Consultare misiologică – Alianța Globală Wycliffe – Tailanda 2016 - Ruben Dubei
Adăugată de wycliffe.romania in 25/05/2016, citită de 1.689 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Consultare misiologică – Alianța Globală Wycliffe – Tailanda 2016 - Ruben Dubei

Liderii din Alianța Globală Wycliffe, împreună cu partenerii SIL, se întâlnesc o dată la patru ani pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu și unii de alții, și pentru a reflecta la strategii de lucru vis-a-vis de situația globală contemporană. Întâlnirea a avut loc anul acesta în luna mai, în orașul Chiang Mai din Tailanda, o țară cu mare nevoie de Evanghelie. SIL este implicat în traducerea Bibliei în 1600 de limbi, iar Alianța Globală Wycliffe este formată din 119 organizații din toată lumea.

Aproximativ 600 de lideri de pe toate continentele au lăudat pe Dumnezeu împreună, s-au rugat și au meditat la Cuvântul lui Dumnezeu pe tema Comunității și prieteniei în mișcarea de traducere a Bibliei, și au împărtășit gândurile pe care le-au primit de la El. Căteva subiecte discutate au fost:

  • Creat pentru comunitate: Comunitatea vine din natura lui Dumnezeu (Gen 1:26-28, Mat 5:43-48, Io 13:34-35)

  • Identificat în comunitate: Ca și popor al lui Dumnezeu, suntem chemați la comunitate (Rom 12:1-21)

  • Devotat comunității: Diferențele și dificultățile nu vor nega această chemare (1Cor 12:1-13:3)

  • Comunitatea în acțiune: Comunitatea î-L glorifică pe Dumnezeu, ajută creșterea și ilustrează Evanghelia (Ef 3:14-5:2)

  • Atracția comunității: Comunitatea atrage pe oameni la Dumnezeu și la misiunea Lui (Io 17:1-23)

A fost un studiu bogat cu o gamă largă de reflecții și perspective venite din multe culturi de pe glob, de altfel, lucruri greu de observat dintr-o singură cultură. Dumnezeu există într-o comunitate perfectă, un Dumnezeu în trei persoane! El ne-a creat după chipul și asemănarea Lui, și aceasta implică trăirea în comunitate. Un proverb din Africa de Sud spune, ”Eu sunt pentru că voi sunteți.” Comunitatea este mediul din care aparținem, deaceea cu cât întărim mai mult această comunitate și o facem un mediu prielnic, cu atât vom avea o viață mai binecuvântată. În comunitate suntem mai puternici. Diavolul caută să ne despartă și să ne dezbine pentru că împreună avem o voce mai puternică, vestind oamenilor vestea bună. Un alt proverb african spune, ”Înțelepciunea nu locuiește într-un cap, ci aparține comunității.”
UN GUST AL CERULUI

La un moment dat în timpul conferinței am simțit ceea ce mi s-a părut a fi un ”gust al cerului.” Eram așezați câte șapte persoane la multe mese rotunde și discutam în jurul Cuvântului, și ne rugam unii pentru alții și pentru traducerea Bibliei în lume. Era o atmosferă de dărnicie spirituală când fiecare dădea ceva din inimă și primea la rândul lui. Erau oameni pe care îi întâlnisem acolo pentru prima dată, fără să cunosc multe despre ei, în afară de faptul că vin din diferite popoare ale lumii și fiecare Îl iubea pe Domnul și era implicat într-un fel în slujirea Lui.

Totuși se formase o legătură strânsă între noi într-un timp scurt și ne rugam unul pentru altul cu toată inima. Biserica globală era reprezentată acolo! Cu toate că eram atât de diferiți se simțea o unitate sfântă, ca membrele aceluiași trup. Nu cunoșteam din ce biserică face parte fiecare dar am fost surprins, mai apoi când mi-am dat seama, că nici nu m-a interesat! Când am luat cina împreună la mese albe parcă stăteam la mese cerești.

Detalii...

Rugăciune pt. familia Dubei


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni