Americanul ucis cu săgeți de ultimul trib pre-neolitic din lume era misionar creștin
Adăugată de Dany82 in 22/11/2018, citită de 1.189 ori
Autor: Info Crestin, Categorie: Internațional
Americanul ucis cu săgeți de ultimul trib pre-neolitic din lume era misionar creștin

Americanul de 27 de ani care a fost ucis de un trib de vânători culegători pe izolata insulă North Sentinel din arhipelagul indian Andaman era John Allen Chau, un misionar creștin care a reușit să ajungă în apropierea insulei cu ajutorul unor pescari. O sursă din poliția indiană a declarat Reuters că Chau era un predicator care vizitase insulele Andaman și Nicobar în trecut.

Ancheta a arătat că el manifestase o puternică dorință de a întâlni populația sentineleză și de a predica pe insulă, a adăugat sursa Reuters. Chau, ajutat de pescari, a ajuns până în apropierea insulei, apoi s-a urcat într-o canoe și a plecat spre ea.

În clipa în care a pus piciorul pe insula unde accesul străinilor este interzis, americanul a fost întâmpinat de o ploaie de săgeți. ”A fost atacat cu săgeți, dar a continuat să înainteze. Pescarii i-au văzut pe membrii tribului cum i-au legat o frânghie în jurul gâtului și l-au târât de acolo”, a spus o altă sursă din poliție.

”Trupul său a fost văzut de pescarii care s-au întors a doua zi acolo, dar nu a fost recuperat”, a declarat un oficial din poliție, adăugând că pescarii implicați au fost arestați.

În 2006, doi pescari a căror barcă a eșuat pe insula North Sentinel au fost uciși. Garda de coastă indiană a trimis atunci un elicopter pentru a recupera trupurile celor doi, dar aparatul de zbor a fost întâmpinat cu săgeți de ultimul trib pre-neolitic din lume.

Chau era un misionar creștin care voia să interacționeze cu membrii tribului sentilez, potrivit Organizației Internaționale Creștine (ICC). ”Trebuie demarată o investigație completă în privința acestei crime și cei responsabili trebuie aduși în fața justiției” a spus William Stark, manager al ICC.

Dar sentinelezii care l-au ucis pe american nu pot fi puși sub acuzare pentru că este interzisă contactarea membrilor tribului de pe insula din oceanul Indian pentru a îi proteja de boli și de alterarea mediului lor de viață.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Opțiuni