Trei crestine eliberate in Eritrea
Adăugată de user necunoscut in 01/06/2009, citită de 2.103 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Trei crestine eliberate in Eritrea
Potrivit sucursalei Dutch, apartinatoare de Open Doors, in data de 8 mai, trei crestine au fost eliberate dintr-o tabara militara de detentie din Eritrea. Toate cele trei femei au fost initial detinute deoarece faceau pare dintr-o miscare crestina interzisa de lege si isi exprimau credinta in mod liber intr-un sat predominant musulman. Un prieten al uneia dintre femei a pus ca aceasta sa fie arestata dupa ce i-a impartasit faptul ca s-a convertit la crestinism. Ea a fost dusa intr-o tabara militara unde i-au fost legate mainile si gleznele si credinta i-a fost ridiculizata in fata liderilor militari. Cand a fost amenintata cu arma, ea a dezvaluit numele crestinei care i-a spus despre Isus Hristos. Aceasta din urma, de asemenea convertita de la islamism la crestinism, impreuna cu o alta crestina au fost detinute in tabara.

Sase luni mai tarziu, cele trei femei au fost aduse in fata liderilor taberei care le-au spus ca vor fie liberate doar daca vor inceta sa predice Evanghelia si vor promite ca nu vor dezvalui detalii din timpul detentiei lor. Raspunsul crestinelor a fost ca, din moment ce nu sunt dusmai ai populatiei din Eritrea si nici ai guvernului, a inceta sa impartaseasca cuvantul lui Dumnezeu ar fi impotriva incredintarii lor. Cu toate acestea, liderii taberei au decis sa le elibereze neconditionat.

Laudati-L pe Domnul pentru eliberarea acestor credincioase si rugati-L sa le dea tarie si indrazneala sa spuna celorlalti despre Isus. Rugati-va ca detinutii crestini din Eritrea sa fie eliberati. Peste 2800 de crestini se afla in detentie fara a fi condamnati sau gasiti vinovati de vreo crima.

Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni