Despre cum a intrat biserica ta (si a mea) in Cartea Recordurilor
Adăugată de user necunoscut in 04/05/2009, citită de 2.276 ori
Autor: Marius Badescu, Categorie: Editoriale
Despre cum a intrat biserica ta (si a mea) in Cartea Recordurilor
,,Politicienii sunt cununati cu adevarul, dar, ca in atatea casnicii, duc vieti separate”, zicea un domn. Si avea, in parte, dreptate. Daca, sa zicem, esti un extraterestru picat de pe ex-planeta Pluto si nimeresti fix in campania electorala, o sa fii tare uimit de disperarea cu care politicienii se inghesuie sa-ti faca bine. Daca ii urmaresti in talk-show-uri sau le citesti doctrina, cu siguranta lacrimezi gandindu-te la cat de multi oameni de pe pamant au idealuri frumusele. Din pacate insa….. balonul de sapun in care ai nimerit se sparge in curand si te lovesti de cealalta mutra a politicii, cea pe care o stim atat de bine inca n-o mai descriu aici. La prima vedere, locul in care misuna cei mai multi ipocriti pe metru patrat e Politica. Oare?

Hai sa reformulez. Daca esti de pe Pluto si aterizezi fix intr-o biserica duminica, vei avea cu adevarat un soc. Probabil vei dori ca planeta ta sa se crestineze. Oameni frumos imbracati. Strangeri cordiale de mana. Pacea iese de pe buzele tuturor, Paradis. Muzica ingereasca, predica fulgeratoare despre intoarcerea obrazului si iubirea orisicui, etc. Curios din fire, mergi si la saptamana de evanghelizare (echivalentul campaniei electorale?), dupa care citesti singur Noul Testament si iti dai seama ca doctrinele politice palesc in fata unor asemenea idealuri cristice. Sedus, devii membru in partidul crestin.

Dragul meu extraterestru, iti dau maxim 3 ani de activitate in biserica….. ani dupa care e foarte posibil sa concluzionezi ca locul cu cei mai multi ipocriti pe metru patrat din lume e Biserica. Iar daca esti sincer, iti vei da seama ca ai intrat in hora si ai invatat si tu dansul fatarniciei. Te poti lauda prietenilor ca esti in Guinness World Records!

Isus Hristos, singurul chip fara masti de pe fata Pamantului, nu i-a certat pe pacatosii constienti de mizeria lor, dar care habar n-aveau unde sa se curete; El s-a luat in permanenta de bisericosii-fara-de-pacat, de cei care credeau ca daca-s cununati cu Adevarul nu pot duce vieti separate de El. Isus le-a aratat ca sunt in divort desi traiesc impreuna; in Predica de pe Munte, ii face criminali, curvari si zgarciti, chiar daca nu au omorat pe nimeni, nu au facut sex si dau zeciuiala. Pentru pacate invizibile (afaceri la negru, mandrie, invidie, ura mocnita, etc) nu esti data afara dintr-o biserica locala a carei comitet e obsedat doar de calitatea varului de pe morminte….. dar nici nu inseamna ca te misti in Biserica Adevarata. Intr-un partid poti fi membru daca ai carnet si-ti platesti cotizatia, intr-o Biserica nu e de-ajuns zeciuiala si un botez sau un moment in care “l-ai primit pe Domnul Isus in inima ta”…

Ideea e, ca idealul propus de Isus e atat de inalt incat, fara asistenta divina permanenta si multa negare a Eului, obosesti urcand si parca nu mai ajungi in varf. Multi si-au asezat cortul la poalele muntelui sau inceputul urcusului si sunt bucurosi totusi ca-s pe munte, asa au inteles ei versetul care zice sa-ti faci casa pe stanca nu pe nisip…

Imagineaza-ti varful unui munte. Oxigen mai putin (dar aer purificat), flora si fauna saracacioase (categoriile astea nu prea au ideluri), racoare…. dar ce priveliste!
Biserica (ta , nu a mea) in cartea recordurilor
Scuze, dar autorul articolului ,ori nu e informat, ori e rau intentionat. Probabil ca in biserici nu sunt numai sfinti, dar tocmai de aceea intalnesti oameni cu care Dumnezeu inca mai are de lucru.Nu cei sanatosi au nevoie de doctor... Cat despre ipocrizia pe care o vezi peste tot, cred ca n-ai iubit nici biserica nici pe frati vreodata, ca sa te doara de slabiciunea fratelui tau care,asa cum am spus,Domnul mai are de lucru cu el... si cu mine de altfel...
Adăugat în 04/05/2009
Intradevar Biserica este institutia Lui Hristos si nu putem face afirmatii de genul acesta la adresa ei, dar de multe ori simt si eu acelasi lucru desi nu biserica este de vina ci anumiti indivizi care au rolul (de la Diavolul) de a pata biserica prin practicile lor, prin impresiile lor, prin crezul lor, si fac acest lucru nu din necunostinta de cauza ci sunt constienti dar nu pot renunta la Eul lor, nu se pot pocai si isi formeaza propria religie care nu mantuie ci le acopera greselile. Pazeste-ne Doamne de asemenea practici si ajuta-ne sa ne pocaim de greselile noastre!
Adăugat în 07/05/2009
Adevarata Biserica!!!
Vlad,
tin sa cred ca este mai degraba un mesaj de cercetare si nu o critica. Te rog ia\'o ca atare si hai sa ne pocaim cu adevarat bine?
Nu uita ca Dumnezeu este dragoste insa este si un foc mistuitor.
Dumnezeu sa ne ajute sa ne intelegem bine menirea noastra si nu vrem ca cei care aud Cuvintul lui Dumnezeu si sunt in Biserica sa nu inteleaga ceea ce se intampla. Asadar ne dam toate silintele sa implinim voia Lui.
Adăugat în 08/05/2009
are dreptate autorul dar la sta ma contribuit cu t
Vlad.Sa sti ca nu zice rau omul .Nu-l certa ,ca are dreptate intr-o masura.Dar vezi tu, exista o vorba care spune-n felulul uramtor;Ca raul sa triumfe,binele trebuie sa se dea la o parte.Din pacate,in afara de adunarile din comune si sate,s-au cam stricat randuielile pe la bisericile orasenesti,sa ma ierti ca-ti spun asta.Dar asta-i tocmai datorita faptului ca nu exista unitate in biserica.Si as vrea sa-ti dau un exemplu."Unde sunt doi sau 3 care se roaga in numele meu eu voi fi cu ei"Asta a spus mantuitorul isus hristos.Si la noi in biserica sunt 10 tineri carismatici(cei care danseaza prin biserica,spun ca satana e legat,ca traim imparatia celor 1000 de ani si ca nu exista pacatosi) care strica randurile si ne fac reclama proasta ,ca sa spun asa.Dar datorita faptului ca fetele carismatice(de la noi din biserica) arata bine fizic ,ca sa nu mai vorbim de faptul ca sunt fetele pastorului si a altor membrii din comitet precum si membrilor bogati ai adunarii(da.aici avem ipocrizie la maxim.Pe aia saraci poti sa-i mustrii non stop daca fac prostii,dar vai sa te-atingi de copiii bogatilor ca imediat nu mai vine zeciuiala.) nu le prea poti face nimic.
Acuma,sa ma ierti ca-ti zic asta dar cred ca asa se-ntampla mai peste tot in toate confesiunile religioase unde cuvantul Domnului a fost inlocuit de cuvantul "ciolanului" si de cuvantul "popularitatii".In mod normal ,trebuie propovaduit adevarul in locul popularitatii si asa se facea inainte de 90.
Dar asta nu-nseamna ca totu-i pierdut vlade.Daca ne unim impotriva rebelilor,prin puterea Domnului,putem sa eliminam diavolul din ei.Unde's 2 sau trei sau mai multi,dar singur nu voi putea,si nici tu nu vei putea oricat de credincios vei fi tu.
Adăugat în 13/05/2009
Opțiuni