Prinosul inimii mele - Viaţa Domnului Isus
Adăugată de brother in 30/12/2023, citită de 1.226 ori
Autor: Nicolae Rusu, Categorie: Recenzii cărți
 Prinosul inimii mele - Viaţa Domnului Isus
De câte ori deschid Sfânta Scriptură şi citesc pasaje ca cele din Apocalipsa 5:9-14, Coloseni 1:13-20, Filipeni 2:6-11 şi altele asemenea lor, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să spun şi eu asemenea fiilor lui Core în Psalmul 45:1-2 ...Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: "Lucrarea mea de laudă este pentru Împăratul!"...
 
În spiritul celor spuse mai sus, nu doresc altceva prin acest volum de cântări decât să-mi aduc modesta contribuţie la bogăţia de gânduri, sentimente, cântări şi imnuri care s-au scris spre lauda Celui ce merită toată slava în cer şi pe pământ. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că El a inspirat aceste cântări şi mă bucur ori de câte ori cântările fac„cale întoarsă" - înapoi spre Dumnezeu - înălţate din inimile şi gurile celor ce le interpretează.
 
Mulţumesc, de asemenea, colaboratorilor mei apropiaţi, fraţi în Hristos şi prieteni, care prin harul pe care l- au primit de la Dumnezeu au dat un "plus" de armonie câtorva din cântările acestui volum, pe care în mod intenţionat am dorit să le păstrez aşa pentru ca bucuria celor ce le vor cânta să fie deplină. Prin publicarea acestui volum, numele lor devin parte din istoria mea: sora Lola Matei din Baia Mare, fratele Pavel Iorga din Dej şi Ovidiu Ioan Barbu din Cluj-Napoca.
 
Mulţumesc şi familiei care m-a suţinut şi mi-a înțeles absenţa din mijlocul lor, absență motivată de timpul petrecut în faţa computerului pe parcursul redactării acestui volum.
Mulţumesc tuturor acelora care vor considera această lucrare valoroasă pentru ei şi vor intra în posesia ei, purtându- mă în rugăciunile lor şi făcând din aceste cântări prinosul inimii lor - adus ca o jertfă de laudă lui Hristos Domnul. Deoarece cântările au ca subiect principal persoana şi lucrarea Domnului Isus, acest volum poate fi oricând o resursă la care poate apela cel ce doreşte să-şi îmbogățească repertoriul atât la copii, tineri sau cor mixt.
 
Cu dragoste frăţească, Nicu Rusu
 
 
Persoana Domnului Isus a fost, este şi va fi un subiect permanent de discuţii, scrieri, dezbateri, exprimări prin artă. Pentru a realiza aceste lucruri, autorii sau iniţiatorii lor s-au folosit de la cele mai simple până la cele mai complexe şi, nu de puţine ori, surprinzătoare forme de exprimare.
În acest context, salut cu bucurie apariția acestui volum de compoziţii muzicale cristocentrice pentru că, din perspectiva mea şi raportat la autor, este:
 
(1) Un rezultat al cunoaşterii persoanei Domnului Isus, cunoaştere izvorâtă din scrierile canonice ale Sfintelor Scripturi.
(2) Un rezultat al convingerii absolute că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi Fiul omului, întrupat, vieţuind printre noi, crucificat, mort dar înviat, înălţat la cer, Capul Bisericii Sale, unicul Mântuitor şi Mijlocitor, Cel profeţit şi Cel care va reveni, Cel care e întrutotul şi întru toate "după Scripturi".
(3) Un rezultat al călăuzirii personale și al credinței pe care o îmbrăţişează cu drag încă din fragedă pruncie.
 
Prin urmare, să ne apropiem nu de compoziţii în primul rând, ci mai ales de Cel pe care autorul ni-L prezintă prin cuvinte şi melodii. Știu că lucrurile şi lucrările desăvârşite sunt ale lui Dumnezeu. Lucrarea acesta este săvârşită doar ca un mijloc întru a-L cunoaşte, înălţa şi iubi pe Domnul Isus Hristos. Cântaţi şi vă bucurați!
Şi încă ceva: va urma!
 
Vasile Andreica,
prieten şi coechipier (de aproape patru decenii) cu autorul
 
 
Dumnezeu ne dăruie cântul. Acest mare dar din partea Lui pentru noi nu se poate descrie pentru că este de la El şi tot ce este de la El nu se poate exprima în cuvinte omeneşti!
L-am cunoscut pe fratele Nicu Rusu la începutul anilor 2000, cu ocazia serviciilor de evanghelizare în Bisericile Creştine din Gherla, Dej şi împrejurimi. Am remarcat cântările sale, pe de-o parte, pline de mesaj şi har de la Domnul, ca şi text, iar pe de altă parte, cântări de o sensibilitate melodică deosebită!
 
Doresc în continuare ca Domnul să aducă prin fratele Nicu Rusu tot ce este de la El pentru sufletele noastre cât şi pentru înălţarea noastră spirituală!
În ceea ce mă privește, Domnul mi-a dat bucuria și harul - în urma solicitării fratelui Nicu Rusu, cu mult timp înaintea apariției lucrării de față - de a contribui și eu la armonizarea unor cântări a prezentei lucrări.
 
Mulţumesc Lui Dumnezeu pentru că El m-a ajutat în armonizarea acestor cântări, mulțumesc familiei şi tuturor care v-aţi rugat pentru mine şi lucrarea aceasta! Domnul să vă răsplătească! Am cerut Domnului să armonizeze El prin mine. Astfel, ştiu că lucrarea va avea roade pentru noi toți.
 
Referitor la cântările de Naşterea Domnului, prin Duhul Domnului, am fost îndemnat să armonizez într-o manieră mai simplă. Aceasta, pentru că - din experienţa de slujire muzicală în biserici - în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului perioada de repetiții ale corului nu este prea mare şi o cântare fără mari dificultăți tehnice se învață mai ușor
și mai ales, se poate învăța de către majoritatea membrilor bisericilor noastre. Şi acest lucru este important şi de dorit, mai ales pentru bisericile care nu au un slujitor special cu lucrarea muzicală. Tocmai din această cauză, fie ca aceste cântări să poată fi învăţate şi aduse spre preamărirea Domnului de cât mai multe suflete!
Dumnezeu să se folosească de aceste lucrări spre bucuria şi apropierea mai mare a noastră de El! Amin.
 
Pavel Iorga - Dej, 5 nov. 2013
 
 
Ţinem în mână o carte care, prin felul în care este conceput conţinutul ei, reflectă viața celui care a compus aceste frumoase cântări: simplu, cu miez, uşor de înțeles, care sensibilizează imediat. Nevoia de repertoriu autentic în peisajul muzicii evanghelice a fost sesizată de muzicienii creştini deja în urmă cu câţiva ani; munca pentru cartea aceasta este un exemplu în ceea ce înseamnă a pune umărul la lucrarea lui Dumnezeu. Când pui împreună iubirea de Dumnezeu, darul de a compune, smerenia, angajamentul total şi susţinerea familiei, atunci valoarea acestei cărţi este uşor de explicat.
 
Dani Ciotlăuş
 
 
 
Pentru a comanda colecția puteți trimite un email aici.
 

Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni