Autorităţile pakistaneze l-au arestat pe liderul islamist care a organizat protestele împotriva ''blasfemiei''
Adăugată de Dany82 in 26/11/2018, citită de 966 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Autorităţile pakistaneze l-au arestat pe liderul islamist care a organizat protestele împotriva ''blasfemiei''

Autorităţile pakistaneze l-au arestat pe liderul grupării islamiste care a organizat protestele de după achitarea femeii creştine condamnate la pedeapsa capitală pentru blasfemie, informează agerpres.

Arestarea lui Khadim Hussain Rizvi, liderul Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP), urmează după apelul acestuia pentru organizarea unui alt protest, duminică.

"Khadim Hussain Rizvi a fost plasat în custodia poliţiei", a notat sâmbătă dimineaţa, pe Twitter, ministrul pakistanez al informaţiilor, Fawad Chaudhry.

Mai devreme luna aceasta, gruparea islamistă a paralizat Pakistanul cu proteste care au durat trei zile, după ce Curtea Supremă a ordonat eliberarea Asiei Bibi, femeia creştină condamnată la moarte în 2010, după ce a fost acuzată de blasfemie în timpul unei cerţi cu nişte femei musulmane.

Şcoli, birouri şi magazine au fost închise şi traficul a fost perturbat după ce protestatarii au blocat drumuri auto şi căi feroviare în oraşele mari ale ţării. Liderii TLP au îndemnat, de asemenea, la uciderea judecătorilor care au decis eliberarea femeii şi la demiterea guvernului.

"Arestarea lui s-a făcut pentru apărarea siguranţei publice, a proprietăţilor şi ordinii, şi nu are nimic de a face cu cazul Asiei Bibi", a adăugat Chaudhry.

După arestarea lui, susţinătorii lui Rizvi au ieşit în stradă în oraşul Lahore din estul Pakistanului, provocând altercaţii cu poliţia, care a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. "Mai mult de 100 de persoane, inclusiv lideri ai acestora, au fost arestate", a declarat Basharat Ali, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Punjab.

Blasfemia este un subiect extrem de sensibil în această ţară foarte conservatoare, unde islamul este religie de stat. Legea prevede pedepse mergând până la cea capitală pentru persoane declarate vinovate de ofensă adusă islamului.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni