"Veteran" nonagenar pe frontul Evangheliei
Adăugată de sorinpetrache in 27/03/2017, citită de 1.716 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
"Veteran" nonagenar pe frontul Evangheliei

Ianoșda. „Cinstim și lăudăm pe Dumnezeu pentru lucrarea mâinilor Lui în viața omului, nicidecum o persoană, oricât de remarcabilă ar fi. Pentru că tot ce suntem, tot ce moștenim, tot ce facem și tot ce lăsăm în urma noastră este de la Dumnezeu, prin grija și dragostea Sa”, a precizat pastorul Mihai Cociubei după rugăciunea de deschidere a serviciului divin de Duminică, 26 martie, din Biserica creștină baptistă Ianoșda (Bihor).

Lăcașul de cult baptist a găzduit, după săvârșirea slujbei religioase, un moment unic în istoria de peste un secol a comunității baptiste locale. Gheorghe Petrușan, decanul de vârstă al Bisericii baptiste din Ianoșda a primit îmbrățisări sfinte din partea fraților și surorilor în credință care, prin rugăciuni, cântări, poezii sau îndemnuri creștine au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru lucrarea împlinită în cei 90 de ani de viață dăruiți celui care, în ultimii 70 de ani a slujit cu credincioșie Evangheliei Domnului Isus Hristos. Gheorghe Petrușan, care este cetățean român și cetățean american, a mulțumit Creatorului divin pentru suflarea de viață și puterea credinței împlinită în cei 90 de ani de călătorie pe pământ dar a subliniat că, pentru el, „adevărata cetățenie pentru care am slujit Biserica, clipă de clipă, este cetățenia cerească a Împărăției lui Dumnezeu”.

„Ghiță Petrușan este un luptător-veteran pe frontul Sfintei Evanghelii a Domnului nostru Isus Hristos, în prima linie a luptei cele bune a credinței”, l-a caracterizat un frate din biserică, octogenar, care a mulțumit lui Dumnezeu pentru „tinerețea care mă obligă să continui cu destoinicie tot ceea ce Domnul Hristos a săvârșit la Golgota”.

Emoționantul moment a reunit în rugăciuni și îndemnuri de sfântă mulțumire numeroși credincioși din Oradea, Ianoșda, Salonta, Avram Iancu, Mădăras și Homorog. Rugăciunea lui Moise rostită în Psalmul 90 a adus în inimile tuturor vibrația mântuirii: „Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar pentru cei mai tari, la optzeci de ani, şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute şi noi zburăm. Dar cine ia seama la tăria mâniei Tale şi la urgia Ta, aşa cum se cuvine să se teamă de Tine? Învaţă-ne Doamne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!”.

De-a lungul timpului, peste 600 de lucrători creştini s-au format ca oameni desăvârşiţi în Biserica creștină baptistă din Ianoșda. Numeroşi dirijori de fanfară, cântăreţi, misionari, predicatori, diaconi şi pastori au împlinit chemarea și trimiterea Domnului Isus Hristos din Cuvântul lui Dumnezeu, iar mărturiile slujirii creştine au completat istoria comunităţii de credincioși baptiști din Cercul pastoral Salonta care cuprinde bisericile din Avram Iancu, Ghiorac, Mărțihaz, Mădăras, Homorog, Ianoșda și din orașul Salonta, păstorite de frații Mihai și Florin Cociubei.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni