India - Homosexualitatea nu mai este o infractiune
Adăugată de user necunoscut in 02/07/2009, citită de 2.498 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
India - Homosexualitatea nu mai este o infractiune
Instanta Inaltei Curti din New Delhi, India, a decis joi ca relatiile homosexuale consimtite intre adulti nu mai reprezinta un delict, informeaza BBC. Este o decizie istorica, intrucat legislatia mostenita din vremea colonizarii britanice interzicea relatiile intre persoanele de acelasi sex de mai bine de 145 de ani. Pentru moment, hotararea se aplica doar in jurisdictia uniunii teritoriale Delhi.

In motivarea deciziei, instanta a aratat ca articolul 377 din Codul Penal indian, care incrimina raporturile sexuale consimtite intre adulti, constituie o "incalcare a drepturilor fundamentale". Homosexualitatea si sodomia erau pedepsite cu pana la zece ani de inchisoare, insa legislatia se aplica rareori.

Cu toate acestea, cei mai multi indieni considera si astazi relatiile homosexuale de nepermis, daca nu chiar o blasfemie.
"Nu este o crima a avea raporturi sexuale consimtite intre adultii de acelasi sex. Cred ca aceasta este pentru noi o decizie incredibila si care a fost mult asteptata", a salutat hotararea instantei activistul Gautan Bhan. , a afirmat Bhan.

Știre preluată de pe www.hotnews.ro
Se stica lumea la cap~ se apropie sfarsitu.
Adăugat în 02/07/2009
Era de asteptat la asa ceva. Traim vremuri de pe urma. Chiar la India nu m-am gandit. Domnul sa cerceteze tara aceea.
Adăugat în 04/07/2009
mireasa curata pregateste-te
la oameni fara Dumnezeu e normal pentru oameni este o veste bine primita insa pt. mireasa lui Hristos este semnul evident ca El este chiar la usi VINO D-NE ISUSE
Adăugat în 11/07/2009
Opțiuni