Picioarele care vestesc Pacea...sau Judecata
Adăugată de saitis.marcel in 09/03/2019, citită de 985 ori
Autor: Saitis Marcel, Categorie: Misiune
Picioarele care vestesc Pacea...sau Judecata

Dragi frați și surori în Hristos, scumpi prieteni și parteneri,

În timp ce meditam la titlul acestei scrisori și încercam să găsesc subiectul comun care străbate toată scrisoarea, am ajuns la concluzia că subiectele se referă la mult umblat și călătorii în diferite părti ale Insulei Rosii cu Evanghelia. La Morondava, în partea de Vest, pentru punerea la punct a Studioului Radio Filadelfia 2; la Antananarivo pentru a preda la Seminarul Teologic al Bisericii Penticostale Assemblée de Dieu. La Manakara și în regiunea de Sud-Est, în junglă, pentru predicarea lui Hristos Isus în satele izolate din acele zone pierdute, la Spitalul Municipal zilnic pentru îngrijirea bolnavilor. Și am văzut că Sfânta Scriptură vorbește despre „picioare care aduc Pacea” (Isaia 52:7, Romani 10:15), iar venirea lor este binevenită și mesajul lor este PRIMIT. Dar am găsit și cealaltă parte a monezii în Sfânta Scriptură: „picioare care aduc Judecata” (Matei 10:14-15), și chiar o judecată aspră, datorită respingerii mesajului lui Dumnezeu. Ne-am dori ca întotdeauna alergarea noastră în Madagascar să aducă PACEA ȘI BINECUVÂNTAREA și vă mulțumim frumos pentru că ne sunteți alături în această lucrare a împărtășirii PĂCII LUI.

Studioul Radio Filadelfia 2 la Morondava

Finalul de an și prima parte a lunii ianuarie ne-a pus în situația de a ne deplasa între Antsirabe și Morondava fie noi, pentru a face operational Studioul Filadelfia 2, fie ei, în special păstorul Mbinintsoa, pentru a regla partea de radio și alte lucruri. Așa cum menționam în jurnalul anterior, am trecut prin mai multe etape: discutare proiect cu cei din Morondava, căutare echipă, venirea lor în Antsirabe și pregătirea lor cu abilități tehnice pentru a construi sau repara computere sau a se ocupa de partea de software, pregătirea specializată pe programe de editare audio, video și imagine în unele cazuri. Acum Studioul de pe Coasta de Vest este fezabil și funcționează, iar bisericile din această regiune - cu precădere Menabe, pot să creeze predici și emisiuni evanghelistice și să folosească radiourile locale laice pentru a-L înălța pe Hristos și a chema oamenii la mântuire.

Evanghelizări în satele din Jungla Manakara - trei zile

În cursul lunii ianuarie am făcut evanghelizări în șase sate mari din junglă împreună cu păstorul André și echipa noastră din Antsirabe: păstorii Naina și Njaka. Au fost doi piloți cu noi în aceste sate: Chris (care a și predicat) și Ross: Anara, Vohiboreka, Mahazoarivo, Mahatsar, Ambalatany și Salinia (Ankarimbary). În unele dintre aceste sate împreună cu echipa păstorului André am plantat biserici, iar în altele nu sunt biserici. La Anara am ajutat la construirea unei biserici de 20x8ml, însă ciclonul le-a distrus o parte din clădire. La Salinia a distrus-o pe toată ultimul ciclon. La Mahazoarivo, piloții au plecat cu elicopterul, iar noi am rămas acolo o jumătate de zi. Am cumpărat un teren de 21 de regi. Am negociat cu șapte dintre ei. Am avut și două botezuri în apă în 2 sate: 20 și 30 de persoane.

Seminarul Teologic din Tana: Predare Cursuri biblice

În cursul lunii ianuarie am început să predau la Seminarul Teologic al Bisericii Penticostale Assemblies of God din Madagascar. Voi preda până în luna martie, având un modul de 40 de ore, împărțit în 10 cursuri. În fiecare zi de marți eu sunt în Antananarivo, cu cei 35 de studenți din anul al IIlea de la Seminar. Rectorul Seminarului este american - Dr. Jim Thacker, un experimentat păstor, misionar și rector în trecut al altor școli renumite din Africa, cum ar fi Școala Teologică Assemblies of God din Nairobi. Acum dezvoltă lucrarea din Madagascar, pe care dorește să o ridice la nivel de licență și de masterat. Eu predau Evanghelia lui Ioan și Epistolele 1,2 și 3 Ioan. Predau cu mare bucurie, încântare și plăcere, iar studenții mei văd acest lucru, chiar dacă sunt începător în acest curs. Dar învăț odată cu ei, predându-le, o mulțime de lucruri interesante, lucruri din Sfânta Scriptură prin care Dumnezeu mă modelează pe mine. 

La Spitalul Municipal Atsimo și la Clinica Medicală Ambalavato

Lunile ianuarie și februarie au fost foarte încărcate și pentru Ioana. În Madagascar a izbucnit o epidemie de rujeolă (pojar), care a curmat viețile a circa 1000 de copii și adulți. Spitalele (și așa puține) au fost supra-aglomerate, iar pacienții au ajuns să stea câte doi în pat. Asta în condițiile în care rujeola este virală sau contagioasă. În luna ianuarie 2019 stagiul Ioanei a avut loc la Spitalul Municipal, pe secția de Neonatologie, ocupându-se în special de copiii prematur născuți, care trebuiau ținuți în cele 4 incubatoare ale spitalului. A trebuit mare atenție, pentru că la finalul anului trecut a fost furat un copil de aici. Deoarece licența Ioanei este pe această specializare, pentru ea a fost o practică făcută cu mare drag și atenție. Luna februarie a petrecut-o la Clinica Medicală din Ambalavato, care este lângă cartierul nostru, unde deja Ioana se simte acasă și are prieteni foarte buni.

Cornuri pentru copiii de la trei școli și două proiecte

 Deja sunt mai bine de 4 ani de când lucrarea cu cornurile nu a încetat. Cu ajutorul unor prieteni dragi din Norvegia și Anglia putem oferi cornuri lună de lună copiilor din 5 proiecte: Școlile Les Pigeons, Les Moineaux Rouges și Le Manoro. Din păcate, Școala La Promesse a dispărut din peisaj, pentru că directoarea ei s-a mutat pentru doi ani în Antananarivo și a fost nevoită să închidă școala. Dar la cele trei școli mai putem adăuga cele două proiecte ale noastre, care cuprind 50 de copii și 5-6 profesori în DIDASKO (școala noastră „after-school” de miercuri și sâmbătă) și Școala Biblică pentru Copii ”Vestea Bună”, care cuprinde în jur de 80-90 de copii, plus liderii, de fiecare dată. Cornurile sunt binevenite, bineprimite și bineașteptate, iar Patrice, prietenul și partenerul nostru în acest proiect, ca patiser experimentat, le livrează cu drag copiilor, care se bucură enorm când îi văd motoreta sau mașina că intră pe poarta uneia dintre școli. Suntem tare mulțumitori pentru că ne iubiți pe noi, pe acești copii care le gustă și le mănâncă cu mare satisfacție, și ați rămas alături de această lucrare.

Vizită importantă pentru noi și mărirea echipei Joy4MG

 Lunile martie și aprilie se arată foarte ocupate. Cele mai importante evenimente vor fi însă venirea președintelui APME, păstorul Ghiță Rițișan, împreună cu soția dânsului, Irina, la noi. Vor fi momente semnificative pentru noi, pentru că dânsul ne este mentor pentru viață și lucrare. Echipa va fi mărită prin alte două evenimente importante: sosirea Tabitei Micu, ca misionară și venirea pe lume a fetiței noastre, Naomi Maria, care va mări echipa misionară Șaitiș. Vă chemăm să vă rugați pentru soția mea, Ioana, să aibă o naștere bună aici, în Madagascar. Vă mulțumim din toată inima pentru rugăciuni, susținere, dragostea cu care ne înconjurați și toate încurajările. Sunteți parteneri fenomenali, sunteți frați și surori în Hristos cărora ne rugăm să vă răsplătească El deplin!

      Cu aleasă dragoste și prețuire, Familia Șaitiș Marcel și Ioana, cu copiii Alessia, Ruth și Filip



Știre preluată de pe misiunemadagascar.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni