Activisti crestini intemnitati in Egipt
Adăugată de user necunoscut in 23/11/2007, citită de 11.590 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Activisti crestini intemnitati in Egipt
Trei activisti crestini de la Middle East Christian Association (MECA), au fost intemnitati in Egipt, potrivit unui raport din 12 noiembrie al Compass Direct. Wagih Yaob (45) si Victor George (47) au fost luati din locuintele lor din Cairo in jurul orei 4:30, pe data de 10 noiembrie. Yaob a fost tratat foarte rau de politie, ambilor confiscanduli-se bunuri personale incluzand laptop-ul si cardul universitar al fiicei lui George. Dupa ce au fost interogati, Yaob si George au primit cate 15 zile de detentie, acuzati de defaimarea islamului si distrugerea reputatiei Egiptului. Ei sunt incarcerati in inchisoarea Cairo’s Tora.


Mai tarziu, in aceeasi zi, la aproximativ ora 1:30 p.m. politia l-a arestat pe avocatul MECA, Mamdouh Azmy la biroul sau din Alexandria. Mai tarziu in acea noapte Azmy a fost transferat la inchisoarea din Cairo.


Aceste arestari au venit la numai doua zile dupa eliberarea a doi membri MECA, Adel Fawzy Faltas si Peter Ezzat, care au fost incarcerati timp de 90 de zile sub acuzatia de defaimare a islamului.


Rugati-va pentru eliberarea acestor trei credinciosi. Rugati-va ca ei sa gaseasca bucurie in oportunitaea de a creste in asemanarea cu Hristos in mijlocul opozitiei pe care o au de infruntat. (Iacov 1:2-4)

Știre preluată de pe www.persecution.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni