Noi resurse Creștine gratuite pentru copii și părinți!
Adăugată de Softy in 16/05/2017, citită de 1.900 ori
Autor: Lecții cu obiecte, Categorie: Anunțuri
Noi resurse Creștine gratuite pentru copii și părinți!

Proiectul „Lecții cu Obiecte” și s-a născut din nevoia acută de materiale Creștine de calitate în limba română pentru copii. Departe de a avea vreo afiliere bisericească sau denominațională, proiectul își propune să le ofere atât copiilor cât și părinților resurse ce pot fi folosite cu succes pentru a menține privirea celor mici ațintită către Domnul Isus. Toate aceste materiale sunt disponibile în exclusivitate online pe www.lectiicuobiecte.ro  pe pagina noastră YouTube (https://www.youtube.com/channel/UC0gGKrEN4Patva_rXv-whvQ) și pe cea Facebook (https://www.facebook.com/LectiiCuObiecte/).

Secțiunea „Lecții cu Obiecte” a site-ului conține scurte prezentări video pentru copii. Fiecare prezentare în parte folosește jocul sau experimentul pentru a oferi copiilor o învățătură fundamentală Creștină. Dorința noastră este de a pune la dispoziția copiilor câte o astfel de înregistrare în fiecare dimineață de luni până vineri începând cu ora 7, în așa fel încât aceștia să-și poată începe ziua cu gândul la Dumnezeu.

Secțiunea „Unde ești tu?” a site-ului este adresată părinților și reprezintă efortul nostru de a ieși în întâmpinarea celor ce doresc să ofere o educație Creștină copiilor lor și a izvorât din conștientizarea importanței implicării personale a părinților în procesul de educație. Datorită presiunilor crescânde exercitate de stilul de viață modern asupra părinților, deseori aceștia nu mai au nici timpul și nici energia necesare implicării personale motiv pentru care apelează la diverși substituenți: sistemul public de educație, rude apropiate, lumea virtuală etc. „Unde ești tu?” (Geneza 3:9) este însă întrebarea pe care Dumnezeu o adresează fiecărui părinte în parte pentru că această stare prezentă are un efect devastator pe termen lung asupra relației dintre copii și părinții lor. Astfel, în cadrul acestei secțiuni ne-am propus să oferim părinților un material săptămânal, material pe care-l vor putea parcurge împreună cu copiii la sfârșitul săptămânii. Acest material va fi compus din trei documente .pdf și unul video. Lecțiile au drept scop dezvoltarea caracterului și sunt compuse dintr-o introducere în subiect, urmată apoi de o poveste, un scurt filmuleț, o istorie Biblică și un verset de memorat. Toate acestea sunt prezentate în formă de slide-uri în documentul video. Primul document .pdf conține materialul pe care părintele îl lecturează copiilor, cel de-al doilea sugestiile noastre pentru părinți, iar cel de-al treilea una sau mai multe imagini legate de povestirea și istoria Biblică folosite în cadrul materialului și care pot fi colorate de copiii pasionați de culori. Aceste materiale sunt publicate în fiecare zi de luni a săptămânii în așa fel încât până la sfârșitul acesteia prinții să se familiarizeze cu subiectul și să-i aducă îmbunătățiri. În vederea acestui lucru, i-am invitat pe părinți în camera de discuție de pe Facebook (https://www.facebook.com/Unde-esti-tu-103011723577597/) pentru a-și împărtăși opiniile întregii comunități astfel încât toți ceilalți părinți să beneficieze de ideile tuturor. După parcurgerea materialului împreună cu copiii, i-am invitat pe părinți în aceeași cameră de discuție pentru a împărtăși tuturor întreaga experiență avută cu proprii copii, dificultățile întâmpinate etc. astfel încât să învățăm toți de la toți.

 

La final dorim să subliniem faptul că întreaga inițiativă nu este afiliată niciunei instituții bisericești sau organizații denominaționale. În cadrul acestui proiect nu urmărim să atragem copiii în nicio astfel de instituție, ci dimpotrivă, dorim să-i încurajăm la un spirit critic, o minte ageră și o relație personală cu Dumnezeu. Adevăratele valori Creștine n-au putut fi contestate cu succes de nimeni până acum iar istoria a demonstrat că sunt cele mai înalte valori pe care omenirea le-a cunoscut vreodată. De aceea, de ce nu s-ar bucura și copiii tăi de ele?

 


Știre preluată de pe www.lectiicuobiecte.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni