Despre fericire
Adăugată de user necunoscut in 14/08/2008, citită de 3.168 ori
Autor: Petrica Razvan, student CBEE, Categorie: Editoriale
Despre fericire
Mi s-a reproşat de multe ori că sunt ironic. Mi s-a atras atenţia că râd prea mult, că râd de orice, de oricine şi oricând. Mi s-a spus că viaţa care o trăim pe pământul acesta este „ceva serios”. Am fost învăţaţi, şi culmea şi aplicăm, seriozitatea excesivă. Ici colo se vede câte o figură mai dezgheţată şi aceasta din cauza excesului de alcool. Oamenii nu mai râd pentru că nu mai pot. Sunt obosiţi, bolnavi, răi. Cei sănătoşi sunt scârbiţi şi fără chef. Cu alte cuvinte sunt tot bolnavi, bolnavi de indiferenţă.
Am uitat să fim bucuroşi întotdeauna. Am uitat să râdem, dar am învăţat să ne încruntăm. Am uitat să ne rugăm, să vorbim cu Dumnezeu, dar am învăţat să punem accent pe lucrurile trecătoare. Am uitat să facem lucruri de calitate, dar am învăţat să fugim de responsabilităţi. Riscurile nu ne plac. Eşecurile nici atât. Noul ne sperie, de vechi ne-am săturat, efortul nu ne place. Avem libertate, dar trăim prizonieri într-o lume egocentrică. Eul este la putere, și risc să spun că din cauza aceasta nu mai râdem. Suntem egoişti. Ne este teamă să râdem pentru ca să nu rămânem cumva cu faţa deformată de la prea mult râs. Ne este frică să ne bucurăm, să ridicăm mâinile sus în biserică să nu ne facem de ruşine eul. Ce-o să spună respectivul sau aia? O să ne catalogheze drept nebuni. Mai bine stăm în banca noastră interesându-ne doar de noi. De noi, doar atât.


Sunt cel mai fericit om de pe pământ. Nu că aş fi cel mai puţin egoist. Nu că aş fi cel mai deştept. Cine mă cunoaşte ştie că întrebările pe care le am sunt o zestre mai mare decât răspunsurile. Nu că nu aş avea probleme. Neputinţa locuieşte şi în jurul meu. Nu că aş avea prea mulţi bani. Sunt fericit pentru că în curând clipa se va dilata şi va căpăta formă de veşnicie. Sunt fericit pentru că va fi mai bine în Cer. Deci capul sus! Bucuraţi-vă, râdeţi, fiţi liberi să vă arătaţi dragostea pentru Dumnezeu. Răstigniţi-vă eul! Fiţi fericiţi! …


…Sunt fericit pentru că Dumnezeu mă acceptă şi pe mine, şi mă îndrept cu paşi uneori mai lenţi, alteori mai vioi spre Cer, încercând să fac binele cât mai „bine” râzând de unul singur, de orice, oricine şi oricând.

Știre preluată de pe www.mediacbee.com
fi binecuvantat
Il cunosc pe baiatul asta...si chiar e ironic, nu exagereaza. Dar e un scump si scrie si fain.
Adăugat în 14/08/2008
Da...si eu rad mereu,si toti zic k am inebunit,alti se intreaba de zambesc mereu,nu am niciodata fata trista?!dar pt ce sa fiu trista cĂ¢nd avem un Dumnezeu asa de minunat?cĂ¢nd vad tot ce a creat sunt cea mai fericita ca avem un DUMNEZEU asa MINUNAT si nu mai este nimeni ca EL!Ma bucur si pt un fir de iarba caci stiu ca este creata tot de mĂ¢na LUI cea PUTERNICA!SLAVIT SA FIE MEREU!
Adăugat în 16/08/2008
foarte frumos scris... o mare piedica in calea fericirii este aceea de a astepta o fericire mai mare.. sa invatam sa fim multumitori si sa traim simplu... si nu uita-ti: DON'T WORRY BE HAPPY!!!
Adăugat în 18/08/2008
…Sunt fericit pentru că Dumnezeu mă acceptă şi pe mine, şi mă îndrept cu paşi uneori mai lenţi, alteori mai vioi spre Cer, încercând să fac binele cât mai „bine” râzând de unul singur, de orice, ORICINE (?) şi oricând.

... de orice si oricand sunt de acord sa nu deznadajduiesti...dar... de oricine?...
...cer autorului acestui articol sa explice in amanunt cum poti rade de oricine... ca atunci cand razi de cineva nu poate fi decat la modul ironic si batjocoritor...caci e imposibil sa razi de CINEVA cu gand bun... e imposibil... e nonsens.
....pot veni cu un citat din Sfanta Scriptura care spune ca ceea ce are in inima omul aceea si vorbeste...dar astept daca va voi sa se explice sau mai bine zis sa se corecteze... nu neaparat articolul ci pe el insusi...
DOMNUL Isus Hristos sa va binecuvanteze.AMIN.
Adăugat în 19/08/2008
xxx
fain articol
se intampla adesea sa rad fara un motiv plauzibil pt ceilalti...stau in pat si rad...merg pe strada si zambesc...pur si simplu sunt fericita
\"Bucurati-va neincetat!\" :D -de ce nu?
Adăugat în 19/08/2008
hi!Si eu rid si sint mai tot timpul vesela!Si ce ma mira este ca cei care se numesc crestini........se uita cam suspiciosi la mine si dau din cap.In skimb cei necredinciosi care nu l cunosc pe Dumnezeu...........vad pe fatza mea ceva.....o bucurie pe care ei nu o inteleg!Cred ca pentru ei trebuie sa zimbim...daca nu L cunosc pe Dumnezeu....sa L vada pe fatza noastra si in vietile noastre!Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Adăugat în 27/08/2008
un mare adevar
Nu cunosc persoana care a scris articolul,dar ii dau dreptate.(netinand cont de mica greseala,sau poate o exprimare nu chiar potrivita,referitor la \"razand de oricine\").Noi,crestinii,suntem mai mult cu fata posomorata si uitam prea des sa ne bucuram si sa aratam asta chiar si pe fata noastra.Grijile si problemele zilnice ne impresoara si uitam esentialul:sa ne bucuram neincetat caci Domnul ne-a facut mult bine.Nu uitati Domnul a dat,Domnul a luat deci Numele Domnului sa fie laudat.Avem sute si sute de motive sa fim bucurosi si sa radem,axprimand astfel bucuria launtrica.
Adăugat în 01/09/2008
Un cititor
Da acest om are foarte mare dreptate...lui Dumnezeu nu ii plac oamenii care sunt tot timul tristi si care se plang tot timpul. Multumeste Domnului pentru tot ce ai! :)
Adăugat în 13/09/2008
subscriu acestui articol si imi permit sa-i raspund lui DORU IURCOWSKI care imi pare putin trist si obtuz. Ai putea spre ex. sa razi de cel batjocoritor, de cel lacom de cel indiferent de cei prea grabiti si prea preocupati de ziua de azi, de pamantesc...Desigur, un sfat mai intelept ar fi sa te rogi pt. ei, dar cand inima nu te doare atunci poti macar sa \"razi de oricine\" iar apoi sa te cercetezi pe tine insuti. Este putina ironie,falsa sfintenie poate chiar o forma de mandrie in tonul tau.Domnul ne iubeste pe toti si nu ne critica.
Adăugat în 10/10/2008
despre fericire
Frumos articol dar eu nu cred ca doar prin ras poti sa-ti arati bucuria.Si eu sunt fericita dar aia nu inseamna ca intodeauna stau razand.De multeori chiar nu le sta bine pocaitilor pentru ca afiseaza un zambet fals.In Sfanta Scriptura nu scrie nici unde ca noi trebuie sa ne exprimam bucuria prin ras.Si eu ma bucur de fiecare strop de roua ,de fiecare floare in parte de fiecare lucru pe care le-a creat Dumnezeu pentu noi sa ne bucuram de ele.Rasul nu il caracterizeaza pe adevaratul crestin.
Adăugat în 14/10/2008
Opțiuni