In 60 de ani Romania s-ar putea sa nu mai existe!
Adăugată de user necunoscut in 25/04/2009, citită de 3.556 ori
Autor: Ioan Ciobota, Categorie: Editoriale
In 60 de ani Romania s-ar putea sa nu mai existe!
INTERVIU DIFUZAT INITIAL DE RADIO VOCEA EVANGHELIEI TIMISOARA.
REPORTER IOAN CIOBOTA, INVITAT PASTOR MARIUS BIRGEAN.

Nota:
Dupa o evanghelizare care a avut loc la Resita, am avut ocazia sa consiliez un homosexual activ.
Era un adult crescut la casa de copii, abuzat acolo prima data, dar acum dependent de homosexualitate.
Mi-a marturisit ca a incercat de vreo 2 ori sa se sinucida, deoarece se simte murdar si josnic, se simte animal. Dar nu poate fara relatii homosexuale.
Astfel de oameni cred ca au oarecare sanse de a fi recuperati si au nevoie de consiliere.

Dar exista altfel de homosexuali - agresivi, militanti, care isi impun pacatul lor in ciuda normalitatii evidente.
Este si o gluma: in UE homosexualitatea va deveni obligatorie?
Socialistii spanioli au promovat un proiect de lege prin care se cere ca si maimutele sa aiba "drepturile omului".
LUMEA A INNEBUNIT !
Ce va urma? Casatoria intre specii? Un barbat cu o maimuta, sau o femeie cu un cal? Si cununia aceasta va avea loc la "biserica"???????
L-am intalnit in Suedia pe pastorul care a fost arestat deoarece a afirmat in biserica ca Biblia numeste homosexualitatea "pacat" ! In Suedia, o tara supercivilizata, dealtfel.
Doamne ai mila de noi !!!
Te rugam frumos, Doamne, VREM SA IESIM DIN SODOMA IN CARE TRAIM, INAINTE SA ITI MANIFESTI TU JUDECATA ASUPRA INTREGULUI PAMANT!

**************

Reporter:
Cum vedeti problema homosexualitatii? Se pare ca miscarea homosexualilor si a lesbienelor au o strategie clara, se indreapta spre undeva anume.

Pastor Marius Birgean:
Mai intai, ca si slujitor al unei biserici crestine, observatiile mele sunt legate in mod special de ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu spune in legatura cu problematica aceasta.
Vrand-nevrand vom face referire la Scriptura si speram ca ascultatorii nostri sa inteleaga ca din tot ce vom spune noi nu suntem manati de ura fata de comunitatea homosexuala sau de homofobie. Noi suntem motivati de "pacato-fobie", de frica de pacat si teama ca pacatul sa nu fie legiferat si sa nu fie incurajat la scara nationala.

Reporter:
Discutia noastra mi-am propus sa se numeasca: "In 60 de ani, Romania nu va mai exista" daca continua in aceasta directie. In aceasta afirmatie ma bazez pe Istoria Civilizatiilor, care spune ca atunci cand morala unei natiuni este data la o parte si valorile anti-moralei sunt acceptate ca valori absolute, pentru natiunea respectiva deja a inceput coborarea pe toboganul spre disparitie, spre autodistrugere.

Pastor Marius Birgean:
Este un scenariu intr-adevar infricosator pentru natiunea noastra, de altfel pentru orice natiune. Din pacate istoria a demonstrat in cateva situatii ca asa stau lucrurile. Atunci cand fibra morala a unei natiuni slabeste prin incurajarea explicita a unor perversiuni si a unor deviatii de la norma lui Dumnezeu pentru societate, atunci lucrurile intr-adevar pornesc pe un tobogan periculos.
S-au facut foarte multe studii in privinta aceasta, si oameni care se bucura de o apreciere deosebita in campul lor de expertiza, cum a fost de exemplu un anume J.D.Unwin, renumit antropolg britanic, care studiind istoria diferitelor culturi pana in zilele noastre, a ajuns la concluzia ca nu exista o singura dovada ca o cultura sau ca o grupare de oameni a devenit civilizata si si-a mentinut cultura ei fara o dedicare fata de monogamia heterosexuala. Orice altceva a insemnat pasi spre disolutia acestei culturi.
Ne uitam la societatea romana, care a fost foarte civilizata timp de secole. La un moment dat, timp de secole, Imperiul Roman a fost cel mai puternic imperiu, dar care a slabit si istoricul Edward Gibon a marturisit in cartea sa "Caderea Imperiului Roman" faptul ca Imperiul Roman a cazut si datorita presiunilor din exterior, dar mai ales putrefactiei morale din interior si homosexualitatii care a devenit foarte tolerata, toate acestea au jucat un rol major in aceasta distrugere.

Reporter:
S-a prabusit in sine insusi.
Acum as vrea sa va intreb: cine sunt homosexualii? Ce este homosexualitatea si lesbianismul? Este o boala, este un viciu, este o alegere?

Pastor Marius Birgean:
In mod general se recunoaste indeobste ca homosexualitatea este o preferinta pentru a avea relatii sexuale cu persoane de acelasi sex.
In final si in final, homosexualitatea este un stil de viata, determinat de o alegere liber consimtita a individului in cauza, care in mod voit alege o viata condamnata de Dumnezeu, alege un mod de viata care sustine o perversiune, o pervertire a ceea ce a lasat Dumnezeu prin actul creatiei.

Reporter:
Este interesant de observat in Biblie cum trateaza Dumnezeu intr-un anumit caz aceasta problema a homosexualitatii - este vorba de cetatile Sodoma si Gomora in care homosexualitatea si lesbianismul erau la rang de cinste - Dumnezeu rezolva aceasta problema cu foc si pucioasa. Pur si simplu nu sta la negocieri.

Pastor Marius Birgean:
Este intr-adevar interesant si este foarte infricosator modul in care Dumnezeu trateaza problema aceasta. Dumnezeu a lasat prin aceasta judecata foarte drastica impotriva sodomei si Gomorei un avertisment pentru toate societatile de atunci incoace, prin care a vrut sa arate ce inseamna in ochii Lui incurajarea pe scara larga a unui asemenea pacat.
In final si in final, ce s-a intamplat in Sodoma si Gomora nu a fost altceva decat o sfidare a intentiei creatoare a lui Dumnezeu. atunci cand Dumnhezeu l-a creat pe om, Dumnezeu a creat barbat si femeie, Dumnezeu a lasat aceste diferentieri sexuale ca fiind insasi baza prin care societatea umana se autoreproduce, baza casniciei, a familiei, a vietii de familie.
Ce s-a intamplat in Sodoma si Gomora, dealtminteri cetati foarte civilizate in vremea aceea, a reprezentat o sfidare. acelasi lucru se intampla in orice situatie in care la scara larga, la scara intregii societati, aceste lucruri sunt incurajate.

Reporter:
Billy Graham spunea "Dumnezeu ar trebui sa-si ceara scuze de la sodoma si Gomora, comparativ cu ce este la aceasta ora pe pamant." Din nefericire chiar si in Romania.
Deja nu se mai pune problema de discriminare, ci homosexualii si lesbienele cer legalizarea casatoriilor intre barbat si barbat, sau mascul si mascul si femeie si femeie. apoi dreptul de adopta copii si de a face propaganda perversiunii lor in scoli si in toate locurile publice, pentru ca acum este "legal".

Pastor Marius Birgean:
Exista a agenda bine stabilita a acestei comunitati, pentru ca nu este o comunitate cu un numar mare de adepti, asa cum s-ar putea crede, ci este mai degraba o comunitate mica, dar foarte galagioasa, si care are o agenda bine stabilita, o agenda care implica actiuni de ordin juridic, politic, de influentare a opiniei publice prin mass-media si asa mai departe.
Acum lucrurile merg intr-o directie foarte clara. Ei urmaresc acum sa convinga populatia ca orientarea lor este o alternativa la orientarea heterosexuala, apoi, prin aceste actiuni de mediatizare si de informare vor sa patrunda in scoli si copiii nostri sa fi invatati prin curriculum-ul Ministerului Educatiei - minister sustinut din banii nostri, ai contribuabililor - de faptul ca homosexualitatea este normala.
Ei cer in acealsi timp ore de educatie sexuala pentru a-si expune orientarea lor si pentru a sadi in mintea tinerei generatii aceste conceptii.
Urmatorul pas va fi ceea ce se incearca deja in alte tari cum sunt Statele Unite, si anume legalizarea cuplurilor de homosexuali, ca aceste cupluri sa poata adopta copii, si in final, daca imaginatia noastra este suficient de bogata, ne putem da seama ca nu se vor opri aici si vor incerca legiferarea oricarei forme de perversiuni care de care mai infricosatoare si mai sordide.

Reporter:
In Suedia, daca incerci sa vorbesti ceva, nu sa vorbesti cu ura impotriva homosexualilor, ci pur si simplu sa spui "homosexualitatea este un pacat din punctul de vedere al bibliei, un pacat pe care Dumnezeu il uraste", pentru asa ceva in suedia esti arestat. Nu ai voie sa faci asemenea afirmatii.

Pastor Marius Birgean:
Aceasta este minunata toleranta a lumii civilizate. astazi s-a ajuns la un fel de intoleranta a tolerantei...

Reporter:
... sau dictatura minoritatilor...

Pastor Marius Birgean:
...Dictatura minoritatilor, in care, intr-o lume care se vrea emancipata sau toleranta fata de toate punctele de vedere, s-a ajuns la situatia in care majoritatea, care are o anume preferinta si orientare stabilita, pe care istoria a confirmat-o de mii de ani, de la inceputurile ei, trebuie sa-si tina gura si sa nu aiba curajul sa-si exprime punctul de vedere din cauza ca anumite grupuri minoritare sexuale...

Reporter:
... Grupuri mici, dar galagioase si foarte agresive...

Pastor Marius Birgean:
Aici este o mare problema. Aceste grupuri profita de ignoranta opiniei publice, profita de faptul ca exista niste precendente create in alte tari, cum ar fi tarile Europei unite, cu care vrem si noi sa ne asociem, si in numele democratiei si al progresului ei cauta sa convinga si opinia publica din tara noastra ca vrem nu vrem, dar trebuie sa facem pasul acesta.
Atunci cand mai ai si personalitati publice care sustin acest punct de vedere, cand mai ai si un Minister al Sanatatii care este in stare sa aloce 700.000 dolari in anul 2005 pentru combaterea SIDA prin sustinerea asociatilor de homosexuali - culmea - atunci intr-adevar avem o problema majora.


Reporter:
In plus, chiar si Institutul Goethe, care este promotorul oficial al culturii germane in Romania si Institutul Cultural Francez, care tot cultura franceza vrea sa o promoveze in Romania, sustin din plin aceste desfasurari ale homosexualilor si lesbienelor.
Acum, pentru ca ati adus in discutie atitudinea Ministerului sanatatii, stimati ascultatori, daca nu stiti, Ministerul Sanatatii a gasit de cuviinta sa aloce in anul 2005 suma de 700.000 de dolari pentru sustinerea manifestarilor homosexualilor si lesbienelor. Explicatia oferita de ministrul de atunci - Mircea Cinteza - a fost ca banii provin dintr-un fond pentru combaterea SIDA. Cu alte cuvinte, domnul Cinteza combate SIDA sponsorizand manifestari homosexuale si lesbiene, manifestari perverse, care atenteaza la insasi fiinta natiunii, la insasi fiinta unei natiuni.
Vorbeam ieri cu un prieten al carui baietel de 4 ani are diabet si care de 4 ori pe zi trebuie sa faca insulina. Insulina costa foarte mult si Ministerul sanatatii asigura doar mai putin de un sfert din cat ar avea copilul nevoie, cu toate ca prin lege trebuie sa aloce intreaga cantiate de insulina.
Deci, pentru un copil bolnav de diabet, care este o boala cronica si cumplita, Ministerul Sanatatii nu este in stare sa gaseasca fonduri, dar pentru manifestarile homosexualilor si lesbienelor domnul ministru Cinteza gaseste 700.000 de dolari, din fonduri... ma rog... ideea dumnealui este ca aceste fonduri nu provin din buzunarul nostru, ceea ce nu este tocmai adevarat pentru ca salariul domniei sale este din buzunarul nostru, din impozitele noastre, deci cheltuie timpul de lucru al domniei sale, pentru care noi ii platim salariul.
Asadar dumnealui a alocat, in anul 2005, bani pentru aceasta manifestare care este clar impotriva bunului simt, impotriva moralei, impotriva crestinismului, impotriva ortodoxiei, impotriva protestantismului, impotriva lui Dumnezeu.
Noi nu uram oamenii, ci uram pacatul. Si atunci cand raul este afirmat ca fiind bun, ca fiind bine, ca fiind drept, moral, si atunci cand spui homosexualitatea este pacat si risti sa fi catalogat fundamentalist sau necivilizat, atunci intr-adevar este o problema.


Pastor Marius Birgean:
Ce ma ingrijoreaza pe mine este asocierea aceasta intre toleranta si civilizatie si impresia este ca orice persoana care condamna comportamentul homosexual este intolerant si apartine de vremea trecuta, este un retrograd, un obscurantist; in timp ce o persoana care accepta, sau cel putin tolereaza, chiar daca nu impartaseste aceasta orientare, este o persoana a progresului. asta ma infricoseaza foarte mult, ca oameni de cultura din tara noastra, in numele deschiderii fata de progres si fata de cultura, sustin toleranta fata de aceste fenomene.


Reporter:
In discutia noastra despre drepturi, despre obligatii, in special despre drepturi reclamate poate nu peste multa vreme si anume drepturile pe care le solicita minoritatiile de homosexuali si lesbiene de a avea statut de familie, de a putea adopta copii. De exemplu un cuplu de doi barbati se casatoresc si doresc sa adopte un copil, sau sa aiba aceleasi drepturi civile ca si o familie.
In discutia noastra va prezentam acum un alt punct de vedere, impreuna cu domnul Marcel Macelaru, doctorand in teologie al universitatii Oxford din anglia. Domnule Macelaru, ce credeti, cum priveste Dumnezeu, sau cum a privit dealungul istoriei, aceasta problema ?


Marcel Macelaru, drd.Oxford:
Cred ca sunt doua lucruri importante pe care trebuie sa le spunem aici. In primul rand, homosexualitatea nu este un lucru nou. Ea a existat si avem locuri in Biblie care dovedesc ca homosexualitatea era un fenomen social si pe vremea Bibliei.
In al doilea rand, cred ca in lumea contemporana, homosexualitatea merge dincolo de un fenomen de eliberare sexuala, ci este mai mult un fenomen politic, un fenomen al drepturilor omului. Intr-o tara ca Romania, care incearca asa numita "intrare in Europa"...


Reporter:
...prin acordarea drepturilor omului, impotriva omului... Drepturile omului care vin impotriva omului...


Marcel Macelaru, drd.Oxford:
Exact. Romania este obligata sa adere la acea Carta a drepturilor omului in modul in care este ea inteleasa si propagata de tarile vestice. Cred ca fenomenul homosexualitatii este foarte complicat. El ridica multe reactii, de obicei negative, din partea celor care aud si nu practica un astfel de mod de viata. Dar trebuie sa realizam, ca desi este un fenomen negativ -si nu vreau sa spun ca nu este negativ- trebuie sa realizam ca orice alt pacat are aceeasi valoare distructiva.
Deci, cred ca din punctul de vedere al Lui Dumnezeu, homosexualitatea care este un pacat si Biblia il numeste pacat, este un pacat la fel de aducator de moarte ca orice alt pacat.


Reporter:
Este interesant ca Dumnezeu alege sa rezolve aceasta problema intr-un caz in Biblie,alege sa rezolve problema unei intregi comunitati, care a hotarat sa devina homosexuali, prin foc si pucioasa. Efectiv, Dumnezeu nu mai sta la nici un fel de negocieri. Pur si simplu se coboara foc si pucioasa asupra sodomei si a Gomorei, doua cetati in care homosexualitatea era deja declarata la rang de bine. Cum spuneati, homosexualii au fost dintotdeauna. Dar ce se intampla atunci cand guvernul, sau o natiune intreaga spune: este bine ceea ce se intampla ? Cand raul ajunge sa ia locul binelui?


Marcel Macelaru, drd.Oxford:
De aceea spuneam ca in lumea contemporana, homosexualitatea este dincolo de un fenomen de eliberare sexuala, este un fenomen politic. Deci , chiar daca guvernul Romaniei, din punct de vedere moral , n-ar dori sa accepte un astfel de lucru, din punct de vedere politic, ei sunt obligati sa o faca. Modul in care acest lucru va afecta societatea romaneasca, consider ca va fi negativ din multe puncte de vedere. Dar nu este numai homosexualitatea care va afecta in mod negativ, ci intreaga idee de a adera la niste legi si obiceiuri care nu ne sunt specifice ca si identitate nationala, daca vreti.


Reporter:
Cred ca nu sunt specifice rasei umane.


Marcel Macelaru, drd.Oxford:
Da, in cazul homosexualitatii. Dar ma refer la lucrurile care in mod general ne vin o data cu aderarea la UE. Chiar si biserica Ortodoxa , in cazul homosexualitatii este impotriva acestui gen de practica si - din cate stiu eu - n-au fost de acord cu modul in care guvernul da legi care permit astfel de practici. Dar trebuie sa realizam ca ele nu sunt permise nici in lumea vestica peste tot.
Casatoriile intre homosexuali inca nu sunt permise nici in America si nici in Anglia. Intrebarea ramane inca in suspans, chiar si in lumea vestica.


Reporter:
Motto-ul emisiunii noastre de astazi, este: "Peste 60 de ani, Romania nu va mai exista", sau cel putin asa spune istoria civilizatiilor.
O natiune care pune pacatul la rang de virtute, se autodistruge. Si este cazul atator imperii care s-au distrus, in momentul in care moralitatea a decazut. Cum vedeti viitorul Romaniei in acest context, si mai ales ca vorbeam despre un eveniment care are loc in aceasta saptamana, care se desfasoara in aceasta perioada, si care este finantat de Ministerul Sanatatii cu 700.000 $.
Chiar daca domnul ministru al sanatatii spune ca acesti bani sunt din fonduri de la organisme mondiale, si sunt fonduri destinate stoparii epidemiei SIDA, este interesant ca s-a gasit solutia de a finanta tocmai aceste manifestari homosexuale si lesbiene cu acesti 700.000$.


Marcel Macelaru, drd.Oxford:
Ca sa raspund la prima parte a intrebarii, daca Romania nu va mai exista in 60 de ani, in modul in care exista astazi, probabil ca tot Pamantul nu va mai exista, pentru ca acest fenomen este mondial, deci nu este doar Romania confruntata cu o astfel de situatie. Romania este confruntata acum, pentru prima data probabil in mod deschis, in mod public.
Stim foarte bine ca homosexualii au existat si inainte de 1989. Ei au fost tratati in mod diferit bineinteles, dar ei au fost acolo si exista oriunde in lume. Deci daca ar fi sa luam acest mod de a vedea istoria, inseamna ca tot Pamantul va trebui sa se autodistruga , sau se autodistruge prin ceea ce face.
Nu vreau sa dau drumul unor idei apocaliptice sau de orice alt fel , dar cred ca intradevar societatea noastra contemporana, si ma refer aici la societatea globala, trece prin niste schimbari care nu le realizam, nu vedem unde mergem la ora actuala. si eu personal sunt pe cat de inspaimantat poate uneori, pe atat de curios, uitandu-ma catre viitor si asteptand sa vad incotro ne indreptam. Pentru ca la fel cum sunt si aceste valuri de pacat, daca vreti sa le numim, exista si treziri spirituale. Si eu cred ca este timpul si pentru astfel de situatii in lumea noastra contemporana.


Reporter:
Domnule pastor Marius Birgean, continuam discutia noastra pe tema: "In 60 de ani , Romania nu va mai exista", daca continua in aceasta directie. Ce parere aveti ? Nu este cazul sa ceara si pedofilii, sau zoofilii - cei care au inclinatii sexuale spre animale - sau necrofilii - cei care au inclinatii sexuale spre cadavre - sa ceara si ei dreptul de a-si exprima punctul de vedere? Si de a trai, si de a impune si altora acest punct de vedere ?


Pastor Marius Birgean:
Daca homosexualii au dreptul la acestea, de ce n-ar avea si ei dreptul, nu ? Este clar ca orice decizie legislativa creeaza un precedent in domeniul acesta si alte minoritati, care de care mai ciudate vor cauta drepturile lor. Aici se face o mare confuzie intre drepturile civile a unei grupari persecutate, cum a fost de exemplu comunitatea negrilor din SUA si lupta lor pentru drepturile civile, si homosexuali. Este o mare, mare diferenta.
Desi homosexualii incearca sa faca apel la Carta drepturilor omului si la Conventia de la Helsinky despre drepturile omului, in baza unui drept legal pe care ei o au, sa nu uitam, stilul lor de viata este un stil liber consimtit ales. Ei nu fac parte dintr-o categorie oprimata pur si simplu pentru ca s-au nascut asa, sau ca au devenit victima sortii, sau nu se poate pune egal intre dreptul lor la libera manifestare si celelalte situatii care se lupta pentru drepturile civile.


Reporter:
Cum era cazul acelui baietel de 4 ani care are diabet si face insulina. Face parte dintr-o anumita minoritate, dar nu a ales el sa aiba diabet. Si eu ma bucur ca din impozitul pe salariul meu sa pot sa sustin oameni care trec prin asemenea dureri si necazuri, prin diabet de exemplu sau prin alte boli.
Dar sub nici o forma, nu pot sa fiu de acord, chiard daca nu-mi cere nimeni parerea, ca Ministerul Sanatatii, prin domnul Mircea Cinteza, sa aloce 700.000$, dintr-un fond extrabugetar, dar sa aloce pentru asociatii de homosexuali, lesbiene, gay, transsexuali, bisexuali.


Pastor Marius Birgean:
Un lucru care merita sa fie spus este faptul ca se afirma tot mai mult de catre cei care favorizeaza si toleranta fata de homosexuali, ca aceasta opozitie fata de ei, este datorata crestinismului. Da! Crestinii sunt impotriva acestui pacat, pe baza Sfintei Scripturi.
Dar este important sa notam ca reticenta fata de asemenea acte este adanc inradacinata in natura umana si sunt culturi in antichitate, chiar culturi pagane, care au condamnat asemenea actiuni. De exemplu, se stie clar ca in Egipt, in asiria, au fost date legi foarte aspre impotriva homosexualilor. Popoare pagane si chiar barbare cum au fost vizigotii si asa mai departe si gotii din nordul Europei au avut sanctiuni aspre impotriva acestor acte.
Chiar daca in Grecia antica, in arta si literatura elena veche, existau relatari depsre actele homosexuale, totusi niciodata in Grecia antica nu a fost acceptata homosexualitatea la scara nationala, ca o norma a societatii.
In Roma, acceptarea aceasta a fost in timp, si abia spre final, cand Roma s-a prabusit, asistam la incurajare pe fata acestor fenomene. Deci nimeni nu poate acuza crestinii, ca numai ei au ce au cu homosexualii. asa ceva este in mod clar, neconform cu realitatea.


Reporter:
Poate ar fi bine sa-i sfatuim pe cei care asculta, in special fete tinere, baieti tineri. atunci cand o persoana din anturajul dumneavoastra sau un cunoscut de curand, incearca in vreun fel sau altul sa va faca avansuri, incearca sa va mangaie in anumite zone, sa va invite intr-un cadru mai intim, este momentul sa spuneti NU hotarat.


Pastor Marius Birgean:
Porunca pe care Pavel i-o da lui Timotei in legatura cu curvia, in legatura cu angajarea in relatii sexuale premaritale, este valabila si in cazul acesta, in legatura cu orice fel de imoralitate sexuala. Fugiti ! Fugiti !


Reporter:
Si nu doar premaritale, pentru ca sunt barbati care si-au parasit sotiile pentru un alt barbat, sau sotii care si-au parasit sotii pentru o alta femeie. Barbatul pentru un alt barbat, sau femeia pentru o alta femeie.


Pastor Marius Birgean:
Fugiti de orice activitate sexuala nelegitima. Fugiti ! Fuga poate fi rusinoasa dar este foarte sanatoasa. In orice situatie in care se observa asemenea provocare sau se constata anumite avansuri, e bine sa fugi din acea situatie.


Reporter:
La sfarsitul discutiei noastre, as vrea domnule pastor Marius Birgean sa inaltati o rugaciune catre Dumnezeu pentru tara aceasta, sa ne ajute sa mergem intr-o directie buna, si directia buna nu este UE, sub nici o forma, care prin doua institute de referinta a doua tari de referinta din UE, si anume Institutul Cultural Francez si Institutul Goethe de cultura germana in Romania, finanteaza astfel de actiuni.
Deci, UE nu cred ca este destinatia cea mai inteleapta sau alegerea noastra cea mai buna. Inainte de a inalta o rugaciune catre Dumnezeu, as vrea sa citesc textul la care faceati referinta, din Epistola apostolului Pavel catre Romani, capitolul 1 de la versetul 22:


"S-au falit ca sunt intelepti, si au inebunit;
si au schimbat slava Dumnezelui nemuritor
intr-o icoana care seamana cu omul muritor,
pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.


De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei,
sa urmeze poftele inimilor lor;
asa ca isi necinstesc singuri trupurile;


caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu,
si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului,
care este binecuvantat in veci! amin.


Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase;
caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor
intr-una care este impotriva firii;


tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii,
s-au aprins in poftele lor unii pentru altii,
au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase,
si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.


Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor,
Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate,
ca sa faca lucruri neingaduite.


Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire,
de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate;
plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase;
sunt soptitori, birfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici,
trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti,
fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca,
neinduplecati, fara mila.


Si, cu toate ca stiu Hotararea lui Dumnezeu,
ca cei ce fac asemenea lucruri, sunt vrednici de moarte,
totusi, ei nu numai ca le fac,
dar si gasesc de buni pe cei ce le fac"


spune apostolul Pavel in Epistola catre Romani, capitolul 1, versetele 22-32.
In finalul discutiei noastre nu putem sa incheiem decat cu o rugaciune pentru ca Dumnezeu sa aiba mila de situatia in care ne aflam.


Pastor Marius Birgean:
Doamne Dumnezeul nostru, suntem uluiti de ceea ce se petrece in jurul nostru in aceasta tara scumpa si draga , in care ne-ai asezat sa locuim. Ne doare cand vedem incurajarea pe fata a pacatului care sfideaza voia ta si intentia ta iubitoare, si in aceste situatii nu facem altceva decat sa ne indreptam inima franta spre tine si sa te rugam pe tine sa ai mila de Romania.
Doamne, chiar daca societatea si vremurile se schimba, chiar daca conceptiile oamenilor cu privire la ceea ce este corect si gresit se scimba, tu ramai acelasi.
Multumim ca avem in Tine o ancora sigura, intr-o lume miscatoare. Multumim pentru Cuvantul tau care ne arata ceea ce este corect si placut voii tale. Multumim pentru dragostea care o ai fata de oameni, si pe care ti-ai dovedit-o in chip suprem in jertfa Domnului Isus.
Doamne te rugam sa te induri de tara noastra, si sa faci pe fiecare roman sa inteleaga si sa primeasca dragostea ta. Si puterea crucii Domnului Isus sa izbaveasca aceasta natiune de orisice inclinatie spre pacat, si sa intoarca cu fata aceasta natiune, spre tine.
Ne rugam pentru cei inaltati in dregatorii, care din diferite situatii si motive, iau hotarari gresite care atrag natiunea noastra in judecata Ta...Doamne indura-te si de ei ! Cerceteaza-i si da-le lumina ! As vrea asa de mult, ca in zilele acestea, sa faci copiii tai din tara aceasta, o lumina si o marturie. ajuta-i pe toti sa inteleaga ca noi nu-i uram pe pacatosi, ci iubim pe pacatosi, insa uram pacatul si vrem din toata inima sa ne aliniem voii tale.

Daca in indurarea ta cea mare, vrei si binevoiesti sa-ti indrepti fata spre noi si sa aduci trezire spirituala si intoarcerea acestui popor spre tine, noi te vom lauda si te vom binecuvanta. Meritam judecata ta, meritam asprimea judecatii tale pentru tot ceea ce facem, dar multumim ca esti un Dumnezeu iubitor, la bunatatea ta ne gandim si nadajduim in mila si indurarea ta.
Multumim ca ne asculti ! Am vrea sa cercetezi comunitatea homosexuala din Romania, si sa vorbesti fiecaruia in parte, sa-i convingi de dragostea ta si de puterea transformatoare pe care tu o ai cu privire la stilul lor de viata.
Pe aceia care se lupta si vor sa scape de acest stil de viata, dar nu pot, te rog sa-i incurajezi prin puterea Duhului tau cel sfant. Multumim ca Tu vei lucra, si multumim ca toate lucrurile se vor desfasura potrivit cu voia Ta, in Numele Domnului Isus Cristos.
Amin.
Homosexualitatea , o alta forma grava de impotrivi
Nu ar trebui sa ne mire, ca oameni ajung sa se intreaca in neascultare de Dumnezeu si in rebeliune fata de voia Sa relevata in scriptura,zic asta din cauza ca Biblia ne spune cum va fi in vremurile sfarsitului. Ce e de mirare e atitudinea unor slujitori ai unor confesiuni si a unor biserici ( ma refer la unele din America , Suedia si alte tari ) care tolereaza sau chiar performa casatori intre persoane de acelas sex, avand Biblia in mana!? Personal cred ca pedeapsa lui Dumnezeu ar trebui sa-i aiba in vedere pe acestia in primul rand. Se intelege ca avem de aface cu o inca o batalie intre bine si rau, intre lumina si intuneric Etc. in care oameni posedati de duhul deavolului actioneaza inpotriva propriei constiinte, manati de pofta si dependenta fata de un stil de viata deviant chiar daca ajung sa se sinucida cand ajung sa vada degradarea in care ia adus deavolu, ca in exemplu de mai sus. Cred ca daca toti pastori si-ar face datoria de a zice pacatului pe nume, indiferent unde ,chiar si in Suedia, nu cred ca guvernu va aresta pe absolut toti pastori sau va interzice toate bisericele.
Adăugat în 30/04/2009
homosexualitatea
intradevar sintem pe cale sa pasim pe calea sodomei si gomorei,ce trist,ce dezastru,ce putem noi face este sa ne rugam,neincetat,in special pentru cei ce au plecat pe calea cea larga,Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti copii Lui si sa ne ajute caci sint timpurile cind avem nevoie uriasa de ajutor,Domnul sa ne ajute
Adăugat în 28/05/2009
Opțiuni