Evanghelia, o speranta pentru pirati
Adăugată de user necunoscut in 28/05/2009, citită de 2.379 ori
Autor: D.C., Categorie: Internațional
Evanghelia, o speranta pentru pirati
Piratii din Somalia au tinut titlurile articolelor in lunile precedente, deoarece acestia au pradat vapoarele care se deplasau pe coasta de est a Africii. Trei pirati somalezi au fost ucisi recent, de catre tragatori de elita americani, intr-o actiune de succes, in vederea eliberarii unui ostatic american: capitanul Richard Pihillips.

Departamentul American pentru Justitie discuta problema piratului capturat: daca acesta trebuie adus in Statele Unite, Somalia sau Kenya, pentru a fi confruntat cu instanta. Bob Hoskins, fondatorul organizatiei de caritate "OneHope", a declarat ca multi pirati somalezi sunt de fapt baieti tineri, iar in ceea ce-l priveste pe cel capturat, a spus cateva cuvinte evazive: "Se spune ca are aproximativ 14-15 ani si cantareste 38 kg- doar un copil." In legatura cu copiii pirati, el a mai adaugat: "Problema lor o reprezinta mediul si dorinta umana de acceptare si afirmare. Acestea la un loc, ii vor conduce spre acte disperate dar, de obicei, in spatele lor stau persoane mai in varsta care ii folosesc si-i manipuleaza.Lucrul acesta imi frange inima." Hoskins spune ca povestea tanarului pirat i-a dat o mai mare pasiune si dorinta de a duce Evanghelia la acesti copii, astfel incat sa-si piarda interesul de a se implica intr-o viata de crima si piraterie. Aceasta este misiunea organizatiei "OneHope": sa patrunda in locuri disperate si sa aduca sperante, sperante care se afla in adevarul Cuvantului lui Dumnezeu.

Știre preluată de pe www.christiantoday.com
...propovaduiti Evanghelia la orice faptura
Cine s-ar fi gandit ca-i pasa cuiva de pirati? Poate era ultima categorie de oameni la care ne-am fi gandit pentru evanghelizare, si totusi Cuvantul lui Dumnezeu e clar: la orice faptura.
Adăugat în 28/05/2009
Opțiuni