micului oraş creştin la nord de Lahore a fost declanşat de o acuzaţie de blasfemie îndreptată împotriva unora dintre rezidenţi şi a dus la distrugerea a circa 50 de case şi la moartea a şapte creştini, mai mulţi dintre aceştia au fost arşi până la moarte în casa lor.


Cu toate că guvernul pakistanez a oferit ceva asistenţă practică şi a promis că va reconstrui casele, autorii nu au fost încă aduşi în faţa justiţiei.


Alex Chowdhry de la Asociaţia Creştină Britanică Pakistaneză a declarat că creştinii în Pakistan au fost "strămutaţi, nenorociţi şi sub ameninţare constantă."


"Guvernul Pakistanului trebuie să acţioneze rapid şi decisiv împotriva extremiştilor care comit aceste atacuri", a spus el.


"Ne-am alăturat criticii făcute de guvernul britanic faţă de aceste incidente şi căutăm în continuare presiunea internaţională asupra guvernului pakistanez ca să acţioneze pentru dreptate şi pace".

Știre preluată de pe www.radiofiladelfia.ro

ai mila doamne de toti cei care trec prin necazuri ca acestea
Adăugat în 08/01/2010
Opțiuni