Creştinii indieni cer ajutor pentru refugiaţii din Sri Lanka
Adăugată de user necunoscut in 10/10/2009, citită de 2.118 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Creştinii indieni cer ajutor pentru refugiaţii din Sri Lanka
Creştinii Tamil din India au apelat la guvernul lor să ajute mii de Sri Lankani împotmoliţi pentru ultimele şase luni în tabere de refugiaţi, unde condiţiile de viaţă sunt raportate a fi sărace.

Creştinii Tamil din India sprijină aproape 300,000 de refugiaţi Tamil în Sri Lanka, care au fost în lagăre temporare în ultimele şase luni.

Refugiaţii, mulţi dintre ei creştini, au fost deplasaţi din cauza conflictului dintre armata din Sri Lanka şi militanţii Tamil, Tigrii Tamili de Eliberare Eelam (LTTE), care a ajuns la un final în luna mai a acestui an după 26 de ani.

Într-un memoriu înaintat guvernului din India, creştinii Tamil din India au spus: "Mii mor de foame şi dificultăţi în taberele de refugiaţi".
Ei au cerut acordul guvernului federal să facă presiuni pentru o intervenţie a ONG-urilor de a lucra în lagărele de refugiaţi şi pentru a oferi asistenţă de bază refugiaţilor, precum şi pentru protecţia demnităţii lor şi a drepturilor omului, rapoartează FIDES.

Mai multe organizaţii umanitare au denunţat abuzul şi violenţa suferită de tineretul Tamil şi de femeile din taberele de refugiaţi, unde lipsa de alimente, apă şi asistenţă medicală au agravat problemele.

Human Rights Watch a condamnat marţi detenţia refugiaţilor în lagăre. Organizaţia a spus, "Liderii lumii ar trebui să solicite guvernului din Sri Lanka să elibereze imediat mai mult de 260,000 de persoane strămutate, în mod ilegal închise în tabere de detenţie."
Ei au trimis o scrisoare liderii lumii către New York pentru Adunarea Generale a Naţiunilor Unite şi către summit-ul economic G20 din Pittsburgh în această săptămână, făcând presiune pentru acţiunea de a-i ajuta pe refugiaţi.
"Civili închişi în aceste lagăre de detenţie au dreptul la libertate acum, nu când guvernul ajunge în jurul acestora", a spus Brad Adams, director pentru Asia de la Human Rights Watch.
"Liderii lumii ar trebui să sprijine apelurile de la ONU, pentru a restabili deplină libertate de circulaţie a acestor oameni, care deja au suferit cu străşnicie din cauza războiului şi a deportării."
Apelul l-a determinat pe Walter Kaelin, un expert ONU pentru drepturile omului, să viziteze vineri tabere de detenţie conduse de militari în Sri Lanka. ONU încă trebuie să facă o declaraţie cu privire la situaţia precară a refugiaţilor.

Guvernul din Sri Lanka a ajuns sub presiuni intense de la grupurile pentru drepturile omului şi guvernele străine pentru a elibera etnicii Tamili deţinuţi în lagăre.
Soldaţii din armată suspectează infiltrarea gherilelor de Tigri Tamili în lagăre.

Potrivit ONU, în prezent există 264.583 de persoane strămutate în lagăre şi spitale, în timp ce mai puţin de 12.000 au fost eliberate sau s-au întors acasă.

Human Rights Watch a declarat că guvernul recent susţine că declaraţia că un număr mare de rezidenţi din lagăre au fost eliberaţi, a fost falsă.

Această organizaţie spune, "O declaraţie publicată pe pagina de internet a Ministerului Apărării în 12 septembrie, a susţinut că guvernul a eliberat aproape 10.000 de persoane din lagărele spre casele lor cu o zi înainte.

"Cu toate acestea, mai târziu a reieşit faptul că ei au fost transferaţi în lagărele din districtele lor de acasă, unde aceştia se află în curs de interogare în continuare de către autorităţi", a spus aceasta.

Potrivit Human Rights Watch, forţele armate din Sri Lanka au indicat faptul că de interogarea suplimentară ar putea dura până la şase luni, chiar dacă fiecare individ a fost deja înregistrat şi interogat de mai multe ori şi a fost achitat pentru eliberare.

Multe şcoli creştine din statul Tamil Nadu din India s-au închis mai devreme în această lună pentru a protesta faţă de ceea ce ei au numit "tratament inuman faţă de Tamili în Sri Lanka", conform FIDES.

Știre preluată de pe www.voxvocis.us
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni