Interviu în exclusivitate cu Will Graham - de Isaharus blog
Adăugată de Isaharus in 21/10/2017, citită de 2.217 ori
Autor: Isaharus, Categorie: Interviuri
Interviu în exclusivitate cu Will Graham - de Isaharus blog
Reprezint blogul şi librăria Isaharus şi am dori să vă adresăm câteva întrebări.
    1. Lidia Miclea: Ce sfat aveţi pentru cititorii noştrii într-o societate în care din ce în ce mai puţini oameni citesc cărţi?
      Will Graham: Personal sunt un om căruia nu-i place să citească cărţi (rade...) dar este important să citim, iar singura carte pe care o iubesc să o citesc este Biblia, este Cuvântul lui Dumnezeu. Este felul în care Dumnezeu îmi vorbeşte, felul în care Dumnezeu mă ajută în viaţă, e ca o hartă pentru a supravieţui. Eu citesc cuvântul lui Dumnezeu, dar mai citesc şi alte cărţi. Nu sunt un bun cititor dar îmi place să citesc despre alţi oameni şi să învăţ despre alţi oameni. Îmi place faptul că, copii mei iubesc să citească, toţi copii mei citesc cărţi, dar nu au luat obiceiul acesta de la mine pentru că mie nu prea îmi place să citesc, dar cititul este foarte important şi voi perfecţiona asta pentru ca astfel voi putea citi cuvântul lui Dumnezeu şi planul lui pentru viaţa mea. Deci cititul este foarte important şi vă încurajez să citiţi cărţi dar mai ales Biblia.

            2.  L.MCum poţi descrie relaţia ta cu Dumnezeu?
W.G:  Pe când aveam doar 16 ani mi-am predat viaţa lui Isus Hristos, era într-o duminică, îmi amintesc că eram la biserică. Eu am crescut într-o familie creştină, mama şi tatăl meu erau creştini şi mă duceau la biserică. Atunci am împlinit 16 ani şi s-au întâmplat nişte schimbări. Fiind un nou an eram prea mare să merg la şcoala duminicală, astfel că a trebuit să merg cu cei de 17 ani în aşa numita “Biserică în creştere”, iar cei de peste 20 de ani erau în Biserica mare. Eu nu-mi doream să fiu acolo (Biserica în creştere), pentru că vroiam să fiu la şcoala duminicală deoarece acolo ne dădeau prajiturele, mâncare şi suc; asta a fost drăguţ; dar în acea duminică i-am vazut pe cei din Biserica mare că aveau pâine şi suc de struguri, era defapt Cina. Eu nu ştiam ce era aceea, credeam că sunt chipsuri şi mi-am spus: “Şi ei ne dau gustări”. Eram foarte entuziasmat pentru că îmi plăcea sucul de struguri şi pâinea. Când fraţii au venit, eu am întins să i-au pentru ca ei ne serveau şi treceau printre rânduri şi am vrut şi eu să mă servesc dar tatăl meu m-a plesnit peste mână si mi-a spus: “Nu, nu” dar eu nu am înţeles de ce?!
L.M:  Şi eu am făcut asta (rade…)
W.G: Bine (rade…) dar tata m-a dus acasa şi mi-a spus de ce, pentru că nu-l aveam pe Isus în viaţa mea. El m-a întrebat : “Tu vrei ca Isus să vină în viaţa ta?” şi atunci am realizat faptul că deşi aveam doar 16 ani, aveam nevoie de Isus, aveam nevoie de iertarea Lui şi vreau să petrec o eternitate cu El, deci vreau ca Isus să vină în viaţa mea şi să mă ierte de păcate, iar El a făcut asta. Sumarizând viaţa mea de creştin, încă de când aveam doar 16 ani mi-am spus că vreau să trăiesc cu El, vreau să traiesc pentru El. Eu nu eram un baiat rau, dar eram puţin mai rau decat un copil cuminte. (rade…)
Părinţii mei, mama şi tatal meu, m-au iubit, m-au încurajat să-l iubesc pe Isus şi am făcut-o iar dealungul vieţii, am simţit că Dumnezeu mă cheamă să fiu predicator. Astfel am început să fiu predicator pentru că am simţit că asta vrea Dumnezeu să fac, nu pentru că m-au sfătuit Billy Graham sau Franklin Graham, a fost pentru că Dumnezeu a vrut să fac asta. Deci am devenit un predicator, un evanghelist şi acum pot să merg în toată lumea şi să întorc oameni la Isus iar asta este doar măreţia muncii Lui.
 
                3. L.MPoţi să îmi spui opinia ta despre bisericile anului 2017, când tot mai multe religii apar iar multe dintre ele sunt departe de adevăr?
W.G În lumea care trăim astăzi, în special pe internet, asa cum facem şi noi acum (rade…), oamenii vor intra pe internet să vadă asta. Datorită internetului  putem vedea oameni din diferite regiuni, din intreaga lume. Oferim mai tot timpul nostru navigării pe facebook, twiter sau reţele de socializare iar unii oameni încep să se gândească chiar şi la televiziune, astfel se deschid unei alte lumi, o lume diferită cu diverse religii. Unii oameni spun, ca au ceva de învăţat de la fiecare religie iar eu le spun: “Nu”. Toate religile din lume, exceptând una singură, toate spun: “Trebuie să faci asta şi asta şi cealaltă că să ajungi în rai”. Aceasta este versiunea lor, că trebuie să faci anumite lucruri ca să fii un om bun. Biblia şi Isus Hristos spun altfel.  Să zice că eşti o persoană rea şi nu poţi face nimic pentru a ajunge în rai. Tu poţi face orice. Ai zice că eşti fără speranţă şi chiar aşa este. De aceea Dumnezeu a facut ceva pentru noi. De aceea Dumnezeu a venit pe pământ întrupat în Isus şi pe o cruce El a murit pentru noi. În multe religii se spune că tu trebuie să mori pentru Dumnezeu dar creştinismul spune ca Dumnezeu a murit pentru noi, toate celelalte religii spun că tu trebuie să faci toate aceste lucruri pentru a ajunge în rai dar pentru creştini Dumnezeu a venit printre noi s-a pogorât pe pământ. Deci este o singură religie care se diferenţează de toate celelalte religii, şi anume creştinismul. Sunt mulţi oameni care nu învaţă creştinismul corect de aceea eu cred că este foarte important să citeşti Biblia şi să o înţelegi, să găseşti o biserică bună din care să fii parte pentru ca ei te vor învăţa despre Dumnezeu, să ai prieteni buni creştini, ei te pot ajuta dacă ai întrebări. Eu cred că este foarte important, ca atunci când te uiţi la toate celelalte religii să vezi că este una diferită faţă de restul. Tu nu trebuie să mori pentru Dumnezeul tau ci Dumnezeu a murit pentru tine iar astfel tu poţi trăi. Toate celelalte religii, spun că trebuie să mori pentru a avea parte de pace dar Hristos, spune ca poţi avea pace acum iar de aceea crestinismul este pentru acum nu este despre viitor ci despre prezent. De aceea este important să citim cuvintele Domnului , să le studiem, să le înţelegem pentru ca Dumnezeu are un plan şi trebuie să-l primim ca pe un cadou, nu trebuie să-l cumperi, ci doar să-l primeşti ca pe un cadou gratuit, este foarte important faptul că, uitându-ne la toate religile, este una singură care se diferenţează de restul, şi aceasta este Isus.
L.M: Mulţumesc pentru timpul acordat. Dumnezeu să vă binecuvinteze!
W.G: Mulţumesc foarte mult.
 
Interviul integral îl găsiţi pe canalul nostru de youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCRZ6_4G29F1MQ7VVBLXpvNw?view_as=subscriber

Mulţumim colegelor noastre de la Isaharus, pentru materialul realizat si pentru traducerea interviului, Anca Damaris si Lidia Miclea. 
Nota: Deţinem drepturile de autor pentru text, imagini si video. Interzis a se copia. 

Știre preluată de pe isaharus.blogspot.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni