Pastor amendat, lege restrictiva in Kazakhstan
Adăugată de user necunoscut in 09/02/2009, citită de 1.973 ori
Autor: BenHur, Categorie: Internațional
Pastor amendat, lege restrictiva in Kazakhstan
Conform unui raport din 9 ianuarie al Forum 18, Aleksandr Kerker, pastorul baptist din orasul Tayinsha, nordul Kazakhstanului se confrunta cu opozitie din partea autoritatilor deoarece nu doreste sa plateasca o amenda primita pentru ca a condus servicii de inchinare fara permisiunea statului. La inceputul lunii ianuarie, judecatorul tribunalului a facut o vizita patronului pastorului Kerker cerandu-i o parte din salariul acestuia pentru a acoperi valoarea amenzii. Patronul a refuzat si l-a concediat pe pastor pentru a evita alte confruntari. Judecatorul a amenintat de asemenea ca-i va confisca pastorului vaca si frigiderul pentru a acoperi suma datorata.


Intre timp, presedintele NursultanNazarbacev a trimis un proiect de lege restrictive Curtii Constitutionale a Kazakhstanului. Aceasta are la dispozitie o luna pentru a hotari daca legea este conform constitutiei tarii. Legea propune interdictia activitatilor religioase neautorizate, reguli stricte privind extinderea credintei si cenzura literaturii religioase.


Rugati-L pe Domnul sa protejeze si sa se ingrijeasca de nevoile pastorului Kerker si a marii sale familii si ca amenda sa fie inlaturata. Rugati-va de asemenea ca liderii Kazakhstanului sa respinga legea restirctiva cu privire la religie.

Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni