Scrisoare de informare - Familia Tokatli, Turcia
Adăugată de AgentiaKairos in 07/06/2019, citită de 475 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Misiune
Scrisoare de informare - Familia Tokatli, Turcia

Dragii noștri,
 
          Dorim să vă mulțumim tuturor pentru rugăciunile și suportul dumneavoastră. De când nu v-am mai scris s-au întâmplat mai multe lucuri. Iată mai jos câteva dintre ele.
 

Luna Ramadanului 
          În luna mai musulmanii din întreaga lume au sărbătorit Ramadanul. Săptămâna aceasta se sărbătorește încheierea postului. De fel, în luna ramadanului, musulmanii par mai deschiși la lucrurile spirituale dar și mai naționaliști. Din această cauza trebuie să fim înțelepți când vorbim cu ei.
 

Vizita vecinilor
          Într-o seară, dupa "iftar"(încetarea postului), am invitat vecinii la noi. Am avut ocazia să vorbim despre post și am văzut cât de surprinsă era vecina de faptul că și noi creștinii postim. Tot în aceste săptămâni le-am putut vesti și Evanghelia, lucru care nu a fost posibil înainte pentru că nu doreau să vorbească despre lucruri spirituale.
 

Probleme în luna postului
          Într-o dimineață, soțul meu a primit un telefon. Era rugat să mergem la adunare pentru că polițiștii doreau să verifice ceva. Am aflat că trei tineri au venit seara târziu, înveliți în steagurile naționale, iar unul dintre ei a scos un pistol și a tras câteva focurri de armă în clădirea adunării. Pentru că avem camere de supraveghere acolo, tinerii au fost ușor identificați. Polițiștii ne-au spus că nu ar trebui să ne plângem, că doar nimeni nu a tras în noi. Tinerilor li s-a dat drumul fără a primi măcar un avertisment. Astfel de lucruri se întâmplă mult mai des în perioada Ramadanului.
 

Tinerii mexicani
          Tot în luna trecută, soțul meu a chemat o echipă de tineri din Mexic în orașul nostru, pentru o săptămână de evanghelizare. Am fost foarte mulțumitori Domnului pentru că am putut vesti Evanghelia pe străzi în luna Ramadanului. Tinerii mexicani au mers pe stradă îmbrăcați în costume naționale, au vorbit cu oamenii și au împărțit invitații la o seară culturală. În ultima zi am organizat la adunare un eveniment cultural, unde cei invitați au auzit mai multe despre cultura mexicană și au putut auzi și mărturiile tinerilor. Am avut parte și de mâncare și dulciuri mexicane. Mulțumim Domnului pentru că zece tineri musulmani au venit la acest eveniment. Ne rugăm ca Domnul să continue să lucreze în viața lor. Mulțumim Domnului și pentru protecția Sa. De obicei polițiștii nu ne dau voie să mergem liber pe stradă și să împărțim invitații la evenimente creștine.
          
Eu mă rog Domnului ca să deschidă inima tinerilor români, deoarece ne dorim să vedem grupuri de români împărtășind Evanghelia pe străzile orașului nostru.
          Vă îndemnăm să continuați să mijlociți pentru noi și pentru lucrarea de aici.

 
Multe binecuvântări,
Artun și Mirela
Tokatli


Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni