Inundatiile continua intr-un mod dezastruos!
Adăugată de user necunoscut in 07/09/2007, citită de 4.349 ori
Autor: Anonim, Categorie: Diverse
Inundatiile continua intr-un mod dezastruos!
Zeci de femei şi copii s-au adăpostit în şcoli şi primării, după ce viitura le-a distrus toată agoniseala. Tot satul Berheci a rămas în beznă, aşa că sinistraţii de la şcoală stau la lumina lumânării. Aşa au mâncat azi noapte şi prima masă de după inundaţii - câteva felii de parizer cu pâine, aduse de preotul din sat. Ultimul bilant transmis, joi, de Prefectura Galati arata ca la Tecuci au fost inundate case din peste o suta de strazi, mai mult de o 100 de persoane au ramas izolate, iar 150 de oameni din zona industriala a orasului au fost evacuati.

Miercuri noapte, orasul a ramas fara energie electrica si fara retea de telefonie mobila. Primaria municipiului Tecuci a primit o avertizare "cod portocaliu" pentru intervalul 6 septembrie, ora 4:00 - 7 septembrie, ora 7:00.

În această situaţie sunt peste 600 de persoane din judeţul Galaţi. Unele şi-au găsit adăpost pe la rude, altele stau la mila străinilor sau a autorităţilor. Dacă unii mai primesc un ajutor cât de mic, alţii suferă în tăcere, fără niciun sprijin. În comuna Gohor, sinistraţii nu au primit nici măcar o cană cu apă, iar pe primar nu l-au văzut de câteva zile. In judetul Vaslui, cel mai afectat este municipiul Barlad. 63 de persoane au fost evacuate miercuri seara dupa ce o viitura puternica le-a inundat gospodariile. Tot miercuri seara doua trenuri au fost blocate in Barlad dupa ce linia ferata a fost acoperita de ape. Rugam pe toti cei care ne viziteaza, sa mijloceasca in rugaciune pentru zonele afectate. Acesti oameni care si-au pierdut tot ce au agonisit o viata, si care acum stau prin scoli, sau pe acoperisurile caselor, au nevoie de mangaierea Mantuitorului. Dumnezeu sa aiba mila de Romania!


Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni