Rugăciuni ascultate - familia Taciuc
Adăugată de wycliffe.romania in 29/03/2016, citită de 1.658 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Rugăciuni ascultate - familia Taciuc

Domnul Isus Hristos ne-a ascultat rugăciunile. Glorificat să fie Numele Lui.

Înţelegem că nu avem nici un merit şi vedem că El s-a îndurat. Iustin trăieşte astăzi nu din cauza că noi suntem sfinţi, ci din cauza că Domnul este bun. Doar faptul că El pleacă urechea la rugăciunile copiilor Săi atunci când aceştia strigă, este o dovadă a bunătăţii şi milei Sale. Mulţumim tuturor celor care s-au rugat pentru noi. Mulţumiţi acum împreună cu noi Domnului pentru minunea pe care a făcut-o în vieţile noastre.

Băiatul nostru a fost externat pe 4 martie. Toate afecţiunile cu care a fost diagnosticat în spital sunt vindecate acum. A redevenit un copil normal. A rămas cu ceva amintiri neplăcute din spital şi uneori e foarte tulburat în somnul lui de noapte. Avem în continuare de lucru în ceea ce priveşte regimul alimentar şi restricţiile pe care ni le-au prescris doctorii, însă per ansamblu suntem fericiţi că Domnul ne-a scos biruitori din aceste încercări. Ştiam că rata de mortalitate la meningită, chiar în Europa, este mai mare de 50%, iar cei care supravieţuiesc, în majoritate, rămân cu probleme toată viaţa. Dacă Iustin este acum sănătos fizic şi mental, este doar har. Cu câteva săptămâni înainte de episodul acesta de boală, îl învăţasem Psalmul 23. Îl recitase frumos de mai multe ori, iar când a fost internat pe acel pat în spital, ne aduceam aminte de cuvintele pe care le spusese cu însuşi gura lui: „chiar dacă-ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de nici un rău, căci Tu eşti cu mine.”

Ne rugăm în continuare ca Domnul să ne ajute în cadrul acestui proces de pregătire pentru plecarea în PNG. Foarte mulţi fraţi ne întreabă când plecăm efectiv sau pe ce dată este planificată plecarea noastră. Pe măsură ce ne pregătim pentru această lucrare, termenele se modifică în funcţie de datele anumitor evenimente la care trebuie să luăm parte. Cei din SIL cer ca şi condiţie obligatorie pentru toţi misionarii, participarea la un curs de integrare transculturală care se organizează periodic acolo în PNG. Acest curs de aproximativ 3 luni este de fapt un stagiu de pregătire într-o localitate din junglă, care are ca scop şcolirea misionarilor şi familiarizarea lor cu obiceiurile şi cultura băştinaşilor, învăţarea unor noţiuni de bază, precum şi câteva cuvinte în limba comercială de acolo. Plecarea noastră este în mare parte condiţionată şi de data la care se ţine acest curs. Înainte de plecare, trebuie să facem nişte vaccinuri obligatorii care fac parte din grila de vaccinare indicată de cei din PNG. Sunt aproximativ câte opt vaccinuri pentru fiecare membru al familiei şi cel mai delicat este cel pentru hepatita A+B, care trebuie repetat de trei ori la interval de două luni, iar ultimă doză trebuie luată înaintea plecării. Deci, plecarea noastră este condiţionată şi de aceste vaccinuri, pentru că nu putem pleca în termen de mai puţin de 4-5 luni de la începerea vaccinării.

Momentan, conform site-ului Wycliffe, ne aflăm la aproape 14% din bugetul necesar (http://wycliffe.ro/nevoi/), iar aceasta ar putea amâna o plecare efectivă la termenul stabilit. Iniţial am stabilit ca data aproximativă a plecării noastre, sfârşitul lunii iulie, însă acum, în funcţie de cum evoluează aceste lucruri, am putea fi nevoiţi să optăm pentru prelungirea pregătirii noastre în timp ce lucrăm în continuare în vederea plecării efective.

Detalii...

Rugăciune pt. familia Taciuc


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni