Crestini retinuti si amendati in Belarus
Adăugată de user necunoscut in n/a, citită de 5.148 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
Crestini retinuti si amendati in Belarus
Politia a facut un raid in Biserica Penticostala "Ioan Botezatorul" din Minsk in timpul serviciului de inchinare de dimineata din 27 mai, potrivit raportului din 28 mai de pe Forum 18. Biserica, ce este oficial inregistrata, se aduna in casa pastorului Antoni Bokun, de cand statul i-a interzis inchirierea vreunui local. Pastorul a fost arestat si tinut in timpul noptii la sectia de politie iar un membru al bisericii, Jaroslaw Lukasik, un cetatean polonez casatorit cu o belarusianca, a fost retinut pentru cateva ore. In 28 mai, pastorul Bokun a fost amendat cu suma de 620,000 ruble belarusiene ($313 CAD), pentru "intalniri de grup neautorizate". In 30 mai, Forum 18 raporta ca Lukasik a fost amendat cu 31,000 ruble belarusiene ($15 CAD), acuzat fiind de angajarea in „activitati religioase ilegale”. De asemenea a primit un ordin de deportare, de a parasi tara pana la 7 iunie.


Autoritatile belarusiene au impiedicat alte cateva comunitati crestine de a inchiria un spatiu pentru intalniri. Congregatiile pot fi inregistrate legal dar nu se pot intalni in legalitate.


Rugati-va ca Antoni si Jaroslaw sa ramana neclintiti in slujba pe care Domnul le-a incredintat-o (1 Corinteni 15:58). Rugati-va pentru credinciosii din Belarus ca sa fie incurajati in a se intalni impreuna in ciuda opozitiei guvernului (Evrei 10 :23).

Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni