Creștini Atacați cu Brutalitate în Jharkhand, India
Adăugată de AgentiaKairos in 26/07/2019, citită de 1.411 ori
Autor: Kairos Media, Categorie: Misiune
Creștini Atacați cu Brutalitate în Jharkhand, India

Mai mulți creștini au fost răniți grav într-un atac din satul Belchori (aflat în statul indian Jharkhand), efectuat de către un grup de radicali hinduși, în data de 14 iulie 2019. Incidentul a avut loc atunci când opt familii creștine de la organizația Friends Missionary Prayer Band au refuzat să se lepede de credința lor în Domnul Isus, atunci când au fost amenințate. Cinci dintre toți aceștia au fost grav răniți.

Potrivit unor rapoarte, o gloată de peste 100 de radicali hinduși, împreună cu câțiva săteni, au atacat creștinii în timpul serviciului lor de adunare de duminică. Radicalii i-au bătut nemilos pe creștini, fiind mânioși pe prezența acestora în sat.

Fratele Masih, conducătorul adunării, a declarat: „Radicalii hinduși au dat în creștinii ca în mingea de fotbal și nu a fost nimeni care să îi salveze.”

Mai târziu, când creștinii au adresat o plângere formală, solicitând depunerea un raport împotriva violenței,poliția le-a refuzat cererea. În schimb, li s-a spus că poliția va merge dimineața următoare în sat pentru a investiga problema.

A doua zi, după anchetă, ofițerii de poliție au confirmat atacurile asupra creștinilor, dar nu au luat măsuri împotriva atacatorilor. În schimb, au subliniat că principalul motiv al atacului a fost numărul de persoane care se convertesc la creștinism în comunitate. Potrivit păstorului Masih, poliția i-a forțat pe creștini să ajungă la un compromis cu sătenii, acceptând că nu vor mai converti oamenii la creștinism în acel sat și în satele vecine. De fapt, creștinii au fost amenințați să semneze un document prin care acceptau acest lucru.

În Jharkhand, creștinii se confruntă cu o examinare sporită din partea radicalilor hinduși, în urma realegerii partidului naționalist hindus, Bharatiya Janata.

Fratele Masih, după ce a povestit de reacția polițiștilor, a declarat: „Doar în zona noastră, Jaganathpur, din vestul districtului Singbum, au avut loc 16 incidente anticreștine. Șapte dintre cele patru adunări pe care le conduc au fost atacate în ultimul an. Lucrurile devin din ce în ce mai ostile pentru creștinii din Singbum și în tot statul Jharkhand, de când a intrat în vigoare Legea privind libertatea religioasă.”

Sursa: www.persecution.org

 


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni