[Consultare publică] Strategia națională de educatie parentală 2018-2025 (proiect)
Adăugată de Softy in 19/06/2018, citită de 3.306 ori
Autor: Anonim, Categorie: Diverse
[Consultare publică] Strategia națională de educatie parentală 2018-2025 (proiect)

Ministerul Educației Naționale a publicat zilele trecute o propunere privind Strategia Națională de Educație Parentală. Ea este supusă dezbaterii publice până în data de 10 iulie 2018.

Ce conţin:
- Părinții trebuie să renunțe la mentalitătile conservatoare. La nivelul percepției largi, în accepțiunea conservatoare, respectarea legilor morale produce efecte pozitive, nerespectarea lor produce efecte negative. Această viziune trebuie eliminată. (Pagina 3)
- Copiilor li se va prezenta o nouă idee de familie, care poate insemna ORICE combinație de persoane, eliminând modelul natural, întrucat familia este “o constelație de idei, imagini si terminologii, creată si recreată permanent de practicile socio-culturale”. (Pagina 3)
- Copiii trebuie sa aibă “respect pentru diversitate”. Prin conceptul extins de diversitate se va putea înțelege și mult vehiculata idee de diversitate sexuală: comportamentul heterosexual si homosexual vor fi prezentate ca două alegeri valide de viață, fără nici o diferentă între ele. (Pagina 23).

În viziunea Ministerului, lipsa de reacție a părinților va fi interpretată ca o acceptare a strategiei propuse. Daca vă pasă, exprimați-vă opiniile la adresa de email unde Ministerul așteaptă opiniile voastre: [email protected]

Vă invităm să scrieți opinia dvs. pe adresa de email de mai sus pentru a vă susține punctul de vedere referitor la legea morală și această propunere. Haideți să nu stăm nepăsători, ci să ne implicăm în aceste lucruri care ne privesc în mod direct! Puteti folosi modelul de formulare de aici: https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Model-de-sesizare-catre-Ministerul-Educatiei-Nationale-pentru-a-cere-respingerea-proiectului-de-reeducare-a-parintilor-numit-%E2%80%9EStrategia-nationala-de-educatie-parentala-2018-2025-151501


Știre preluată de pe edu.ro
Aceasta stire este o dezinformare lipsita de orice scrupule. Pe siteul edu.ro se afla un proiect de educatie parentala, nu are nimic de a face cu ce ati scris dvs. Nu se vorbeste nimic de homosexualitate etc, ci este un proiect care doreste sa ajute parintii din Romania! Doar dezinformati!
Adăugat în 20/06/2018 de fffffffff
fffffffff, stirea nu este o dezinformare, este o atentionare, pentru ca sub masca intentiilor bune se ascund paragrafe ca cel de mai jos (pagina 4 din document), in care se spune ca nu exista modele familiale unice care ar putea fi considerate modele, desi Biblia ne spune altceva. Si in acest context se poate prezenta si ideea de familie de homosexuali, de exemplu. Despre asta e vorba.

"Exemplele din alte state arată că politicile care privesc iniţierea, formarea şi dezvoltarea
competenţelor parentale trebuie să pornească de la respectarea modelelor familiale şi educaţionale existente în realitate, fără a impune modele unice considerate ideale. De asemenea, aceste politici trebuie să-i încurajeze pe părinți să analizeze, să înţeleagă şi, eventual, să propună alternative sau să transforme aceste modele conform nevoilor copilului şi ale familiei."

Adăugat în 20/06/2018 de Softy
Gresesti fffffffff! Cum poti acuza pe cineva daca nu citesti cu mare atentie articolul!
Nu citi superficial! Ce s-a scris e corect. Eu am citit cu atentie si Softy are dreptate.
Adăugat în 20/06/2018 de floaredeliliac
Parerea mea: strategia nationala de educatie parentala nu este despre homosexualitate, este despre obligarea parintilor sa adopte stilul de educatie pe care statul il considera potrivit, indiferent de ce va insemna acest lucru atunci cand "statul" va legifera ceea ce crede el de cuviinta. Cu alte cuvinte, statul stie mai bine cum trebuie sa ne educam copiii. Pe vremuri, asta era rolul "Partidului". Va invit sa completati formularul de aici: https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Model-de-sesizare-catre-Ministerul-Educatiei-Nationale-pentru-a-cere-respingerea-proiectului-de-reeducare-a-parintilor-numit-%E2%80%9EStrategia-nationala-de-educatie-parentala-2018-2025-151501.
Adăugat în 21/06/2018 de BoredCabbage
Opțiuni