Septembrie 2020 - lună specială despre Știință și Creație, unică în România, la Alfa Omega TV
Adăugată de alfaomegatv in 04/09/2020, citită de 1.238 ori
Autor: Alfa Omega TV, Categorie: Evenimente
Septembrie 2020 - lună specială despre Știință și Creație, unică în România, la Alfa Omega TV

Iată-ne ajunși în luna septembrie, care aduce cu ea nu doar un nou anotimp, ci și o nouă ediție a campaniei creaționiste la Alfa Omega. Unică în România, campania media intitulată „Verdictul științei: creație”. Pe tot parcursul lunii septembrie, pe canalul Alfa Omega TV, site-ul, pagina de Facebook și contul de Instagram Alfa Omega TV, te invităm să urmărești dovezi științifice uimitoare care atestă actul creației și să împarți cu publicul tău resursele pe care le publicăm.

Fiecare săptămână aduce noi subiecte de gândire și întrebări la care sperăm să găsim răspunsuri împreună.

Așadar, prima săptămână, între 1 și 6 septembrie e dedicată științei și credinței. Vorbim despre autenticitatea Scripturii, despre existența lui Dumnezeu, Creatorul, dar și despre ateism și apologetică. Ce e, de fapt, ateismul? Cum aflăm adevărul?

În săptămâna a doua, între 7 și 13 septembrie, asistăm la duelul dintre creaționism și evoluționism. Te invităm să descoperim împreună misterele originii Universului, cu legile și parametrii săi excelent acordați.

În cadrul următorului interval de șapte zile, între 14 și 20 septembrie, ne îndreptăm atenția către tainele biologiei și ale geneticii. Învățăm despre lumea microscopică a bacteriilor și a virusurilor, dar nu uităm nici de plante, animale și, desigur, nici de om – coroana creației.

Universul nu se rezumă la ce putem vedea cu ochii noștri sau cu microscopul, așadar în a patra săptămână vom avea nevoie de telescop, de instrumente de măsură, unelte litice, trusă de geometrie, echipament de arheologie. De ce? Îți putem spune doar că, uitându-ne atent la descoperirile arheologice, la frumusețea galaxiilor, la complexitatea legilor fizicii și ale matematicii, vom rămâne pe gânduri și vom fi nevoiți să ne întrebăm dacă nu cumva există un Designer care coordonează totul. Descoperă toate acestea în săptămâna a patra, între 21-27 septembrie!

Totuși, mai rămân câteva subiecte neabordate. Cum rămâne cu Terra, casa noastră? Cine e vinovat de degradarea vertiginoasă a mediului înconjurător și cât din ce se spune e conspirație? Există ceva ce putem face noi în fața exploatărilor primejdioase și tehnologizării crescânde ce le însoțesc sau chiar le provoacă? Spre ce ne îndreptăm, având în vedere că inteligența artificială nu mai e SF, ci noua realitate? Ce are Dumnezeu de spus în contextul în care omul încearcă să-și depășească iarăși condiția (să nu uităm de Babel)? Iată câteva întrebări la care încercăm să răspundem împreună în a cincea săptămână din campania creaționistă, care începe în 28 septembrie și se termină în 3 octombrie.

Dă vorba mai departe, și nu uita că ai libertatea de a redistribui cu atribuire materialele noastre.

Poți afla mai multe: https://alfaomega.tv/creationism , pe canalul TV, site-ul, pagina de Facebook și contul de Instagram Alfa Omega.


Știre preluată de pe alfaomega.tv
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni