China are Nevoie de Rugăciune: Virusul Corona face Ravagii
Adăugată de AgentiaKairos in 28/01/2020, citită de 3.386 ori
Autor: Kairos Media, Categorie: Internațional
China are Nevoie de Rugăciune: Virusul Corona face Ravagii

O epidemie a unei boli asemănătoare pneumoniei care a început în orașul Wuhan a pus autoritățile medicale în alertă ridicată în China și în întreaga lume. Se crede că noul virus corona – denumit 2019-nCoV – își are originea într-o piață alimentară din metropola centrală a Chinei.

China a raportat prima dată focarul în data de 30 decembrie 2019. De atunci, acesta a infectat mai mult de 4.500 de oameni și a cauzat decesul a peste 100.

Virusul se transmite de la om la om, iar rata de transmitere a acestuia (rata infecției) a escaladat la mijlocul lunii ianuarie 2020 în mai multe țări.

Perioada de incubație (perioada de la expunere până la apariția simptomelor) este cuprinsă între 2 și 14 zile, boala rămânând contagioasă în tot acest timp. Simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație, care pot fi fatale.

Wuhan a intrat în carantină pe 23 ianuarie, toate mijloacele de transport în comun din oraș și din afara lui fiind suspendate. Mai apoi, transportul în cel puțin 15 alte orașe din provincia Hubei a fost de asemenea oprit în mod similar.

Multe evenimente de Anul Nou au fost anulate și multe obiective / locuri turistice au fost închise din frica de a nu fi transmisă boala, inclusiv Orașul Interzis din Beijing, Zidul Chinezesc, târgurile templelor tradiționale și alte adunări de sărbătoare. Hong Kong-ul a declarat stare de urgență, a închis școlile până la jumătatea lunii februarie și a anulat sărbătorile de Anul Nou.

Mai multe țări au avertizat împotriva călătoriilor în Wuhan sau în provincia Hubei. Călătorii care au vizitat China continentală au fost solicitați să își monitorizeze starea de sănătate timp de cel puțin două săptămâni și să contacteze medicul pentru a raporta orice simptom al virusului. Orice persoană care este suspectată că poartă virusul este sfătuită să poarte o mască de protecție și să solicite sfaturi medicale la telefon, mai degrabă decât să viziteze clinica în persoană.

Aeroporturile și stațiile de tren au implementat sisteme de verificare a temperaturii și au impus declarații de sănătate, în încercarea de a identifica purtătorii de virus.

Oamenii de știință chinezi au reușit să izoleze rapid o tulpină a noului virus corona, secțiunea genetică fiind pusă la dispoziția laboratoarelor din întreaga lume pentru a dezvolta independent teste PCR care pot confirma infecția la o persoană.

Testele ample de la sfârșitul acestei luni au depistat peste 4.500 de cazuri în China, printre care sunt și cadre medicale. Au fost raportate și alte cazuri în Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Macau, Hong Kong, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Franța, Nepal, Australia și Malaezia.

Mongolia, țară care se învecinează la nord cu China, a intrat de curând în carantină, pentru a se proteja împotriva epidemiei. „Toate școlile, grădinițele, locuri de joacă și spațiile publice au fost închise. Întâlnirile publice, incluzând biserica sau lucrarea cu copiii, sunt strict interzise. După 5 săptămâni se va reevalua situația și vom ști dacă această perioadă va fi prelungită sau lucrurile vor reveni la normal. Avem nevoie de rugăciuni. Mongolii iau în considerare să închidă granițele și școlile să intre în carantină până în 2 martie”, a transmis Samuel Șoldan, misionar Kairos în Mongolia.

Prima moarte confirmată din cauza infectării cu virusul corona a avut loc la 9 ianuarie 2020. Până azi, 28 ianuarie, numărul de decese provocate de această epidemie a ajuns la peste 100, toate în China. Majoritatea deceselor au avut loc în provincia Hubei, a cărei capitală este orașul Wuhan.

Se suspectează că vor mai fi decese până la oprirea focarului.

Rugați-vă ca Domnul să se îndure de poporul chinez și de toate celelalte țări afecate de această epidemie și să o oprească cât mai curând.

Rugați-vă ca Dumnezeu să-i protejeze pe misionarii români, și nu numai, care vestesc Evanghelia în țările din zona Asiei de Est.

Rugați-vă ca, în mijlocul acestor tragedii, locuitorii din Wuhan, din provincia Hubei și din întreaga Chină să strige către Domnul, să Îl caute și să vină la cunoștința mântuirii prin Domnul nostru Isus Hristos.

Surse: 
– www.bloomberg.com
– www.bbc.com


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni