Se implineste un an de la tragedia provocata de ciclonul Nargis
Adăugată de user necunoscut in 15/04/2009, citită de 1.877 ori
Autor: Tineri Pentru Misiune, Categorie: Internațional
Se implineste un an de la tragedia provocata de ciclonul Nargis
Anul trecut, la inceputul lunii mai, Ciclonul Nargis a facut ravagii in Myanmar, unde 140000 de oameni au murit si alti un milion au ramas fara locuinta sau mijloace de trai. Din fericire, nici unul dintre membri Tineri Pentru Misiune (TPM) sau familiile lor nu au avut de suferit de pe urma ciclonului. Lucratorii locali ai TPM au lansat imediat initiative de ajutorare a victimelor in imprejurimile orasului Yangon. La doua saptamani de la furtuna puternica, 22 de persoane din cadrul organizatiei misionare TPM,
inclusiv medici si asistente, s-au deplasat in Delta Irrawaddy, unde au oferit ajutor supravietuitorilor refugiati din zona cea mai afectata de dezastru. Timp de cateva zile, lucratorii crestini au slujit si au oferit asistenta medicala catorva mii de supravietuitori traumatizati, care locuiau in conditii greu in descris. Ulterior, in timpul unei calatorii de recunoastere de trei zile de-a lungul coastei, o mica echipa a TPM a fost martora unor scene terifiante si a aflat relatari sfasietoare despre supravietuitori ramasi fara familii. Totusi, au existat si actiuni eroice de salvare in urma furtunii si a valului urias de cinci metri care a ucis mai multi oameni decat ciclonul.



In urma incurajarilor primite de la autoritati si a donatiilor generoase venite din diferite parti ale lumii, TPM a decis sa inceapa lucrarile de reconstructie a patru sate, cu aproximativ 600 de locuitori fiecare. In cele din urma, organizatia s-a implicat in 30 de sate, a oferit hrana la 2200 de persoane timp de 9 luni, la 7380 timp de 5 luni, la 800 de oameni timp de 3 saptamani si a asigurat alimente pentru alte 5000 de persoane. Pana in present, lucratorii TPM au finalizat 137 locuinte, 15 centre si 65 de toalete, au donat un camion, au achizitionat 11 pluguri motorizate si seminte de orez pentru 10 000 de metri patrati de teren, au distribuit 60 de barci de pescuit cu plasa, au finalizat 27 de proiecte de alimentare cu apa, au oferit instruire asistentelor medicale din sate, precum si asistenta medicala pentru mii de persoane, impreuna cu imbracaminte si multe altele. In prezent, se mai lucreaza la o locuinta, iar misiunea crestina se gandeste chiar sa ridice scoli si centre de adapost, proiecte care vor putea fi derulate doar cu ajutorul unor sponsori.



Tineri Pentru Misiune trimite in mod regulat in Myanmar lucratori si echipe ale Scolii Internationale de Ucenicie pentru a acoperi nevoile supravietuitorilor ciclonului si intentioneaza sa puna bazele unei misiuni pe termen lung in aceasta tara. Dumnezeu poate folosi tragedia pentru a aduce schimbare in Myanmar. De indata ce noi si multi altii vom demonstra dragostea neconditionata a lui Dumnezeu, multe bariere vor fi inlaturate iar inimile oamenilor vor fi deschise.
TPM Myanmar doreste sa multumeasca intregii familii Tineri Pentru Misiune pentru dragoste, rugaciuni si sprijin, lucruri care au contribuit la implinirea unui an greu, dar profitabil din punct de vedere spiritual!

Știre preluată de pe www.TineriPentruMisiune.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni