Crestin omorat in Kandhamal, India
Adăugată de user necunoscut in 31/03/2009, citită de 1.970 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Crestin omorat in Kandhamal, India
Hrudayananda Nayak (40 ani) a fost gasit mort in data de 19 februarie in satul Rudangia, Kandhamal, Orissa. Cu o zi inainte, Nayak a fost rapit de un grup de militieni hindusi in timp ce se indrepta spre casa intr-un sat din apropiere. De la sfarsitul lunii octombrie, el este al treilea crestin assinat in aceste locuri.


Crestinilor din Kandhamal care s-au mutat din cauza violentei anti-crestine le este inca frica sa se intoarca in satele lor. Potrivit unui raport din 18 februarie al Compass Direct, 18 familii din satul Bareka au fost fortati recent sa ia parte la ritulauri hinduse si sa semneze unele documente care atesta faptul ca ei s-au convertit la Hinduism de bunavoie. Aproximativ 400 de familii crestine din Piangia Budaripura au ramas intr-o tabara asezata deoarece militienii nu le dau voie sa se intoarca decat daca se convertesc la hinduism. In Betticola, construirea unui templu hindus pe locul unde se afla o biserica distrusa a fost oprita de autoritati. Cu toate acestea, potrivit unui raport din 25 februarie de la Asia News, autoritatile refuza si reconstruirea bisericii pana cand actul de proprietate nu va fi prezentat.


Rugati-va pentru familia lui Nayak care il plange. Rugati-va pentru protectia si taria zilnica a crestinior din Kandhamal (Evrei12:2-3).

Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni