Vești Bune: Asia Bibi a Părăsit în Siguranță Pakistanul
Adăugată de AgentiaKairos in 10/05/2019, citită de 995 ori
Autor: Agenţia Kairos, Categorie: Diverse
Vești Bune: Asia Bibi a Părăsit în Siguranță Pakistanul

După opt ani pe lista condamnaților la moarte, Asia Bibi este în sfârșit liberă.

După șase luni de la achitarea ei în data de 31 octombrie 2018, Asia Bibi a părăsit Pakistanul și a ajuns în siguranță în Canada, unde locuiește acum familia ei. Familia ei a primit deja azil politic acolo.

Un purtător de cuvânt al organizației Open Doors și-a exprimat bucuria astfel: „Aceasta este o veste minunată. Și sperăm că nu vor exista repercusiuni pentru creștinii din Pakistan, ci că aceasta va deshide o cale spre schimbare, speranță și reconciliere.”

Călătoria spre libertate

Soție și mamă a cinci copii, Asia a petrecut opt ani în închisoare, fiind condamnată la moarte sub acuzația de blasfemie. Când Curtea Supremă a Pakistanului a anulat condamnarea în octombrie anul trecut, era de așteptat ca ea să plece imediat din țara ei de origine.

Însă achitarea ei a provocat proteste masive și violente din partea extremiștilor musulmani, care au cerut ca ea să fie omorâtă. Acest lucru a determinat ținerea lui Asia Bibi în custodie de protecție într-o locație secretă din țară.

Anul trecut, înainte și după audierea în fața Curții Supreme, extremiștii islamici au amenințat judecătorii și au organizat proteste majore. De asemenea, au depus o petiție pentru a contesta decizia instanței. Așteptând o altă audiere, Asia nu avea voie să părăsească țara.

În ianuarie 2019, instanța a confirmat decizia de achitare, oferindu-i Asiei oportunitatea de a părăsi țara. Totuți, s-au raportat puține despre locația ei și despre planurile de plecare.

O dispută pentru un pahar cu apă

Asia a fost arestată în 2009, fiind acuzată că l-a insultat pe profetul Mahomed, după o dispută pe care a avut-o cu o colegă de muncă, cauzată de faptul că Asia a atins paharul cu apă pe care aceasta îl ținea în mână. În anul următor, a fost condamnată la moarte pentru blasfemie.

Cazul ei a atras atenția la nivel global asupra legilor din Pakistan privind blasfemia, legi pe care fundamentalistii islamici din țară se luptă să le susțină. De multe ori, musulmanii folosesc legile pentru a pune mâna pe terenuri sau pentru a se răzbuna pe cineva.

Rugăciune pentru creștinii din Pakistan

Creștinii din Pakistan (3,9 de milioane, dintr-o populație de 200 de milioane) s-au rugat cu stăruință pentru un rezultat pozitiv.

  • Rugați-vă ca Asia să fie păzită în continuare și să primească vindecare deplină în urma exeriențelor grele prin care a trecut.
  • Rugați-vă pentru pace în Pakistan. Cereți-I lui Dumnezeu să intervină împotriva protestelor violente și atacurilor asupra creștinilor și bisericilor.
  • Rugați-vă pentru cei 3,9 milioane de creștini pakistanezi care poate trăiesc zilnic cu teama de a nu fi arestați și închiși.

Știre preluată de pe www.agentiakairos.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni