A fi preot e o chemare sau rusine?
Adăugată de user necunoscut in 24/10/2008, citită de 2.254 ori
Autor: liuname, Categorie: Editoriale
A fi preot e o chemare sau rusine?
Am auzit zilele trecute pe o persoana spunand: “Dar tu ce vrei sa devii? preot sau pastor cand termini scoala asta?”. Niste intrebari care a bufnit-o in ras. Dar de ce? A fi preot sau pastor e ceva gresit? A sluji lui Dumnezeu e rusinos?


1 timotei 1:9 spune :”El, ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii.


Deci intelegem ca Dumnezeu este cel care hotaraste chemarea sfanta pe care trebuie sa o pastram nu pentru noi ci pentru cei din jurul nostru. Primul principiu care il gasim in acest verset este: SLUJIREA, care inseamna: a servi, a sluji pe cineva, a te da in intregime unei anumite lucrari. Revenim la intrebarea de mai sus: A sluji pe Dumnezeu e rusinos? Pentru uni crestini din pacate cuvantul predicator deja este prea uzat, prea vechi incat prefera sa il inlocuiasca cu expresi de genu: sa vezi ce tare principii are, ce misto predica incat ma unge la inima, noh sa vii tu sa il auzi pe pastorul asta… rupe tot. Ne este asa de usor sa comparam pe omul lui Dumnezeu care este trimis sa ne schimbe viata si sa ne indrepte incat ni se pare un cuvant de cartier. Perfect de batjocora. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de suparat este Dumnezeu in acele momente cand chiar copiii Lui rad cu pofta de oamenii speciali care El i-a asezat langa noi. Am uitat ca ar trebui sa incurajam inceputurile, oricat de slabe ar fii ele sau oricat de superbe ar fi ele. Uitam sa ne rugam pentru chiar pastorul biserici in care slujim sa nu mai vorbesc despre prezbiteri sau alti slujitori (multi nici nu i-au vazut vre-odata).


Cred ca a existat o perioada in care generatiile dintre cei tineri si cei invarsta s-au rupt. Am rupt orice legatura cu modul de inchinare, de slujire, de rugaciune care erau pe vremea parintilor noastri. In loc sa preluam ce este bun de la ei am preferat sa ne facem conceptiile noastre, sa alegem muzica pe care o ascultam, sa nu fie prea lenta, daca e prea repede iara e gresit, sa fim cu fite atuncea cand auzim o predica. Cred ca am gresit in ceea ce priveste gandirea noastra fata de Dumnezeu. Ar trebui sa ne gandim mai serios la slujirea pe care Dumnezeu a pus-o in noi, in fiecare. Cred ca am avea mult mai multi tineri care s-ar implica in biserica daca ar exista oameni care inteleg ce inseamna slujirea. Oameni de afara ar putea fi mult mai interesati de biserica sau de alte slujbe daca am fi mai deschisi in ceea ce facem. A avea incredere in Dumnezeu nu e rusine. A-ti da viata in mana Lui nu e o greseala. Deschide-ti inima si accepta-L pe Dumnezeu asa cum este El, nu cum l-am creat noi.


Poti totul in Hristos care te intareste. Amin

Știre preluată de pe liuname.wordpress.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni